<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9003470398131622765\x26blogName\x3dWelcome+to+The+IRC\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://akuanakmanusia.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://akuanakmanusia.blogspot.com/\x26vt\x3d-2853644843741185636', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography escapes archives


Overview


Syarifah Alyaa Izzati is the name.17 years younger. wakakaka.:P I'm oVER with schools. WORKING at MPH Parade now since my hols gonna be bored. Kerja Untuk DUIT & pengalaman. hehehe.:P

Screams

tagboard here


Monday, September 29, 2008
I've A Date....

with the dentist. Arghhh!!! it has been almost 5 years i've never step my foot into the dentist. today was the first time since i'm so called secondary student(for another 1 month) i went to the dentist with my dad and aimi. after we persuade our dad to take us there since last year i think. but my dad kept promising but didnt bought us along when he went to see the dentist. sheeshhh!! but today was a bit horror la bila jmpe dgn doktor (apa tah.lpe nama dia).

hahaha..the doctor said my teeth are okey but too many "calculus" stuck between my teeth. he asked me whether i brushed my teeth or not? i said "Of course la" takkan tak kot. tapi one year ni agak susah ah nk gosok gigi sbb gusi aku senang darah. rupanya gusi aku bengkak selama ni daa.. no wonder la asyik berdarah tiba2. pada mula aku pelik la bila diaorg kata gusi aku bengkak, sbb aku tak rasa mcm bengkak pn. tapi lepas dia bersihkan gne "Benda tu" baru aku terasa gusi aku mmg bengkak.

oh ya, the good thing Lid bought us here because i have 'gigi lobang" kat gigi bawah sblh kanan bahagian belakang. tapi aku cakap kat doktor. "Tak sakit pun," dia kata yelah, sbb lobang tu tak sampai urat saraf gusi aku. so sbb tu aku tak sakit lagi.kalau dah sampai, confirm aku meraung tak ingat dunia kat situ juga. hahaha.XP

kira aku bernasib baik lah jumpa dktr sblum aku "terseksa". hehehhe. tadi seriously khuatir gila proses pembersihan tadi akan buat aku batal puasa oohh. dahlah dktr tu smngat gila bersihkan gigi. aku nak ckp "stop" pn payah. nak taknak aku terpaksalah tahan nafas aku smpai naik "red" muka aku x dapat nafas baru dapat kumur. ahahhahaha. sekarang rasa pelik pula gigi aku bila dibersihkan...tapi puas. :) cuma masalah baru..gusi aku still sakit la!! huuuuuuuu..:(((


Monday, September 22, 2008
blackout! *SCREAM!*

its happen on monday 22 sept at 7:45pm in kancil. when me and aisya and 3 of the SJ ppl(Jue,Ahmad Hanafi and Afifah) were perform our prayers. actually on that time, only aisya was praying. the 3 of them were talking in the muslim room(guys room la). when i waiting for aisya to finish with her prayers. suddenly the lights off. blackout. and i knew aisya a bit afraid of the dark so i stayed in there till aisya finish. but when she finish. i just took one step out of the curtain. and all of the sudden aisya yell ""Alyaa! jangan tinggalkan kita!" quite loud la smpai Jue,Afifah ngan Ahmad pn yg ada kat luar pn terkejut beruk. i heard afifah said "terkejut aku" and jue tergelak. hahahaha. rilek la sya. jgn jerit kuat2. kita blom sarung selipar lagi. LOL.
when we came back to the class. electricty asyik kene tendang je. org bukak dia tutup balik. apalagi. dlm bilik gelap gile la. dh lah ramai yg x balik lg dri berbuka. ramai kat dlm tu plak cuma budak lelaki SJ. dlm bilik tu semua dh tayangkan handphone masing2.

