<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9003470398131622765\x26blogName\x3dWelcome+to+The+IRC\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://akuanakmanusia.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://akuanakmanusia.blogspot.com/\x26vt\x3d9121481709739217150', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography escapes archives


Overview


Syarifah Alyaa Izzati is the name.17 years younger. wakakaka.:P I'm oVER with schools. WORKING at MPH Parade now since my hols gonna be bored. Kerja Untuk DUIT & pengalaman. hehehe.:P

Screams

tagboard here


Tuesday, January 29, 2008
Arghh!! two days in a row i s giler tired day daa!!~ inikah pengorbanan bdak calon SPM selama ni? dalam dua hari ni ramai dh kata muka aku nampak stress gile. ye lah. mana taknya, aku sandang banyak giler jawatan. dah tu, semua tinggi-tinggi lak tu,

Pendidikan Islam-Pengerusi.
Bola Jaring- Naib Bendahari.
Kelab B.Melayu + Landscape- Ahli biasa.(nasib baik, tp ada essay prtndingan wajib for all BM members)
PKBM(Udara)- Pengerusi.
Pembimbing Rakan Sebaya(PRS)- Naib Setiausaha.
Perpustakawan- suppose appoint me as Assistant Leader,(but i refuse so ordinary student.;))
*NEW arriving job today being selected as SIDANG REDAKSI members(not officially yet i guess but i'm proud of it ahah.)- as a graphic designer(partner with Azleen(leader), Kaza and me.(Charles took part in ilustrasion with Aimi, *Thank God*Evil us* muahahaha)

So there it was, busy? tottally & absolutely! hahahaha. i dont know why dis year im being so greedy to take part on those things. Arghhh! no free days dow! only Friday im free, if only there is no PRS MEETING! Sucks larh! haish. nyesal plak masuk PRS. tp takpe ah. i cant have second thoughts if i have made my decision!! oh ya, about SIdang Redaksi part, actually i want to join in as JURUTAIP but azleen insist me to take part in graphic with Kaza. she'll lead me and kaza about it. quite interesting, my thoughts says Typing can be quite boring sometimes. Staring at the computer 24/7 just to types those awfull reports, glaring at the white blank papers just spill the ink over it and WALLA!! pfft! Boring. so then i agreed with azleen's proposal. i like to do graphic sometimes. quite interesting. but now, we have to do some assignment about graphic design. haiyaaa.. i dont have the software yet to install the photoshop. i have to see En. Zainuddin Itnin(Thank God it's him) for the cd. huhuhu.

i've started my Kancil tuition yesterday! woweee!! the teachers are so not so, but he like to talk horny stuff. hahaha. gila pnye org ah. but quite interesting class la. my mom said she has register my name but the "Kakak" there say i havent. haih. tommorow i've to pay for the fee. but my mom not even get home yet from England. suppose to be today or tommorow huh? my dad was away to Melaka today. hmm. so home alone with Aimi, big bro,maid and grandma. ++ the 2 sewel fat cats! hahahaha.;p

today sewel day larh. after Rehat & after Agama class, Syarizan who were seating beside me( for half period, nik aisyah sick) asked me for my spec(new beloved spec) so i gave him without a word to try out. i want to ask him my spec back but he just walk away just like dat. when i reach him at the corridor in front 4sn2 class, Syarizan was busy teasing Shashiha pony hair and it made Shashiha want to slap syarizan by his face but the guy avoid by took one step backward and then what's happen when shashiha accidently smack my spec(which was on syarizan's eye) down from 4th floor to ground floor. i can see how syarizan want to reach the spec when it fall down. i like want to burst into tears when i see dat happen, i can see how my dad's reaction if he knew bout dis. but i cover my face and keep on smiling(kelat). shashiha tried to comfort me, but i just kept smiling & quite. i went down with shashiha to see how's my spec doin. syarie has gone down first. masa kitaorg dh smpai. syarie tgh busy masukkan balik kanta dia kat spec. xdpt. shasha and me help. i pray it will be okey. but one more gone. but then it has been found by shasha. THANK GOD! ALLHAMDULILAAH! kelam kabut dow nak masukkan balik kanta tu kat spec. takut terpatahkan spec pn ada. tgn shasha menggeletar masa psgkan, Naz Syafeeq pn ngeletar, even me too. fortunately the spec is fine. AMAZING hUH? the spec has fall down from the 4th floor to the ground floor on the cement but it doesnt broke a thing. YEAY! ahaks. tp dia bengkok sikit ah. gila gelabah tadi masa spec tu jatuh. huhuhu

