<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9003470398131622765\x26blogName\x3dWelcome+to+The+IRC\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://akuanakmanusia.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://akuanakmanusia.blogspot.com/\x26vt\x3d-2853644843741185636', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography escapes archives


Overview


Syarifah Alyaa Izzati is the name.17 years younger. wakakaka.:P I'm oVER with schools. WORKING at MPH Parade now since my hols gonna be bored. Kerja Untuk DUIT & pengalaman. hehehe.:P

Screams

tagboard here


Wednesday, December 31, 2008
tik tok kabooom@

HAPPY NEW YEAR MY COMRAD & PPL!


hahaha.aku kpenatan semlm lps habis kerja pukul 10. Tak teringat lgsung harinie adalah smlm adalah hari terakhir bagi thn 2008. GOSH! i'm 18 now? i'm 18 im 18 im 18!!!!!!!!!!!!!!!!hahaha..teruja tiba2. mcm beruk dpt bunga je tiba2 excited tiba2. padahal takpn. huuuuuuuuu.:((

selamat tggal kenangan pahit manis hempedu masam masin geram marah gembira benci jealous menyampah excited & kesedihan 2008.

selamat tggal
http://www.akuanakmanusia.blogspot.com/.

dan selamat berjuang http://www.akupersonafikasi09.blogspot.com/. (blog baru 2009, sila ambil ini.)

_____________________________________________________________

Okey enuf touching2 story..Okeylah kali nie entry terakhir aku utk blog nie simple je iaitu, AKU DH TAW mana satu department aku. haha. Im under Nathan. yeah. the funniest staff in MPH. iaitu under magazine department. YES small spaces again. aku sbnrnya dh x thn sgt nk keje kat children books department. besar yg amat tmptnya. nk kemaskan tmpt dia amik masa selama sejam stgh mahu betul2 kemas. nasib Fazli amik tmpt AKu. YIPPEY. hahahaha.

lagi satu benda x best. aku xdpt bju T MPH lg ah. Aimi dengan Liyana je dpt smlm. Kak Yat kata suruh aku amik hari jumaat. Arghhh.TIDAKKKKK.:((

huhu.

Another good news, Yen a.k.a Azrin akan bermula berkerja di MPH sama sebagai Office boy, penganti Yugen(weyh, i miss u larh. nak sambung bljr x habaq seyh.:(( ). so, Azrin akan dikelilingi oleh ramai perawan2 wanita. hahahhaa.tp okeylah jugak yen kerja kat situ sbb Kak Yah baik & cian Kak Yah sorg2 je kat situ. takde dh org untuk berlawak sbb slalunya Yugen jd mangsa kami semua utk disakat & dibuli. huuuuuuuuuuu.:((

satu benda kelakar berlaku plak bila time balik. Aku jmpe Kak Aisha kejap kat CSD. dia tgh tutup komputer time tu. so aku tnya ah,


Aku: 'Kak, siapa Azrin dalam paper ni."

Kak Aisha:Dia staff baru, mula jumaat nie. nape? Ohh, berminat ye? ( she does dat flirting face.sambil menyengih smpai ke telinga. Uish.gila betul Kak Aisha ni. nasib muka dia comel.hahaha)

Aku: eh, Mana ada. kak Aisha ni merepek je. org tnya je la. mana tahu ada staff kita yg alya blom nmpk bernama Azrin.

Kak Aisha(still with the flirting face sambil angkat kening mengusik): Alar. berminat cakaplah berminat. Nampak tak ada nama Arif kat dlm tu. dia tu Handsome taw.(makin mnjd2 muka dia mengusik. siot!)

Aku: Ish! Kak Aisha ni. Nampak2.yg pakai baju warna biru masuk offis dgn Kak Jun tghari tdkan?hmm, bolehlah thn. Nape? sekarang Kak Aisha minat plak ke?(laughing hard)

Kak Aisha: berminat tu takdelah. tapi muka dia bolehlah jdkan semangat untuk bekerja. kann(still grinning smbil jeling kat aku)

Kak Aisha ni buat gaya camtu buat aku malu la. Kak Aisha minat. dipersilakan. hahahahaha. lawaklah Kak Aisha ni. dia ni friendly yg amat. tp gaya pertuturan dia sikit kasar. but baik hati. sygg.kak Aisha. kekekeke.:PP

last 2008

Wacchaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!~

Tuesday, December 30, 2008
WHAT? Aku silap dengar ke?

aku baru dpt berita pukul 5ptg td, bila mama bagitahu aku yg Kakak D bukan nama sebenar(alarh anak maid aku yg LATEST yg jatuh sakit kne strok tu), Yep, yg cantik melecun tu.. Mengandung??? seriously aku terkejut besar siot. mana taknye, bila pula Kak D kahwin? Setahu aku Kak Yana(mak dia la) tak pernah ckp kat aku pun yg kak D dh kahwin. Kalau Kak D dh kahwin, bila pulak kendurinya? Padahal Kak Yana tgh lumpuh stgh bdan. how come so fast meyh diaorang buat kenduri kahwin? Kak Yana pun baru balik bulan september lps. Takde plak time dia calling2 aku dia cakap yang Kak D nak kahwin dlm masa terdekat.


Masa Kak Yana ada sini lagi, Kak Yana selalu cakap yang Ali(boyfriend Kak D), memang pggil dia dengan panggilan mama. Aku prnh tanya dia jugak, Kak D tu dh kahwin ke? dlm otak aku masih melekat ayat dia cakap. "Blom lagi kahwin la. Kakak cuma restu hubungan dia dengan Ali." seriously aku cakap, Kak D boleh bohong kat majikan dia dengan mengatakan yg dia dah kahwin. Tapi padahal aku tahu dia dengan boyfriend masih takat hubungan kekasih.


Tapi aku taknak ah cakap lebih2. WALLAHUALAM ah dia maybe main nikah dpn Tok kadi je kot. takde kahwin camtu. entahlah. No comment.:S


WACHaaaaaaaaaaaaaaa!~

Sunday, December 28, 2008
Hari INI...



yeah...tekaan Aainaa mengena. Kita memang online..& very lucky dat i've a mood to write something. hehehehe.:P



so bacalah yek blog bosan ni. kalau taknak baca takpe..sila berambus.(ayat ksr sikit) wakakka.:PP



once upon a morning & that is today. hahaha. baik aku cakap melayu sudah. malas betol nk speaking. budi bahasa budaya kita...eh silap lagi..Bahasa Melayu budaya kita..hah! nie baru correct! kan Kak Yus. hehehehe.:P Takdelah, straight to the point, Hari ni aku dengan Aainaa kerja shift pagi, aimi lak exchange dengan kitaorang dia shift ptg. Pagi-pagi kitaorang pergi kerja dengan muka agak toyee je. mana taknya Hari sabtu kitaorang shift petang kot. pastu hari ni kerja pagi lak...adeyhh..penat smlm pun tak hilang sgt.



masa aku sampai MPH(yg belum open lagik) aku ingatkan aku sampai lagi awal daripada Aainaa..tup.tup, tgk Aainaa dh terpacak kat belakang dinding depan MPH awal2. Eyceyhh..awalnye cik CSD kita harini. haha.:P MPH, macam biasa, belum bukak lagi..si Guna lah, Lambat lagi. Aku dengan Aainaa dah risau dah, setiap seminit tengok jam. Nasib baik Si Guna datang tepat pukul 9 & we're SAFE! selamat duit punchtime aku. WAKAKAKA!:P



Saat2 menanti kerja, Aku dengan Aainaa berkenalan dengan seorang cewek nie. Aku dah lama perasan dia(tipu je, baru perasaan time datang tadi.) dia mundar mandir kat dalam Office. maybe tunggu time nak buat housekeeping macam biasa ah. Aku mulalah cucuk jarum(eyceh, ayat macam nak ngorat lak) tanya lah nama dia, umur & department mana. So aku dapat tahu nama dia Siti Zulaika a.k.a Ika je sudah. 17 & daripada Children department. borak2 kejap sampailah Puan P...apa tah, aku tak igt apa Kak Yus bagitahu nama dia, yg aku ingat dia mula daripada huruf P di tu gelabah sikit orangnya terus suruh kitaorang buat housekeeping. Aku dengan Aainaa mmg tgh tak tahu nak buat flooring ke atau Office. time2 tgh berkira-kira nak follow si Ika buat Housekeeping kat children department, boleh2 plak Liqud Paper Aainaa hilang. Tukang sapu kat luar dah sapu bersihlah tu. Beli je baru. Muaahaha.