Time2 org tgh sibuk borak dlm gelap. tiba2 one the SJ guys tanya..i think amirul kot. dia tanya, "Eh, Mok mana mana mok?" then tiba2 Afifah menjerit apabila tiba2 ada lembaga lelaki muncul kat tepi dia. dh lah dia ddk paling tepi. the new guy yg dipanggil 'gemok' tu yg senyap2 selinap kat tepi Afifah rpenya yg terkejutkan diaorg. yelah, mana taknya, dh lah gelap time tu. tiba2 dia muncul dri bawah melompat dgn halakan silau handphone kat muka. mana tak terkejut. and again, Aisya pn terjerit sekali. HAHAHAHHAHA. aku juga yg lemah jantung kat sblh terpksa hadapi jeritan diorg. padahal aku pn nampak lelaki tu(which i dont know his name bcause he's new) melompat kat tepi Afifah. yg peliknya camne dia smpai ke sana?? aku taw dia merangkak tapi dari mana? lOl. tapi serious lawak la tengok reaksi diaorg. ..jahat gle diaorg ni kacau. mentang2 perempuan time tu cuma ada 7 org je kot masa tu berbanding lelaki. ish3.
hahahahhahaha.:P


p/s: kan best smlm kalau terus black out. boleh balik awal.wakakakaka.:P

Thursday, September 18, 2008
OBSERVE IT FOR 3 WEEKS(now only 2 weeks)



__________________________






hahahahhaha..which one do prefer better looking? What a mess.. even i cant find my things with the mess like that. but we used to it everytime since its out exams week. ngahahahhaa. so the malas la nak kemas. because we will have to use it again and have to 'Cari-cari" the books or papers again. just let it be that way. mama pun dh xdpt nak watpe dh ngan masalah "KEKEMASAN" meja kami.bebel tu adalah. tapi tu duluuuuu..sekarang takde sgt(adalah jugak). Yelah, she knew we will clean it after the final paper. No big deal for her. even my dad didnt realised it. he came into my room to use the computer for 3 hours yesterday. but he doesnt say a word. THANK GOD. i dont want to hear him nagging bout the messy room. actually this is only our study table i've shown on this blog. as matter a fact, our room are more WORST!! La-NINA pn xmcm ni. hehehhee.:P what to do...have to settle down my studies first before clean it up. (bersih sgt kang nmpk sgt plak tak blajar. btol x?? hahaha)
tapi btol juga eyh. agak semak ah. kdg2 rimas gak. tapi nak kemas sekarang malas la plak. hujung mggu ni baru kemaskan apa yg patut. but it would take an hour or two to complete it. haiyaaaa..nvrmind.
Psst: the good thing there's no rat or coachroaches anywhere. we rarely ate in our room. except for my bro n my dad(smlm mkn epal x buang.cish):P

Sunday, September 14, 2008
Prove it Or Lose it.

TErsangat-sangat -sangattt berharap aku dapat buat paper akaun besok ooh. Aku tak taw apa nak jadi kalau paper ni juga aku "down' gak. confirm aku pecah otak lepas ni. hahahaha. yelah. mana taknya. thn ni 2x amik exam..failed je. and time tu jgak ada problem je memanjang dengan kesihatan ah apalah. CISh. takpe2. Aku harap yang ni aku target seperti yang aku tulis dalam form tu. tak seimbang takpelah. asalkan aku dapat markah and target for B3 dulu. A2 nanti2 je kot. aku tak yakin sangat. Akaun pengeluaran, Tafsiran akaun dengan apa tuu..Titik Pulang Modal aku masih hancus. tapi A/k pengeluaran masih dalam kawalan. TPM dengan Tafsiran akaun ni yang buat ketaq lutut kalau keluar. adeshh.CONFIRM kalau soalan tu keluar esok, benda paling first aku buat ialah gelak(yelah. sbb bab tu aku masih dalam kajian). lantak ah, yang penting sekarang dokumen! markah dia tinggi lagi. nasib aku agak master sikit dalam document.