Ini baru first time aku buat housekeeping, Aainaa takpyh ckp ah, mmg dia pernah buat dengan Nathan ke Guna. tak ingat sgt. So, Ika tunjukkanlah Aku dengan Aainaa tempat2 nak kena kemaskan(tp mmg dh kemas dh pun, si Ika ni buatkan awal2 malam semalam. Rajin budak tu. kekekeke). So aku sepanjang masa ah tolong si Ika ni dekat Children department. Aduhh..mmg penat siot kerja kat Children depart, Rasa nak tercabut tulang kaki aku tercampak dekat muka sekor-sekor budak yg suka2 hati buat selerak dekat Bahagian children depart. Tak sampai 15minit tggalkan tmpt tu, dtg balik...dah bersepah...no wonderlah si Ika ni mengeluh slalu. sbb dia sorg je yg buat kemas2 kat situ. cian..at least aku bntu dia, ringan ah skit kot. SIKIT je(aku pn slalu lesap buat benda lain. huhu)



Hari nie, part paling best aku, Aainaa dengan Ika alami ialah....JENG..JENG..JENG.. Main mesin wrapper.. muahahahhaa. tapi tak bestnya Si Guna panggil kitaorang & ajar kitaorang guna mesin tu 30minit sebelum kitaorang check out. Paling expert dalam mesin tu semestinya Aainaa. hahahaha. si Ika yg mula2 kata nak balik nak balik...terus tukar mind kata nak main dengan mesin wrapping tu kejap. hahahaha. sengal betul minah ni. dahlah time break main bedal je kluar sama time dengan kitaorang, nasib tak ramai customer. troli penuh buku kitaorang main tggal je kat tepi rak(bijak betul kitaorang ni kan), balik2 Ika kena tegur dengan si Guna. hahaha. tulah degil lagi.:PPP



Itu part paling best, Part paling tak best aku dekat MPH(bkn hari ni je lah, sejak smlm ah), ialah bila Si Guna suruh aku pergi buat kerja wrapping buku music budak2 dekat kaunter..aduhhh..rasa macam taknak buat je time tu...nak tahu kenapa aku taknak buat? sebab ada lah seorang manusia kat situ yg aku dengan Aainaa mmg tak berkenann sgt dengan prangai dia(tp aku lebih ahh sikit drpd Aainaa.kan Aainaa kan?) Mahu tahu nama dia? hahahha.takpyh ah tahu, Korang cma boleh tahu nickname dia aje yg aku dengan Aainaa cipta(Aainaa yg cipta sbnrnya) iaitu, SI TENUK atau si T. hahahahha. apa? kenapa kitaorang pggil si TENUK? entahlah, sebab mungkin muka tenuk ni tak reti nak senyum kot. tak reti nak mesra dengan kaum lain. Kerek je nampak. Hah sbb tu lah kitaorang panggil dia tenuk. hohoo. jahatkan kami kan? Takdelah Si tenuk ni kan, kalau setiap kali dia ada dekat counter cashier 1 kan, aku terasa mcm alergi gile nak dekat.. Rasa malas gila nak pergi wrapping kalau si Tenuk tu ada sekali kat kaunter, terasa bahang hangat terasa. Bukanlah aku bergaduh dengan dia ni, Tak pernah sekalipun, al-maklunlah akukan budak baru, takkanlah aku dah tunjuk besar kepala, tapi entahlah, Aku rasa dalam ramai2 staff MPH termasuk Abang security tu semua baik2 belaka except for si Tenuk ni dengan Si Singa. Hah! ni satu lagi manusia kat MPH yg mendpt panggilan istimewa daripada Aku dengan Aainaa.



kenapa yg ni aku panggil si singa? sebab dia ni pun spesies jugak dengan si Tenuk tu, tapi at least si tenuk tu muka takdelah garang macam si singa ni. si singa ni pulak, kalau nampak kitaorang(budak baru masuk mcm aku, Aimi dgn Aainaa lah) HAMPEH gile nak tgk dia senyum kat kitaorang. Ada ah time tu aku pergi CSD jap, nak pinjam something, Si singa ni plak ada kat situ, tp dia tgk tulis something ah atas kertas, masa nampak aku dekat, dia cuma pndg sekilas tapi agak lama ah jugak & guess what? bila aku nak senyum mesra kat dia je dia terus pandang tempat lain & satu senyuman pun dia tak bagi kat aku, padahal dia pandang aku tadi. Gila kerek. rasa nak kasi kaki je. dahlah aku tgh penat, Nak mesra dengan dia pn x dpt. Aainaa pun Anti gila dengan si singa ni. setiap kali dia lalu kat blkg Aainaa, Aainaa buat taktahu aje. buat2 invisible. Bukan ah kitaorang nak biadap. tapi dalam masa 3 hari kitaorang kerja ni, kitaorg dpt ah gak mesra dengan hampir semua org staff yg kerja. EXCEPT for this two ppl.

aku tak tahulah apa akan terus berlaku kalau diaorang 2 nie masih anggap kitaorg nie macam bdk kosong akal...taktahu nk wat keje. Harap2 ah aku x sama shift ngan diaorg lg. huhuhu.:(((




Wachaaaaaaaaaaaaaaa!~

Friday, December 26, 2008
First Day at WoRK was soo..

EXHAUSTED la.. penat gile. Muscle aku dah tak terdaya lagi. kenapa? sebab Kena angkat kotak berisi buku larh! kalau sekotak dua isi dalamnya takde hal. ini. HAH! tu dia. bertimbun penuh satu bilik a.k.a OFFICE. aku rasa hari ni aku dah angkat lebih daripada 20 buah kotak(not mentioned 14 boxes yg aku kene angkut buku-buku serta kira stok dia & confirmkan.) & x termasuk buku-buku yg perlu aku susun bertingkat kat bilik stor. Adesh..haraplah esok aku kerja kat department floor plak. tapi floor tension plak lyn kerenah pelanggan. Takpelah just stick with the Office departmenr.

Aku, Aainaa dan Aimi disebabkan budak baru so kami shift pagi iaitu daripada pukul 10-6:30(pkul 9 kami briefing sejam, perkenalkan diri). then mulalah kerja angkat2 berat. mula2 aimi dengan Aainaa dihantar kerja kat floor deprtment. Aimi dekat GB(general books) & Aainaa as CS(Customer service). Aku? Kena hantar kat office floor la sebab aku pnye borang daftar hilang lagi buat kali kedua.CISH. tapi aimi cancel buat flooring sbb ketua department dia tak datang so aimi pn kerja kat Office. tlg aku angkat berat. tapi aku x kisah. dalam office pn happening jugak.dengan adanya Ugentiren.(bekas 5sk2 tahun lepas. hahahah..x sangka aku.member nizar rupanya)

first skali aku buat ialah- buat pricing, iaitu letak tanda harga. aduhh..bkn sng jugak nk letak tanda harga. ada caranya.

Agak lama buat benda alah tu. sampai aku lunch break pukul 1.15-2 ptg pn tak habis lagi. Lepas habis buat pricing. Kak Hayati ke sapa tah(aku ske akak tu) dia suruh aku buat ST iaitu kira stok kat setiap kotak mengikut invois dalam data kertas yg dia bagi. Aku mula2 mmg lah paham masa dia terang. tapi lepas dia blah...Aku dah mula confius. mana taknya. aku dapat 2 pulak tu data ST. satu data ST pihak MPH parade ke customer lain, satu lagi semak ST(stok) daripada Penjual MPH. yg ST MPH ke customer tu takde masalah sgt ah...cuma aku cari je benda tu, pastu hantar kat Counter Customer service, Kak Aisya je yang akan key-in dan semak. Tapi sampai part ST daripada pengeluar kita tu. Aduhaiii..macam nak tercabut pinggang, terkehel tangan, terkerat jari(paper cut), & paling best,....dihempap timbunan kotak berat berisi buku-buku yang tinggi bak KLCC. Nasib aku tak terkena, dah lah kepala aku kat bawah tu, si Ugen plak hampir kena hempap gak sebab dia duduk di atas semua kotak2 yg bertimbun. nasib2. hahahha.salah kan aku plak dia. ceyh. LOL.:PP

tapi aku dah dapat call daripada Toys r Us pukul 12.42 tghari. tp aku x angkat. x sedar pn. hp aku dalam beg. x on pn. jd aku igt aku stay jelah kat MPH. malas ah nk tukar2. kalau nk berhenti kene buat surat resigned. malas la plak. baik stay je. hmmph. Biarlah...aku sng dengan suasana ni...walaupun SIOT penat. tp lumrahlah kan. kerja apa tak penat. hehehhe.;))))

bye-bye.

:P

Wachaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!~

Wednesday, December 24, 2008
KERJA OHH KERJA!


Hari ni, Aku dengan Aainaa sepatutnya pergi subang PARADE dengan tujuan yang satu..iaitu, meng 'APPLY' kerja. patutnya aku pergi apply sorang je dengan Aimi teman aku. Tpi malam tu tiba-tiba Aainaa call aku tanya:

'Alyaa, esok nak pergi apply kerja pukul berapa?"

Aku peliklah. bukan ke Aainaa dah kerja kat Parkson. harini hari ketiga dia bekerja. tapi tup.tup. dia stop secara mendadak. tanpa pengetahuan bosnya, Encik Azhar. hahahaha..selamber gle si Aainaa ni. berani betul Tabiikkk spring. lol(gilo aku.)



so. pukul 10 pagi aku bertolak dgn Aainaa dgn Aimi(lps bgtaw mama yg aku nak apply kerja. mama approve je.YEAY! ). tapi sebelum pergi parade Aimi nak jmpe si Fazli nak bagi buku Chef(yg aku belum baca lagi..cish. bila dia bg kat fazli pun aku taktaw.) Lompat jalan cerita, sampai kat Parade, singgah Mcd dulu. Lapo.lapo(padahal aku dah NGAP cereal pagi tadi. hehehe. Perut besau. dah gemok dh(risao risao.))



pukul 11 baru pergi TOys R Us nak apply kerja. sampai2 tu, terdgr plak announcement nama "Muhd Azrul Uzid, Ada panggilan,' hahahahha. masa tu kitaorg baru nak melangkah pergi ke arah Azrul yg kelam kabut mengemas rak permainan apa tah. So, kitaorang tegur dia time dia tgh call manager dia thru Phone khas. nampak kitaorang boleh plak dia tanya soalan BAIKKKK punye...



"Korang buat apa kat sini?"



Eyceyh, bukan sekali dia ulang tanya benda sama. 2x plak tu. Haih,dia yang kata boleh bantu kalau nak apply kerja. boleh pulak tanya soalan tu. Ish3. Time yang sama pulak, Sufi yang datang daripada mana tiba2 jalan ke arah kitaorang. Cara dia datang kumpul kat kitaorang macam dia datang jumpa kitaorang kat korridor sekolah. Padahal tgh kerja tu. boleh2 pulak stop buat kerja jumpa kitaorang. Ish2. kesian dia tengah demam. memang nampak lemah je tadi. Aku tahu dia taknak MC sbb nak dpt gaji lebih. Aku taw lah gaji mahal. gaji segeralah katakan(ayat kami). hehehe.kayo ah korang lepas nie.



So, Yon pun bawak Aku dengan Aainaa ke counter Customer service. time nak tulis borang. Asal aku terasa macam kekok pulak. banyak pulak aku main cancel-cancel dalam borang. memang patut aku kena panggilan COMOT. hahahaha.memang comot kertas aku. tu baru setakat tulis borang mohon je tu dah kalut. siott betul. Aainaa rilek ah. setiap minggu dia tulis daftar mohon. hahahaha. 3 mggu berturut2. minggu pertama MPH, then parkson. then Toys r Us. huhuhu..



lepas habis tulis. aku ingatkan ada orang datang terus jmpe nak interview kejap ke apa ke. Pastu kakak yang memang ada kat situ(aku x taw nama dia. dia x kenalkan diri pun) kata:



"Korang tinggal kat mana ? Nanti kitaorang akan call,"



Ceyh...leceh ah camtu. nak call lagi..macam orang MPH je. kata je nak call tapi sampai sekarang, Handphone aku tak berdering pun tunjuk nombor yang aku tak kenal. cish. So FINE, kitaorang blah pegi MPH, lepak2 kejap. baca2 ah selama sejam. dalam2 sejam tu, Aku nampak ah ramai pulak geng2 lelaki ada kat sini. semuanya besar-besar. bulat-bulat. pakai spec. Aku ingat diaorang ni nak baca2 ah jugak. so pedulik apa aku ngan Aainaa kan.



Lepas 3 majalah aku baca, aku dah mula boring. Aainaa kat sebelah aku pulak daripada tadi baca satu buku je. satu buku dia baca lama pulak tu. sampai aku habis 3 majalah baru dia dah habis baca satu majalah REMAJA. pastu kitaorang bosan. blah ah nak cari Aimi. tapi bukan setakat AImi je kitaorang jumpa. tapi Ida Amelia pun kitaorang jumpa. Maklumlah pekerja situ katakan. Ida lah yang bantu kitaorang jumpa Kak Yat @ Kak Yatimah(yg sepatutnya interview kitaorang seminggu sebelum ni)


Dalam-dalam kitaorang nak follow Kak Yatt. Nampak ahh geng2 lelaki tadi yang asyik melilau sana sini pergi ke Counter customer service. rupa2 nya diaorang pun nak apply kerja. No wonder ah daripada tadi berpusing-pusing kat situ.taktahu nak mohon kat siapa,huhuhu.


Mula-mula interview, Aimi yang kena, then Aainaa. aku ingat aku tak kena sebab Kak Yatt kata dia hilang borang aku tapi lepas Aainaa kak Yatt panggil juga aku buat interview. Kitaorang dah rasa macam bukan buat interview je time tu. macam tengah borak je. selesa betul yelah. sebab buat interview bukan buat kat dalam office tapi kat cafe tepi tu. Selepas aku kene interview aku perasan Fazli dah datang time aku tengah isi borang. so aku beritahu Kak Yatt tentang Fazli. Fazli pula kena interview takmao kalah. aku, aainaa dengan Aimi duduk kat satu sudut jauh gile daripada diaorang pun boleh dengar suara Fazli sebut 'Minah Arab,' gelak macam ssiot pun ada. kitaorang pun terikut gelak kat tepi sudut tu. Tapi Alhamdulilaah. time tu jugak. kita berempat diterima kerja. mula hari Jumaat ini bagi Aainaa dan Aimi(aku maybe.Kak Yatt bagi pengecualian untuk aku berfikir bila nak mula) Fazli pulak hari Selasa depan.



Haha. lain yang aku nak pergi Apply kerja. lain pulak yang dapat...hehehe.

Aku sebenarnya masih serba salah nak terima MPH ni. sebab sebelum ni aku apply MPH sebab aku taktahu mana tempat aku nak kerja lagi. alang2 aku dah Apply Toys r Us. aku teringin nak rasa environment baru. MPH dah beberapa kali aku masuk. dah muak kadang2. tapi okey ah jugak. asalkan aku dapat kerja.

Muhd Azrin pun dah mula mohon MPH(kata nya dah boring dah jadi penganggur kehormat kat rumah.hehe.taw pun) dia dengan Rahimi(budak primary aku) pun apply MPH.

P/s: Tapi aku masih mengharap Toys R Us dapat call aku secepat mungkin. Harap Esok dia call aku. pls3. Sebab esok aku dah kena beri kata putus daripada Kak Yatt. Kak Yatt akan call aku esok..adeshhh...
Wachaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!~

Monday, December 22, 2008
Aku di-TAGG oleh Orang sama.:P


1. Do you think you're hot?
-eyh? Mana taw ni? Yup2. Aku tgh pns ni. Cuaca kat luar tgh panas terik. kekeke.:P


2. Upload your favourite picture of you!

3. Why do you like that picture?
-sebab gambar ni nampakkan aku macam model(Cehwah.Haha) takdelah. bukan aku model. tp background tu nama gelap semcam je. padahal ada almari buruk gila babeng dlm gambar tu. Tapi dis is the best picture of me which i took.:)))(no edit)

4. When is your last time you ate pizza?
-Last thursday. Aku dah nggap makanan gila byk time balik Ipoh pagi khamis tu. tapi malam tu bila dpt taw mama nk pesan piza utk abang dan Lid. Aku pn apalagi..join jgn x joinn..hehehe.:PPP

5. The last song you listened to?
- Spotlight(Twilight Mix) by MuteMath tapi bukan yg ada kat myspace aku ah. itu best tapi tak gempaq macam yg ni. Gila Rock siot! GEGARRR!! huahuahua!

6. What are you doing rite now beside this?
- tak buat apa2 pn. Buat benda alah ni smbil dgr lagu. Bosan gakkan? hmm.

7) People I tag:
1) Asmahani
2) Siti Aisyah
3) Shaza Malek
4)Fadilah
5) Cik Peya

8.Who is number 1?
-Junior aku. membe aku. Adik Membe aku iaitu Aimiazie.

9. Say something about number 5:
- Cik Peya, kalau dapat result PMR jangan lpe habaq kat kami yekkk.hehehe.:P Best Of luck.:))
10. How about number 4?
- jurugambar kami! ahaks.:PP

11. Who is number 2?
- My first Secondary Friends. Aku dah kawan dengan dia hampir 5tahun since first day of school 2004.:DDD



Anis, Aimi Nadhrah, Aisya && Aimiazie Tagged aku. siod ramai!

*Sesiapa yang kena tag, kena tulis 10 sesuatu berkenaan orang yang meng'tag' dia

1)Aduhh.mana satu gue kene tulis ni? Ahh..tulis je la..orang yang tagg aku bernama 'Anis Farhana, Syarifah Aimi Nadhrah, Aimiazie Selamat, && Aisya Abd Rahman.
2) They're my COMRAD.
3) semuanya berumur 17tahun pada tahun 2008 ini.
4) Sama-sama menghadapi masalah dalam mahu memasuki REMAJA.
5) Anis, Aimi dan Aimiazie bertindak sebagai seorang kakak dan mempunyai 'Adik' except for Aisya seorang anak bongsu dalam keluarga.
6) Mereka semua ni gila-gila orangnya.
7) MAsih berhubung dalam jangka masa terdekat.
8) Anis dan Aimi Nadhrah adalah pelajar Sub-science iaitu Teknologi Kejuruteraan. manakala Aisya dan Aimiazie pelajar Sains Kemanusiaan dalam bidang akauntan.
9) Mereka jugak batak camera kadang-kadang.Pantang nampak kamera.
10) Last & for All...mereka semua perempuan. wakakakkaka.:PP


*Orang yang kena tag kena tulis 10 perkara sesuatu pasal diri mereka:

1) Aku seorang yang bersahaja sebenarnya.
2) Suka terima cabaran yang aku rasa menarik lah. Tak menarik aku tak terima.
3) Aku tak suka make-up. especially Gincu. Tapi setakat pakai bedak padat takde hallah.
4) Aku nie pemalas orangnya.
5) Aku dah Di 'Booked" dulu.
6) Kalau aku boring aku suka sakat orang.
7) Aku ni selalu sakit tapi suka berahsia.
8) Dulu, Aku brutal. sekarang, brutal tu dah hilang sikt2. aduhh.sedeh2.
9) Aku ada darah campur. macam nasi campur.
10) jgn anggap aku baik. aku bukannya baik sangat. JAHAT gak kdg2 bila dtg angin kus-kus. hehe.:P


*At the end you need to choose 10 people to be tagged and list their names:

1) Shaza Malek
2) Natasya Suria
3) semua..
4) dah ..
5)buat..
6)aku..
7) nak..
8) Tagg..
9) siapa..
10) Lagi???..

sesape yg minat pls.:)

Sunday, December 21, 2008
IM DARN SLEEPY...apasal ngantuk? aku pun x taw. mgkin pari-pari tdo dia baling abu kat mata aku kot.hehehehe siot gle. asyik berpeluh plak tu. aku nervous pasal apa? pasal mamat indon dtg baiki bilik air skrg ni ke? heesshh.tak jugak.watpe nk nervouskan? bkn handsem mana pn.(wakekeke). aku kebosanan ah. nk watpe harini? ayahku ada plak kat rumah. dia pergi Hospital buat ujian X-ray dengan ujian air kencing.

kenapa buat ujian X-RAY ngan Ujian air kecing(jijik2 benci benci. haha)??

sbb smlm ayahku pergi jumpa dktr kat klinik Rosli subang(jln ss19/4, promote skett..hehehe..) ayahku kata, dktr ckp dia kemungkinan ada batu karang kat pundi kencing dia(pulok dah)..tapi dia syak jelah. sbb dktr kata air kencing ayahku ada darah jugak. so dia suspect je. ni cuti sehari nk g X-Ray.harap2lah takde apa-apa. kalau ada. nampaknya ayahku mengikut jejak tuk Kedah aku lah tp aku lebih sng pggil tuk Hajah(xtaw npe.?:S) dulu masa aku primary school dia pn ada batu karang dlm pundi kencing. kecik ke besar, wallahualam lah. kecik kot. mana pergi ikut. mama tak kasi...katanya "Sekolah esok sekolah esok. pergi sekolah pergi sekolah" aduhhh..lecehh.