cuma harini aku agak tak enjoy masa wat akaun2 ni. apehal eh? mcm bosan semacam je. siap aku tgh belek2 soalan pn boleh tertdo. tgn masih pegang mukasurat padahal baru beberapa minit pegang. tapi sebelum tu adalah buat soalan sikit. wakakaka. nasib baik mama kejutkan sbb tgk gaya mcm org kesjukan tgh tdo smbil tengok tv(meniarap atas lantai sejuk. memanglah kena bebel.nnti demam la apalah.itulah.). aish! tah ah. nak belajar harini pun takde mood sangat. nak kata dah hebat sangat. hmmphhh..nak kalahkan chee hui pn tak dpt. Hajat x kesampaian untuk 2x. kalau takdpt kalahkan chee hui..kalahkan Chun Tian sikit pun okey gak.puas gak hati ni.(hehehhe) btw, thanks Hawa sbb kasi soalan bocor. wakakkaa.siot je dia. dpn cikgu xckp soalan bocor, dh smpai rmah sms soalan bocor. bagus btol bdak nie. hehehhe.

P/s: a stunner is not a true stunner(merepek saja lah. tgh bosan nie. mlpskan kegelisahan melanda.)

Friday, September 5, 2008
Release it oh yeahh!.;PP

i'm getting more and MORE miserable from day to day. i mean for 3 weeks onwards lah. haihh..TENSIONNYA!!! tp xde la terasa sgt ketensionan tu..sikit ada ah..tp sikit tu menyebabkan aku sakit kepala, sakit perut, badan seram sejuk mcm nak demam je...apahal ah??? ni simptom apa? lagi satu. dah 3 hari dh ni aku asyik ulang alik g jamban je masa exam. kalau keluar biasa2 takpe...ni mcm cirit x betul je. risau btol. bukan 3 hari ni je yang aku rasa camtu...time Paper Tasawwur pun berlaku kes sama. huhuhu.;(

anyway..BM ngan BI susah gile siottttttttttttttttt! i mean not really THAT bad. tp part B paper 1 tu yang agak susah..aku dh KEKERINGAN idea untuk menjawab soalan yang membincangkan tentang 'Kemahiran yang perlu ada bagi persedian sebelum menjejak kaki ke alam pekerjaan,' && the problem is...Kemahiran itu luas maksudnya. kemahiran apa yang dia mintak>????hmmm...:s

biarlah..yang aku risau BI gak. paper 1. MASYAALLAH usah cakap lah. grammar berterabur. ni sebab aku jarang buat essay in english.. sbb tu kelam kabut. lagipun cikgu Meera jarang nak pratikkan penulisan essay dalam kelas BI. Balik2 asyik 'THE PEARL la apa lahh.. eiiii..bosannnya aku! takde langsung cara pembelajaran macam Madame Koh dulu. lagi best. walaupun dia strict. tapi strict dia la buat aku takut and segala kerja-kerja dia aku bereskan. ni tidakk..Puan Meera dah la jenis soft-spoken...nak marah kitaorang pun sekejap je...kitaorang kelentong buat lawak dah tak jadi nak marah(padahal hati tengah sebal gak kan?? hehe)

then back to the SEj ahahhaha. boleh tahanlah. tp nyesal plak aku pergi pilih soalan no 6 ooh... susah KOT! adeyh. aku blank habis. bukan blank ah. buat ah gak. tp 6(b) aku tak buat. hehehehe.;PP lantak ah. nak pilih soalan lain. aku pulak tak baca. no choice larh.;(((( agama kertas 2 pula...NAUZUBILLAH dengan soalan hadis dia. i mean soalan Kefahaman dan hukum tajwid memang aku fail habissh! dah la aku tak reti sangat.. hafal lagi la ke mana. tapi ALHAMDULILAH la boleh la jawab daripada tak dapat jawab.
kekekekkee..:P