Tapi harap ah ayahku takde batu karang. Amin!~

P/s: Tapi apa sebab batu karang eyh? Hmmmm.:SSS


Wachaaaaaaaaaaaaaaa!~

Saturday, December 20, 2008
Kata-Kata Semangat


Abdul Kalam: Aku taktahu siapa dia. Tapi kata-katanya buatkan aku tertarik,sejurus mengingatkan aku tentang Job aku. Bila dia nk call? betul ke dia nk call ni? macam tipu jerk. ish3. aku ingat nk Apply tmpt lainlah sebagai backup kalau MPH ni hampeh. baik aku cari tempat lain dulu. harap2 Yun dapat bantu aku la. Harap2 ada tempat kosong. huhuhu.




Agreed. zaman globalisasi skrg ni. ramai org berpusu-pusu kejar harta dunia berbanding harta Akhirat. ada yang menyatakan harta Dunia ni mampu bawa kebahagiaan kepada diri especially kepada BAKAL BINI. hahahha.. aku kdg2 nk tnya gak kaum hawa(bdk sekolah aku lah). korang syg lelaki sebab harta atau paras rupa atau budi hati?? seriously aku teringin nak tanya...cuma...tahu-tahulah..aku takut plak ada kaki sapa naik atas muka aku yang mmg sedia tak lawa. hahahaha.takdelah gurau2.

daripada mana orang yang pernah aku tnya(member rapat aku lah). dia bagitaw aku dia suka lelaki atas dasar budi. Muka dia tersenyum manis bagai sinar mentari pagi tanda keikhlasan. Reaksi aku plak cuma tersengih macam kerang busuk ah...betul ke? Aku tak brani nak iyakan tak Tidak. sebab kita Kaum hawa kdg2 memang susah mau predict. Dari mulut memang ah kata suka daripada budi bahasa lelaki. tapi deep down dalam lubuk hati mereka...siapa tahu terselit something2.

Apa?

Mana aku tahu?

Hello? Hello?

Aku pun perempuan gak la. Walaupun aku ada pakwe...ada juga bermimpi berkeinginan mahukan pakwe yang hensem, ganteng, kayo rayo, mampu bawak kereta sportscarr 500cc(eyceyh mimpi sakan nmpk). duit kat dalam poket tebal sebelah. duduk sengett je. haha. tapi dah aku terlalu sayangkan dia. peduli apa tentang duit. hencem. kacak? betul x betul x? lawl.XPP

korang nak tahu tak? aku ni ada juga buat byk kritikan pada lelaki yang boleh dikatakan dalam golongan 'ADA RUPA" ni. aku tak faham kenapa aku cukup tak sng mahu jadikan mereka sbgai boyfriend. kalau boleh aku pilih yang sederhana je kenapa? sebab golongan Ada Rupa ni selalunya boleh kata jadi pilihan ramai ah... petik jari je(walaupun x berbnyi)..tu dia bersusun + bersepah perempuan kat depan mata. berderett muka taktaw malu jual saham. bosan ah. byk sgt competitor. nnti aku juga yang merana makan hati(sekarang ni pun dah agak makan hati.haih). Bosan bosan bosan bosan bosan bosan bosan.

Golongan kaum hawa kedua yang aku pernah tanya ciri-ciri lelaki yg mereka suka(scara psikologi lah. diaorang mana taw apa kehendak aku. hehe).

Aku: Wey mamat tu handsome dowh!
kawan aku: Mana? Mana? Fulamakkk..Ganteng siot. tengok punggung dia. padat siot. kalaulah dia jadi pakwe aku. confirm aku tak tdo malam.

Hahahahaha.siot je membe aku sorang ni. sebnarnya kes ni dh lama dh. terjadinya time aku form 2. bagi aku maybe kawan aku tu cinta monyet je tu. sebab lps mamat handsome tu blah. datang mamat kacak plak. kali ni dia pndg tak kelip2. hahaha. Tapi aku pelik. Perempuan pun pandang Bontot laki ke? tak sangka aku. ish3. segan jadinyo plak. Ahh...ehem ehem..kalau ada golongan hawa macam ni selalu,hemm mmg payahlah sebab setiap setgh jam dh gila byg dengan setiap jantan2 lain plak tu. bayangkan lah kalau setiap minggu tukar2 couple. hari isnin cpl dengan si lelaki no 1 pastu Lusa break cpl plak dengan lelaki no 2. pastu Tulat break couple dengan lelaki no 3 dan begitulah seterusnya. kalau cukup setahun. hampir satu Malaya punya lelaki dia dah pernah couple kalau camtu. hahahahhaha..nazak.nazakk.. lawl.

Eyceyhh..byklah plak aku tulis. pada hasrat maw tulis sikit je. takpayhlah aku cerita pasal sejarah lps2 aku. lain time aku tulis lg. nak makan la plak.lapo lapo

chiow mate.

Wachaaaaaaaaaa!~


Complete This sentences:

My Ex boyfriend..lived in JOhor Baharu..but now he's in KL taking Medication on what i dunno.
I am listening to.. bersamamu lagi by Minda(haha. Hate dis song)
Maybe i should..have my morning medication! Aughh!~
I like learning...but i donno how to be a systematic learner.
My bestfriend(s)..akan bertukar begitu sahaja setiap tahun(dat's why i dont want to declare someone as my bestfriends)
I don't understand..with my condition..why my head keep spinning?
I lost..connection with my old i mean OLDest Friends. huhuhu
Many people said... "You and emir dah break ke?" ceshh...
The meaning of my name.. Sir High "something2 i forgot" huhuhu
Love is...a subjective words for ppl who doesnt really know the true meaning is.
I am living in a place called... Home sweet home bebeh! haha.
The meaning of "forever"... maksudanya SELAMANYA la.
My handphone..black & simple. nothing Unusual.:)))
I am very annoyed... if someone keep "bebel" at me & disturb me when i focusing on something.
Whenever I wake up from sleep..i will find my handphone first dan lap air liur basi(ada ke? wakakaka.)
Party is... just not my type larh..sorry. im not a PARTY girl.
The cutest animal ...is the cute animal. kekekeke.
The best age... is my teenage age with my friend.:)
I felt tension today... if i'm so damn bored & got nothing to do.hmmph.:((
Tonight, i will try... untuk buat apa sahaja yang aku mahuuu..!!~
When I look at myself in the mirror this morning...Adeyhh..sedeh gile muka. macam tak mandi 10hari. hahahahhaa.:O :PPP
Shopping mall...adalah Syurga remaja mahu melepak mahupun bershopping!
Fast food are usually... buatkan rambut aku cepat gugur sahaja. ish2!:'((
Last sentence to a person... "Tak ingatlah apa maksud Izzati,"
Who to tag... To whom who are interested and kpd yg membaca blog gue. selamat membuat. hehehe.:DDD :EE



*Exhange the words of your own on the words with colours. Enjoy


Wachaaaaaaaaaaaaaaaaa!~

7 perihal -(Take it from Syd)
a) 7 ciri lelaki/ wanita idaman anda

1) beragama islam(semestinya)
2) Easy to talk with
3) aku tak kisah warna kulit(pilihanku :sawo matang boleh gak)
4)Tua usia tidak lebih 10tahun
5) sempoi ,ikhlas dan memahami
6) bijak kawal diri dan emosi aku.
7) kelakar but at the same time matang(sbb aku ni agak bdk2 skit)


b) 7 wanita/lelaki yang anda tak minati sepanjang tahun

1) suka wanita hanya kerana paras rupa
2) Terlalu egois(biasa2 takpelah)
3) not gentlemen
4) gemar mengkritik
6) terlebih sosial
7) Playboy


c) 7 perasaan anda sekiranya anda keluar dengan orang yang anda minati

1) kekok
2) teruja
3) tersengih-sengih
4) tak banyak cakap
5) Tak berani nak pandang matanya
6) segan ah
7) Kalut tiba-tiba



d) 7 tempat istimewa yang ingin anda lawati bersama pasangan anda

1) Pantai wei(kerinduan.haha)
2) do anything outing
3) kat gerak makan pun boleh gak
4)Tasik-tasik
5) tempat-tempat yg santai
6) tepi bukit
7) mana2 shopping complex(lame gle. haha)



e) 7 barangan yang akan anda hadiahkan pada si dia.

1) T-shirt
2) minyak wangi
3) wallet
4) cake(by myself but lom cadangkan sepnuhnya lg)
5) My Attention
6) My loyalty
7) & Anything he wish from me

f) Tajuk lagu yang akan anda nyanyikan untuk pasangan anda.
-Everything i do i do it for you/ At the beggining :))


g) rakan yang anda tag dan mahu mereka buat 7 perihal ini.

1) A
2) N
3) Y
4) O
5) N
6) E
7) !

Interested?? :DD


Wachaaaaaaaaaaaaaaaaaa!~

Friday, December 19, 2008
Apa Penyakit aku??


*Lengan aku kena cocok(bak kata cikgu Tuan Norashikin.hehehe) *


Aku pun tarak tahu maa.. ramai plak member aku dah buat conclusion aku sakit apa. sebagai contohlah apa anggapan diaorang ialah:

Muhd NuFazli : Aku rasa kau ni tak cukup vitamin lah sebab tu kau cepat demam. pastu ko kan ada tekanan darah rendah sebab tu lah kau cepat rasa nak pitam.

Nadhira: ko nie asyik sakit je eh? Tulah. Kau nak sangat kurus sangat. tengok dah tak cukup zat dalam badan.

Siti Aisyah: kita dengan awak kurang sihat daripada Nadhira. betul ke? hehe. awak macam kurg protein and sume. jaga kesihatan cik adik manis oi.


hahahahha.siti aisyah ngan Muhd NuFazli sahaja sms aku time aku nak jumpa doktor kat hospital. cuma bezanya siti Aisyah sms time aku jumpa doktor haematology , dia check pasal blood clotting aku. Muhd NuFazli pulak sms masa aku nak jumpa doktor EMT. doktor apa tu? dia doktor specialist telinga hidung dan mulut. hahahaha. Hai, macam berjanji pulakan diaorg ni sms.. hahahahaha. :P

aku patutnya ada appointment dengan sorg je dktr. tapi jadi 3org pula. tambah doktor Ng Soo Chin(blood clotting) dengan Dktr Ravin(pakar tulang). apa? kenapa aku jumpa pakar tulang? hmmm...takpyh cite lah. takpayah taw. itu rahsia aku. tapi aku belum lagi jmpe dktr tu. dia cuti.

tadi aku amik blood test. aku ingatkan dia amik dekat lengan je. tiba2 dktr india tu suruh aku selak tdung sebab dia nak tindik telinga aku. aku kata WHAT?? Untuk APA?? HARAM aku taknak dowh. tp apa boleh buat. nak taknak aku terpaksa gak ah. nasib baik tak sakit tapi geli siot dia cucuk telinga aku. aku pelik asal dia kena cucuk plak? rupanya dia nak check darah aku cepat kering x dalam masa 5minit lepas kena cucuk? nak check blood clotting aku wokey ke x. nasib okey je. huhuhuhu. esok aku kena g SJMC lagi. kali ni nak amik result darah aku. Apalah jawapan blood test aku ek? hmm..

p/s: Hrap aku x kena penyakit apa tu. Chiku.chikuya? opps silap...chikunguya la. sebab aku mmg ada simptom. tambah lagi pakcik aku kat ipoh dah pernah kena. dia ada cerita camne simptom dia.halamak...


wachaaaaaaaaaa!~

Di-TAGG oleh Aimi & ANis.


A picture of you at the most unique environment


Gambar nie diambil pada bulan Mei 2007 masa aku follow trip ke Pulau Pinang bersama group kelas Tk batch 2007/2008. Time nie aku sebenarnya pergi ke bilik 4 minah kat blkg tu tujuannya untuk pulangkan sejadah siti Aisyah. Tapi apa yg aku dapat sebaik sahaja masuk bilik depa?? Aku kena tempek dengan bedak baby johnson oleh SIti aisyah! SIOT! hahahahha. habis satu bilik berdebu dengan bedak Johnson2 milik siti Aisyah. selerak habis jadinya. hahahhahaha.:P

A picture of you at the place which you dislike.


2.11.2008. Hari GRADUASI. bagi aku gambar ni lebih kepada macam family potrait. aku cukup x suka gambar ni sebab setiap kali tengok gambar ni aku rindukan suasana kami sudah Graduate. aku tak sangka aku bukan lagi bergelar budak sekolah. sedehnyaaaaaaaaaa..;''((((

The picture of the people that mean a lot to you


Mama dan Lid(Walid)-They're my wholelife.:)))


A picture of you with your best smile(mouth open)




time ni masa aku ponteng kelas mathematic 2minggu sebelum SPM bermula. Pada awalnya aku nak balik kelas lepas hantar buku. aku taktahu camne aku leh singgah kelas 5TK. mayb sebab kelas diaorang kosong(xde cikgu) so layan ah HU HA! bila aku nak balik kelas balik. Kechik a.k.a Saidhatul Haziqah bagitahu aku Puan Chuah dah masuk. Aiseymen, daripada kena bebel baik takpayah masuk kelas Ye dak? hhehehehe. so aku ngan anis ngan kechik layan main bubble Talk.:PP

A picture of you with your best smile (mouth close)


Aku senyum ikhlas time ni. ada byk gambar senyum mulut tutup. tapi aku taktahu nape aku pilih gambar ni. maybe sebab gambar ni belum aku pamerkan lagi kot. keh3.:PPP


A picture of you with the lamest Pose.


Klise. bak kata org ramai. gaya2 peace-peace kacang pis(kata Reza) dah lapuk dek zaman ah. bosan lah kalau asyik tgkp gambar gaya pose peace je. Nizar pulak dengan gaya ustznya sambil memanjangkan leher gaya kura2. hahahaha. Lame lah gak tu. Aimi dengan gaya minah Kadi. wakakka.:PP


A Picture of someone stands up on Top of your hearts.


Emir Azfar bin Rasemi. saje letak gambar pakai mask nie. hehehe.rindu plak. Actually member aku juga on top of jantung aku. tapi aku takde gambar keseluruhan. harap maaf ah wei. Tapi korang tahukan aku sayang korang sgt2!;DD


A Picture of You with some toys or cute stuff.


senang cite letak gambar aku kat TOy's R Us la. topi tu pun bukan topi betul. Topi mainan. so kira Toys gak tulah.(background aku pn ada mainan. hehehe)

A picture of you in white shirt.



banyak sebenarnya gambar aku dengan baju putih. tapi aku amik jelah complete all white dari hujung rambut hingga betis kaki. hehehehhehe.

The next victim are.
-Aisya
-Aimiazie
-Indera Iskandar
- Fadylah Ghazali
-Natasya Suria
-&
-&
-&
-&
-YOU!


Wachaaaaaaaaaaaaaaaaa!~

Tuesday, December 16, 2008
The BEST THING BOUT TODAY is..

I'm BACK TP MY DEAR HOME TOWN!!

hahahaha..seriously korang takkan rasa bertapa aku rindu bangeettttttt sama M'sia(actually aku rindu member2 aku, especially Katil gue. wakakakaka.) Bukan aku nak kata aku bosan kat Aussie. Okeylah. cuma aku lebih suka duduk Malaysia. aku duduk 6 hari kat Australia dah rasa macam 6tahun duduk kat sana. Gila tak sabar nak balik(YES! I DO HOMESICK!). Jalan/lepak mana2 confirm aku teringat kat budak2 kat M'sia. Berbeza sungguh suasana kat sana. Ehem, walaupun adalah juga segelintir orang M'sia(yg tggal kat situ selama 28tahun dengan Holiday ngan Fam) dapat juga aku borak dalam BM.

Hmm..Kat Part nie..aku taknak ah cite pasal kisah perjalanan aku sepanjang perjalanan aku kat Gold Coast...sebab korang confirm boring kalau aku ulang balik story kat blog Aimi. hehehhe.so aku cite sikitlah pasal Australia(walaupun aku nie bukannya sehebat Guide Tour, At least aku pasang gak cuping telinga aku nie besar-besar time dia speaking pelatnya.seingat aku Tour guide pada hari terakhir kitaorang nama dia BOB which stands for BADAN ORANG BESAR(hey it's the truth maa.i'm not being sarcastic aite:PPP))

Ehem Ehem..eyceyh..macam ada gayalah plak. LAWL. takdelah.Setahu korang apa bezanya Gold Coast? Melbourne? Sydney? Canberra? Brisbane? and beberapa lagi nama negara dia aku pun tak berapa tahu. nama2 nie je aku Familliar.hehehe.Hah? korang tak tahukan? Meh sini aku cite serba sikit. kalau salah, harap ampun maaf seribu jari kaki orang lain. huhuu.