Not Worst But Bad la gak

Before, i dont have any bruise in my mouth except the ulser 'Melahirkan keturunannya' which grew bigger and bigger. but that located beneath of my mouth la. different from now, my lips getting bruise.(mcm bibir orang Hitam. hahahaha) arghhh! i can sense and see the difference(even aimi can see it) seriously. ulser before was WORST but this is BAD..how can i eat or drink like this. dah la kat tubir bibir sblh kanan plak tu. kalau minum air sikit pn dh pedih semacam je. lagilah kalau air panas/air ais. so aku avoid minum air panas. tapi tak air sejuk lah(hehehehe.:P).air suam yelah. tapi still menyakitkan. mggu lps ulser ni takdelah besar sgt. so aku tak brape nk sakit. tp boleh kata ulser ni dh berumur 2mggu dh pn.

lazy to go to the Doktor. even my mom knew about it. but she doesnt say a thing. so buat bodo sudeh. selagi aku tak meraung. takpelah. tapi aku kena lebih berhati-hati ah, takut tergigit bahagian tu. dah la aku ni suka mengigit benda kalau boring selalu jadi mangsa ialah pen/pencil. hehehe. bulan ramadhan pun tabiat tu tak dapat nk ubah. nasib aku igt tgh bulan ramadhan kalau tak batal puasa.. harharhar.XP

P/s: Oh ya, i've loss my weight because of the ulser. but not permanently la because i don't ate so well. Can't enjoy eating.

HOW THE TRIAL COMING NEARER????
without us realised it almost the end of the year 2008 and the end of our school year. whatt?? end alreadyy?? but we're still look like a immature...i mean WE is for the student from our SPM batch. haih..smua muka nak innocent je. pendek2. kecik2. macam kanak2 ribena. ahhahaha.XP
Hmm...Next week is our SPM Trial for the whole Malaysian student. warghh!!!! Penentu segalanya.Tidakkkkkkkkkk!! yesterday i had my Tasawwur Islam Trials. gile susah jugak ah...yelah, second time we do the test and first time involve the form5 chapter. and the best part is, we learnt it without a teacher to teach us. alaarr..setakat baca je. takde hal sgt. tapi bab2 politk form5 ni adeyhhh, susah nk ckp lah..agak susah sikit especially yg bab paling akhir(aku tak sentuh pn tapi taw susahpaham hehehe.:P).
Oh ya, bout the picture up here. aahh..there's something to do with the blog i wrote now. A Rain drop sbnrnya mempunyai banyak maksud...kesedihan..kegembiraan..kedukaan..keseksaan..keseksiann.eyh.silap itu lain..hehehe.;P tapi senang ckp lah A Rain drop ni tak ubah macam kehidupan kita.. sekejap2 titisan air hujan itu akan jadi lebat selebat2 macam anjing dan kucing(cats & dogs), pstu dia akan senang berubah jadi hujan renyai-renyai. kadang2 hujan panas & ada pula tak hujan langsung. lebih kurang juga macam kehidupan...sekejap Happy..sekejap sedih.sekejap mendung...tapi bagi aku, rain drop ni serupa kenangan pada kita...setiap titisan air hujan yang jatuh ke bumi merupakan sebuah kenangan yang tidak terhingga daripada umat manusia terhadap ALLAH S.W.T sehinggakan kita akan mengangkat doa syukur kepada-NYA. aku juga serupa begitu....

lebih-lebih lagi..zaman persekolahan aku hampir tiba ke penghujungnya dalam masa 3/4 bulan lagi.banyak suka duka yang telah aku lalui. sepanjang tahun pasti ada kencangnya kehidupan. kalau tak kencang..renyai..kencang maksud aku ialah masalah..Lautan mana yang tak bergelora kalau tak dipukul ombak??? tipu sangatlah tu kan. air laut kalau kena titis hujan lebat pun akan menyebabkan banjir. nikan manusia...hati dan akal senang berubah-ubah tanpa sebab dan masa..huhuhu
jadilah..pada awal tahun ni kot. aku ngan aimi saja bosan-bosan. buatlah gambar orang lidi ni..pastu aimi gelarkan gambar ni sbgai 'Once Upon A Rain Drop'. dalam sedar tak sedar...banyak maksud tersirat dalamnya. Moga-moga aku akan lebih merahmati titisan hujan dalam hidup aku.amin!~

:DD