Gold Coast Australia(ni tempat aku pergi tulah apalagi)
- tempat ni mula-mula aku datang ingatkan sebuah pekan kecil. maklumlah, Arrival aku kat daerah kecil Gold Coast iaitu dekat Air port Coolanggata(macam bunyi Bonggo je). kalau korang jalan sekitar airport i mean perjalanan daripada Air-port ke Bandar Gold Coast korang mesti rasa korang bukannya berada dekat Gold Coast tapi sebaliknya rasa macam ada kat kampung-kampung kat M'sia je. Rumah Ada yang kayu. cara bentuk dia pun macam kayu. jalan dia pun dah macam jalan kat M'sia. Fuhh...suasana ni buatkan aku rasa aku bukan kat Australia. tapi kat M'sia. tp bila korang dah sampai bandar... tuh dia....Bangunan tinggi melangit. Ku sangkakan bangunan tu kebanyakkan bangunan Office ke apa ke...rupanya Apartment. merata bandar Gold Coast terdiri daripada Resort/Apartment/Condominium dengan rupa bentuk yang berlainan tapi menarik dan agak selesa. Nak kata Gold Coast kecik...hmmm..silaplah, Gold Coast pun agak besar. Salah seorang warga Australia pernah kata kat aku..."Gold Coast is just like a Hawaii to me..." yelah, mana taknye. dengan beach yg ada kat sekelilingnya. orang-orang yang berada kat Gold Coast semua perangai selamba Batak depa je. Nak pakai bikini je ada. nak pakai Tube dengan skirt pendek kalau angkat sikit nampak seluar dalam pun ada. Ada lelaki yang cycling cuma pakai seluar dalam pun ada(part best, lelaki tu plak Pakcik tua gile. adeshhh..spoil gle. hahahahhaha.Gurau je. aku tgh geli geleman sebenarnya), tapi seriouslah. aku rasa macam nak terjojol bijik mata ni tgk. Rumah dah kata pergi kubur dah kata Mari pun masih nak berbogel camtu. Nauzubillahhh..tapi awek-awek kat sini ramai gak yang cun-melecun habis jugak baik hati. cuma yang tak bestnya diaorang hisap rokok.kurang sikit respect aku(akukan pantang sikit perempuan hisap rokok nie. huhu) Lelaki kat sini banyak HOT-HOT gile. eyhhh..jangan salah faham..aku cakap semua badan panas-panas. hahahaha. takdelah. semua hotstuff la. tapi aku tak pasti diaorang Australian atau pun tak(semua oran kulit putih nampak sama je semua..). First day, adalah lelaki nama Gary ni...agak ah Hot. & peramah orangnya. dia guide tour for aquaduct. dia baik gile kasi supplement souvenir kat aku(org first kot hehe) padahal awal2 dia suruh beli. last2 dia kasi semua org free. hahahaha. best betul. haih...nak aku cite pasal lelaki Hot kat sana mmg tak cukup tangan nak type. nak tahu? tgk sendiri yekkk. hahahahha..tp korg jgn anggap aku interested plak kat mamat2 situ. minta maaf ye. hohoho. sini banyak taman-taman hiburan sebagai contoh SeaWorld(where the dolphins/STINGRAY(aisya..heheheh)/Shark/whales/sea gulls & much more where places), DreamWorld, MovieWorld of Warner BROS, Paradise FARM(where the kangaroos & the koala's where there too)


BRISBANE(aku lawat last day je)
- Kalau Gold Coast orang2 kat sana lebih laid back & selamba dalam soal berpakaian. orang kat Brisbane ni lain cite plak. Semua pakaian lengkap dengan Kot. Briefcase.Office wardrobe.& so on. Kalau Kat Gold Coast bangunan-bangunannya terdiri daripada Bangunan Resort/apartment/condominium...kat Brisbane bangunannya semua plak terdiri daripada Office besar lebih senang cerita tempat orang pergi kerja lah. huhuhu
Kalau kat Malaysia bandaraya bersejarah kita ialah Melaka, Kat Australia Bandaraya bersejarah diaorang ialah Brisbane. banyak juga sejarah2 diaorang kat situ. tapi aku rasa Malaysia punya sejarah lebih menarik kerana ia berkonsepkan Tradisional dan bagaimana Malaysia dijajah dan dibebaskan. Lainlah Brisbane yang lebih kepada cerita sejarah golongan Aristokrat(btol ke ayat aku nie?) aaahh...senang cerita pasal golongan orang kayalah. Diaorang lebih bangga dengan sejarah RUm/arak/wine and whatsoever alcohol yang memabukkan diperbuat di sana.hmmm..Oh ya, did i ever mentioned they also have a story bridge? kalau kita di Malaysia jambatan yang paling kita banggakan ialah Jambatan pulau Pinang. tapi kat Brisbane...hmm..aku taktahu mana satu jambatan yang famous...banyak sangat. Naik cruise diaorang pun agak bosan.sebab dia takde apa-apa maw diceritakan sepanjang naik cruise...cuma tunjuk rumah-rumah orang kaya kat tepi pantai tu. LAME!!


CANBERRA(Capital State of Australia)
- Aku tak pernah pergi sini lagi(al-maklumlah Aussie kan besar benua dia). nie pun aku dgr mama yg sebut Nama Capital State of Australia iaitu Canberra atau selalu aku salah sebut jadi Camera. hahahahaha.mana aku tahu nama dia Canberra.dengan Ra Ra kat belakang tu macam bunyi Camera je. hehehe..I dont have much to story boout this district sebab tak pernah pergi & Tahu apa yang ada kat sana. so sapa2 yg dh pergi...sila ceritakan ye...amat dialu-alukan.:))))


Sydney(Capital state of New South Wales(kat mana tuh?aku pun tak tahu))
-hah! aku tahu ni negara Metropolitan macam BRisbane tapi aku tak tahu apa yg ada kat sana. tapi aku tgk dalam Mawi WORLD apa tah cerita dia pergi sana pergi tengok burung apa kat sana. Kangaroo.& so much more kat sana. Ahhh...baik aku tak payah cerita..aku sendiri taktahu. kang lain plak Fakta dia kene blasah.ish3.:P


MELBOURNE(Capital State of Victoria)
-haiyaa..brape byk Capital state daa...huhuu..bikin keliru. kat M'sia pun aku tak Khatam lagi.uhuks3. abang sepupu aku, Syed Aznil dan anak beranaknya iaitu my 2 Fav twins nephew Syed Alif b. Syed Aznil & Syed Daniel b.Syed Aznil berda di sana since last september/oktober(lupa dah..ish3.)..atas dasar isteri abang sepupu aku ni nak sambung study kat sana, so dia angkut sekali semua pegi tggal sana. cuma abang Aznil je yang selalu balik. tapi for this 3 month from 14th Dec dia dah takdapat nak balik M'sia sebab kat sana dah mula school Holiday's for 3MONTH??! what?? gile best budak 2 orang tu. Main jelah kerja diaorg tu nampknya. hmmm.


well..that's all kot aku leh cite tntg nama2 daerah yg aku tahu je. ada byk lagi tapi aku taknak tulis sbb aku taktahu apa ada kat situ & tmpt situ aku jarang dgr. PERTH aku dgr lah tp malas nk tulis lah. so lazyy..:PPPP




kat sini plak aku nak cerita benda yg aku senang dengan org sana(tak byk kot):
1) Mereka sangat peramah.
2) kereta2 kat sana kalau nampak orang penjalan kaki berhenti kat tepi jalan mahu lintas seberang mereka akan berhenti dan beri laluan pada penjalan kaki biarpun takde traffic light lampu merah.
3) mereka punyai disiplin yg tggi.
4) mereka adventurous.
5) Mereka walaupun tak langgar orang tapi hampir langgar tetap akan kata 'Sorry". & kalau kita terlanggar diaorg & kita kata sorry diaorg akan balas balik dengan senyuman sambil kata "It's Okey"
6) Kat Bandar Gold Coast walaupun Population diaorang seramai 2 million, tapi kawasan sekitar masih AGAK bersih. ada sampah tapi jarang.



okey. tu benda aku senang. benda yg buat aku kurang senang bila ada kat sana:

1) gelagat remaja kat sana yg agak tak senonoh. ada ke rumah kat sebelah je tapi pergi kencing kat sebalik tiang. Begok.ish3.
2) setiap kali waktu malam lah waktu yang paling aku takut sebab, agensi daripada M'sia pernah bgtaw budak2 remaja kat Australia tak berapa suka dengn budak Asian. so kalau malam2 dia nampk budak2 Asian jalan. mereka main belasah je.
3) Susah nak cari makanan Halal yg berdekatan dengan tmpt tggal aku. kalau adapun asyik makan sayur atau Prawns or seafoodlah kiranya.
4) Apalagi eyh? aku tak ingat. lpe dowhh..hmmm.oh ya. paling leceh nak bangun awal pagi kat sana(pkul 3 pagi dah masuk subuh. 4 pagi matahari dah naik.huhuhu)
5) takde dah kot. errr..
6) takpelah.kalau ada lagi aku tulis.:)))

okeylah. tu je kot buat masa sekarang. kalau ada aku tambah lagi. sekarang aku rasa mengantuk gile. al-maklumlah kat Australia awal 2 jam. so sekarang pukul 11:12pm...jadi kat Australia ialah pukul 1 pagi. hahaha. no wonder aku rasa pening2 lalat. huhuhu.:PPP


Wachaaaaaaaaaaaaaaaa!~

Wednesday, December 10, 2008
The COMICO.


read IT. iT'S ABOUT SOMETHING IN AUSSIE gak lah. Just Found it & published it here.:PP


Cepat-cepat! kita dah lambat! hahahaha. bodoh betul komic nie. lelaki jalan lenggang. isteri bawak lelong. siot jerk. hohoho. aku bosan. so sempat ciplak komik kat mana tah(adalah..hehehe)
Wachaaaaaaaaaaaa!~

BY-E BY-E M'SIA, HELL-O AUSSie.AWAY!~


the time now is 3:37pm. tggal lagi sejam setgh Abang Ilya & the Fam akan dtg jemput kami sekeluarga ke airport(air-asia pnye bkn MAS). Yeah-Yeah, We're FLYING to GOLD COAST AUSTRALIA beb! but pls, dont tell me im rich which i'm not. Mamalah yang kaya.aku duit pun Hampeh. tggu kerja je nanti.tupun tah dapat ke tak.hmmm. Tapi ni pun atas kerjasama Platinum agency services(taktahu benda nie boleh dipercayai ke tak, tapi mama percaya). Aku akan pergi selama 6 hari je.(10/12-16/12). bertolak malam ni pukul 9malam. perjalan mengambil masa selama 8jam.(& it's gonna be BORINGGGGGGGGG journey,) kenapa? sebab kat dlm air-asia ni bknnya makanan Free. nak makan?? bayarlah. mahal lak tu. so kitaorang kena lah puasa. hahahha. tak kisah ah, aku layan lagu je.(pssst, dlm air-asia pn takde TV khas macam dlm MAS..huhuhu)
Jarak waktu kat sini dengan kat Aussie lebih kurg 2 jam lewat. so kalau skrg jam 3, kat sana plak skrg pukul 1tghari. hohoo. aishhhh...so see ya next week! aku tak pasti dpt tulis blog ni spnjg kat sana. itupun kalau mama punya IENOVO dapat contact dengan broadband celcome. huhu.kalau dapat. dapatlah. (harap2 dapatlah..AMIN~)
Wachaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!~~

Tuesday, December 9, 2008
Sakit siot.




aduhhh...gile menegang. sakit gila babeng. sakit=sakit pun TETAP online gak. hehehe.opps silap tak on9 pun. ronda ronda je. bosan jerk. nasib hari ni walaupun aku sakit gila kat perut ni tapi at the same time aku HAppy. bukan sebab aku menang loteri ke apa ke cuma penantian aku dah berakhir.bersyukur gila. wakakakaka. tapi pada saat yg Bodow la. tu yang slack sikit tuh. haishhh!~





P/s: cerita Los And Faun boleh tahan lah gaks.




Carlos(Hans Isaac) & Ahmad Faun(Adlin Aman Ramli)


Wachaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!~

Friday, December 5, 2008
KAMI DAPAT TEMPAT KEDUA(2) la.

Pemenang kedua(2)

Pemenang kedua(1)


hahahaha,.bak kata Alya chan:





Alya dah agak ..Mesti CikPah kiter ni menang =)





LOL. kami adalah Duta Aku Mahu di tempat kedua. actually, kitaorang dengan Ira(cik peya) sama-sama dapat tempat kedua. ahhaha..lawak betullah. Form 3 Versus Form 5. tup.tup. share kedudukan yang sama. Dia nak safe minyak agaknya. ahhahaha.gurau-gurau. takpelah. alhamdulilaah dapat tempat kedua. teruja gak rasanya dapat tempat kedua ni. makin famous lah kami nanti, kan ira kan?

hehehehe.

P/s: congrats pada Aina Yasmin yang menang.

wachaaaaaaaaaaaaaaaaaa!~

Tagged By Aimi Nadhrah


Rules and Regulations:
1. Each player writes a little blog of 15 weird or little known facts about yourself.
2. People who gets tagged needs to state the rule clearly before hand.
3. At the end, you need to choose 10 people to tag and write their names down.
4. No Tags back!!!!



1) aku nie 8/10 mempunyai campuran darah melayu, 1/10 campuran chinese-siamese, 1/10-mempunyai darah campuran arabian ikut sebelah wa-lid aku, yang Chinese siamese tu mama punya side.


2) ramai kawan aku yang datang rumah aku tak sedar sebenarnya nenek aku cina. hahaha.:PP


3) Family aku ada bau-bau bacang dengan BAPA PEMODENAN MALAYSIA iaitu Datok Seri Dr.Mahathir Muhammad.(nama ayah aku ada kat Tiang apatah dekat alor-setaq,kedah)


4) Aku sebenarnya seorang yang pemalas lagi pengotor(hahaha, bongkar rahsia aku) selalu buat bilik berselerak pastu kakak kembar aku yang kemaskan. Juga digelar sebagai Chomot oleh member sekolah aku.


5) time aku Form2, aku pernah suka bestfriend aku sendiri selama setahun setengah. tapi sekarang kami member biasa sudah.:DD


6) Aku tak suka membenci/berdendam atau membalas dendam. Kalau tak suka aku suka buat-buat suka atau selamba je. Sebab bagi aku, kawan biar seribu, enemy biar kosong. hehehe


7) makanan kegemaran aku Nasi goreng tapi bukan sebarang punya nasi goreng tahu, aku suka nasi goreng bercampur dengan Gulai atau kari yang masin-masin sikit. bagi aku, makan nasi goreng dengan gulailah baru ada UmPHHHHnya, tapi mama kata aku pelik. ngeh3.:P


8) dalam family aku, aku seorang sahaja pelajar Accauntancy, Mama dan Wa-lid aku pelajar Pure SCIence, abang2 dan Aimi pulak pelajar Enggineering.


9) Kalau semua orang suka Chocolat susu/ Vanila/strawberry. aku pula fav aku chocolat yang rasanya pahit dan payau rasanya, SEMESTINYA DARK CHOCLAT. kalau ada choclat jenis tu kat rumah. CONFIRM dalam satu hari aku je yang akan bedal semuanya LICIN! MUAHAHAHHA!


10) aku masih ada bekas parut kat lutut kiri aku adalah disebabkan kes aku jatuh dekat padang Basketball ketika bermain bola jaring pada bulan puasa lepas PMR 2 tahun lepas disebabkan aku dengan Azira tak dapat nak break bila kejar bola, so Eekkk..BOOM! 2-2 jatuh. Aku luka teruk, Azira luka sikit je. hehehehe.:P tapi sebenarnya tempat parut tu merupakan tempat aku jatuh di tempat lain juga. semua luka bertindih2.


11) Ramai orang tak tahu bagaimana mahu membezakan antara aku dengan Aimi Nadhrah, Ramai tak perasan juga yang sebenarnya aku ada tahi lalat dekat pipi sebelah kiri aku. hehehe. senyuman dan lirik mata kami pun berbeza.:PP


12) Masa Tadika dulu aku suka lari daripada kelas berenang dan PALING-PALING BENCI kelas Bahasa Cina. sebab setiap kali tu aku asyik kena berdiri atas kerusi je. tak pernah dapat pass duduk atas kerusi. BENCI-BENCI.


13) Sebenarnya aku ni jenis yang tak kuat cemburu atau cengeng, tapi sejak dua menjak tiga menjak ni, Kes cemburu aku makin menjadi-jadi. Tapi tu time pertengahan tahun lepas la.

14) baru kenal dengan seseorang tu, walaupun baru sehari kenal. Aku tetap sudah menganggap mereka sebagai kawan aku, biarpun tak pernah bercakap sekalipun. Aku juga lebih selesa berkawan dengan member lama iaitu primary school aku berbanding dengan member baru(kalau member baru aku selesa dengan sesetengah orang sahaja yang kepala sama gila dengan aku contohnya Aimiazie, Anis Farhana, Kechik,Hani dan selanjutnya)


15) Aku cukup menyampah dengan perempuan perangan manja semacam pastu GETIK giler. Seriously, Aku cukup mual tgk perempuan macam ni. Rasa nak mintak tendang terajang je kalau ada perempuan-perempuan camtu. Sorrylah, ini memang perasaan aku yang korang semua tak tahu. so dont play-play with me)hahaha.:P


NOW! it's ur turn to tagged:


1) Indera Iskandar
2) Asmahani
3)Aimiazie
4)Anis
5)Aisya
6) Syd
7)Cik Peya
8)Fadillah Ghazali
9)Yinshi
10)Aisyahtur Raadiyah

HAPPY 18th BIRTHDAY IZZUL RUZAINI

Dia sudah gila exposer dengan Camera. gaya dia sudah berbeza.hohoho


hahahaha pejam celik, pejam celik, mamat yang bernama Izzul Ruzaini bin Muhd Rasli di dalam gambar atas sudahpun tue. berumur 81tahun, eh silap, 18tahun daa. hahahhaha. aiseyh, penyu-penyu dah besar kau penyu. hohoho. rindu betul time tahun lepas jadi gila-gila dengan dia a.k.a abang angkat kami sejak form3. macam-macam ragam. macam-macam sawan.

hmm.huh?Apa? kenapa dia digelar penyu? Tah, aku pun taktahu, dia juga dipanggil Orang asli dikalangan kawan-kawan dia. tapi pada aku tak baiklah sebab macam memerli nama ayah dia je iaitu Rasli. ish3. but anyway, Pakcik di atas ni sudah tua(tua setahun jerk). hahaha..wishing him have a great life & a great 'AWEKS'. hahaha.Udah-udahlah bertukar pasangan izzul. insaflah anda sebelum anda diinsafkan.muahahahahah.

p/s: Sorry No hadiah. gue pokai sudah. hohoho.:P


WACHAAAAAAAAAAAAA!~

2008 Tahun berpenyakit serious aku.

aku langsung tak sedar aku sebenarnya dah lama ada penyakit nie(besides Low Blood Pressure). aku ingat selama nie perkara biasa je. sampailah 3 bulan lepas, aku pelik jugak, asal aku macam dah takdapat nak tahan sejuk. Kalau terdedah tidur tak pakai stocking, Confirm esok atau hari Lusa aku dapat selsema. selsema tu pulak bukan bertahan selama sehari je tapi sampai 3 hari.

dah beberapa bulan nie jugak aku asyik dapat Ulser je kat mulut, bukan setakat 1 je, tapi siap beranak pinak sampai 5 pun ada(tu dh tahap maks aku dapat) memang sakit. start drpada tu, aku cuba minum air banyak-banyak. Tapi sampai minggu lepas, ulser aku tiba-tiba datang balik. mula-mula aku rasa pedih sikit je, bila aku tarik tubir bibir sebelah kanan aku, adalah nampak kemerahan mahu tumbuh, aku ingat simptom biasa, so aku bedallah minum air suam sampai 11 gelas. Tapi sampai harinie dia dah beranak dua. 3 hari ni aku agak seksa sikit.


nak tahu kenapa?


sebab ulser nie walaupun beranak 3 je tapi rasanya aduhhh! peritnya tak terkata...menggigil siot bila time nak gosok gigi ataupun makan/minum. Tertutup selera aku nak makan beberapa hari nie, walaupun aku time 2 disember, Kehendak aku mahu makan memang meningkatlah jugak, dalam satu hari aku rasa aku makan sampai 4 pinggan(termasuk mee Maggi yang telah lama aku idam-idamkan heheheh). tapi sampai harinie, aku langsung takde selera nak makan. macam pagi tadi. aku nak makan, tapi memang dah sedia ada takde makanan pun atas meja. so pukul 10 pagi camtu, aku buatlah roti telur campur lada putih(fav gue hohoho). time masak tu punyalah aku rasa semangat nak makan berkobar-kobar, tapi bila dah siap, Selera tertutup habis, tak tahu kenapa. so roti tu aku bawak masuk bilik, bagi kat aimi.tapi Aimi makan satu gigit je.orang suruh habiskan tak dengar plak. apa daa..ish3.

Nak taknak aku terpaksa gak habiskan roti tu. time tu juga aku rasa tak sedap badan. rasa macam nak pengsan pun ada sebab kepala pening gile(aku tension ke? SPM kan dah lepas?). so abang aku panggil makan keropok, tapi aku suruh simpan sebab takde selera langsung, makan pun agak lambatlah daripada selalu,selalunya time cuti2 nie pukul 12 dah kira makan tghari. tapi kali nie pukul 4 baru makan. Aku bedal nasi banyak penuh satu pinggan sekali dengan lauk2 sekali penuh. memang selera aku dah terbukak dah time tu, tapi bila nak makan, Perghhh...rasa macam mahu meraung. aku takdapat makan dengan tenang, sakit siottt...makan pun lembap gila babeng.

Lid aku pula balik pukul 6petang, aku teruslah terjah, lid seperti biasa ah, nmpak aku kat depan pintu(macam biasa menyambut ayah aku balik), dia kiss pipi aku, pastu tiba-tiba dia tanya:



"Apasal muka panas pulak nie? demam ke?"


Huh? mana ada demam, biasa je, tapi tengahari adalah rasa sikit, pastu dah hilang. ikut teori aku maybe sebab Lid berjemur dalam air-con lama sangat sebab tu dia rasa pipi aku panas sebab kulit Lid pulak sejuk. kontra katakan. biasalah tu. Aku memang dah tak tahan time tu...masa tengok cerita Acording to Jim. aku teringat pulak kata-kata mama beberapa hari lepas:



"Alyaa pergi buat medical check uplah, asyik gusi berdarah je, Kak Farah pernah bagitahu kawan dia pun alami perkara sama jugak dalam masa seminggu, lepas dia jumpa doktor & buat medical check-up, rupa-rupanya kawan Kak Farah tu menghidap Cancer,"


bila mama cakap camtu, aku dah mula cuak gak. aku pun apalagi, tanyalah Lid, yang bibir aku makin teruk & gusi aku berdarah lagi. Pastu lid teringat balik janji dia nak bawak aku jumpa doktor malam nie(one reason kenapa aku tak dapat pergi Dinner 5sk1). so Lid kata mula-mula nak pergi pukul 8, tup-tup tukar time pula sebab dia tengok ada cerita Fight Quest kat channel 512 kot. so pergi pukul 9. okeylah FINE! asalkan pergi. aku dah tak dapat tahan kesakitan aku dah beberapa bulan aku tahan sebenarnya semata-mata kerana SPM. aku takut apa-apa terjadi pada aku sebab tu aku berdegil tak mahu pergi klinik. kali ni nak taknak aku terpaksa lepaskan dinner tu, aku nak tahu kondisi kesihatan aku.

pukul 9 tepat, abang alham drive(sbb dia nak pergi mana tah). Lid yang teman aku masuk jumpa doktor. mula-mula abang Aizat kata nak hantarkan, tapi aku taknak sape2 hantarkan aku EXCEPT for Lid sebab aku nak Lid sendiri yang dengar penyakit apa yang aku alami selama 3 bulan lebih ni.

sampai-sampai kat sana, nasib aku baik. klinik kosong. pelanggan terakhir dah berambus. jadi aku dapat masuk senang lenang. & guess what apa penyakit yang aku ada dalam setahun ni aku langsung tak sedar & aku tak pernah nak jumpa doktor??


Dktor Ghalib : Ulser dia nie sebenarnya dah teruk sikit ni. dah ada Virus kat dalam tu. Dia juga sebenarnya menghidap penyakit deficiency of Vitamin C, Mineral and water dan MALNUTRITION yang ada kena mengena dengan penyakit Skurvi dan kalau tak dirawat boleh melarat dan dapat penyakit beri-beri. Maksud saya, dia hampir dapat menghidap penyakit skurvi.

What da??? aku? Ada penyakit MALNUTRITON?? eh, jangan salah anggap taw, malnutrition yang aku maksudkan nie bukan ada kena mengena dengan penyakit macam BUlimia nervosa(orang yag obses nak kurus OKEY!) .aku cuma kurang protein/vitamin/mineral dan zat2 tertentu dalam badan. kalau bulimia semua tu diaorang tak makan carbohidrates dan muntahkan balik makanan. aku tak macam tu, simpang malaikat 44 aku nak seksa badan aku camtu. tolonglah!!

Doktor tu kata memang simptom dia selera makan pada awal meningkat secara mendadak pastu semakin lama semakin menurun sampai takde selera makan. HAH! yang ni aku stuju habis. malam ni aku tak makan hape pun. takde selera. huhuhu. lagi3. aku pun dah beberapa hari takdapat tidur lena(mcm sekaranglah), kadang2 terbangun tgh2 malam.Doktor tu kata lagi nasib baik aku tak demam, klau demam memang teruklah. time tu aku rasa nak gelak pulak, memang nak rasa demam pun tapi dah recover. cuma kepala aku je rasa macam berpusing-pusing kalau aku bergerak active sangat.

so aku diberi ubat MULTI-VIT, Vitamin C dan ubat sapu. nampaknya aku terpaksa dapat pengawalan ketatlah tentang cara pemakanan aku. Habislah aku nampaknya. Mama pun sampai suruh aku buat Full-medical check up sebab dia masih tak berpuas hati dengan gusi aku yang masih berdarah. dia takut aku menghidap penyakit cancer. YA ALLAH, jauhilah aku daripada penyakit maut itu! Amin!~~

P/s: nie simptom yang aku dapat daripada internet, ada yang betul. especially line pertama & kedua. huhuhuhuhu.:
With low calcium, there are a number of possible symptoms such as insomnia or light / restless sleep,anxieties, leg cramps (left-sided only, unless magnesium is also low), increasing daytime fatigue, jointpains (more so left-sided), brittle nails with vertical ridges due to low calcium ratios, or increasinglyhorizontal groove-like ridges as a result of prolonged, severe deficiency, or gastrointestinal problems, and others, depending on what else is affected in the body.

P/s lagi:kepada member 5sk1, sorrylah aku tak dapat join dinner korang. aku lepaskan peluang terakhir, memang lagi satu(kpd budak 5sk1 yang baca blog la) aku bohong korang kata aku ada kenduri. sbnrnya takdepun. kenduri aku sebenarnya nak jumpa doktor. Nak tahu kondisi penyakit aku je...sebab aku dah tahan lama sakit nie. aku taknak bagitahu aku sakit sikit. sorry la wei.(tapi bab poket kering dengan ayah aku tak kasi tu memang betullah.tak tipu.) so HARAP AMPUN dan MAAF aku pinta.


*kepada budak sk1 yang baca, takpayah heboh2 pasal benda ni oraite. aku okey je lagi. hehehe*:)


Wachaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!~

Wednesday, December 3, 2008
PURATA KEDUDUKAN daripada 223 pelajar tingkatan 5

ADIK ADIK ABANG-ABANG MARI2. TGK2 INI KEPUTUSAN SUDAH KELUAR, tapi bukan keputuan SPM la. lambat lagi. nie kedudukan trial gue.hahaha. macam begok saje, takde apalah. aku saja je tunjukkan kedudukan aku yang aku beritahu masa SPM kelapan tu. Tgk. tak percaya aku dapat nombor 90? agregat 5 je yg teruk tahap mafia tu. cish. sedeh2.:(((((


itulah NAMA SAYA! LAWL!~:P

Tuesday, December 2, 2008
Pengumuman aku.

dengan ini, Saya, Syarifah Alyaa Izzati binti Syed Fadzil,
Nombor kad pengenalan 910825-10-5644 dan Angka giliran BH058A029.
kelas Nombor 4 daripada keseluruhan 7 kelas.
dengan Ini ingin mengumumkan bahawa sudah tamat SPM pada tarikh 2Nov bersamaan Hari Selasa pada pukul 12.25tghari. Dengan ini Diistiharkan batch 2008. sudah tamat! Aku bukan lagi budak SEKOLAH HOI!! sedeh2.:P


P/s: Jangan pandang lama2 kad pengenalan tu. Buruk gila time aku darjah 6. ish3.segan aku.awww.LOL>:P


Tiada lagi...paper ujiann..Tiada lagi SPM. Tiada lagi bergelut dengan buku Sekolah.
YOOOhooo!~


Haihh, nilah jadual SPM aku pada minggu pertama. agak pack ah gak. satu hari sekali ada 3 paper sekaligus. yang paling aku suka bila time tassawur paper 1. Fuhh.10 orang je datang skolah. serupa sekolah kami yang punya je. WOOT!



Hah! nielah part aku paling touching...eh silap. part paling aku terkilan tgk Ramalan sekolah terhadap keputusan SPM aku yang bakal keluar March thn dpn. diaorang target aku 2 A je? PERGHHH..Sedeh siot. menjatuhkan semangat aku lah plak. rasa nak cincang kertas nie. Harap2lah Ramalan diaorang tak betull Amin!~
Wachaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!~