When it time for Persatuan. i went to surau like Ustazah Hasnor told us too. kehadiran budak2 form5 gila memuaskan iaitu hampir semua hadir kecuali 3 org je.Rudhzaini, Aisyah Hani & Nik aisyah(Sick), yg bdk form4 tu smua tarak guna. begitu jgak bdk lelaki form3. Tarak guna btol. ish3.;( Eusuf gila seyh tadi. ada ke dia nak wat nasyid rancak siap dgn rock kapak lagi. hish. gilo ke apa. ahahahhahahahhaa. for sure kalah wey! hahaha. tp best gila ah meeting tadi. next meeting kitaorg akan mengecat kelas agama. best2 wey! ahah.x sabar nak tempek nik aisyah, malang sekali Birthday dia jatuh pd hari tu. muahahahaha. tak sesal aku masuk persatuan agama thn ni.;))

Sunday, January 27, 2008
hahahahha.tak sangka dow. bdak yg aimi kata hensem masa kat prom dlm kumplan Violet ialah Afiq. cish3. mana aku kenal. huhuhu. nak jadikan cerita macamana aku tiba2 boleh jadi rapat dengan si Afiq ni pun aku x taw. padahal bru start chit-chat 4 hari lepas je. dia ah. friendly gila. smua gara-gara Hani punya pasal. korek Habis dow! aahahaha.

he's look kinda diffrent with & Without his spec. klau pkai spec muka nak jambu gilerr klau WITHOUT spec muka nak brutal aje. hahahahhahaha. sungguh x boleh bla. no wonder aku tak kenal dia. ngeh3. but Hani is lucky to have him to like her(not cpple la, just starting to know & be friend only.at the same time he's Her secret admire but unfortunately it is not a SECRET anymore) one whole school, opps. correction. one whole form 5 know about afiq's crush. sengal btol. Rooney ah nie. kecoh gile kan dah heboh. he's suddenly became famous amous(yawwww!!!) hahahahaha.
i dunnno, in reality, he's look innocent. like VERYY much innocent face who doesnt know a single thing about guitar. but look again. dont jugde a book by it's cover. he's really cool and Tottaly AWESOME at playing the guitar. I'm so DAmN Impressed! i love his Passionate of Nina song! it's just like urghh, like somekind i understand a word that the guitar trying to say eventhough it's only a melody without a lyrics but its cool. but much cooler when he made it himself. waahhh!! no wonder emir always give compliment about him everytime he told me about him. ahah. he's a better sort than i thought he was. i'm now a big fan of his music rythm. haiyaaahhh!! yeah!!
Goodluck Fiq.

Wednesday, January 9, 2008
Wargh! I hate SPM Year! well not exactly. ahaks. penat seyh minggu pertama sekolah ni. masuk hari ini dah 3 kali tak naik bas balik sekolah. kesian pakcik bas.(apasal plak kecian kan? dia dapat yuran bas gak walaupun jarang hntar kitaorang balik. safe minyak. ngehehee.XP). i'm Fasting today. 10 Jan is awal muharam. so here comes new year for muslims. alhamdulilaah. may this year will be much better than last year. ;)) but i love last year the most! yiewwaaaa!! ;D



Hari ni... aku exercise dow. tak larat ah. nasib baik energy aku banyak lagi(sbb makan bnyk malam semalam. erk! alhamdulilaah,) kena bantu cikgu Raha angkut buku-buku Dict dia ke stor BM sebelah bilik 4TK. arghh! tak pepasai je. nilah padahnya sebab lepak depan bilik guru. dahlah bilik guru macam kaunter hospital. recetionist. macam nak amik ubat je. siap ada loceng lagi. ceyh. nyusahkan benor. baik go in then cari cikgu seske hati. tak payah dok tercegat kat kaunter receptionist macam orang bodoh tunggu cikgu datang tanya. kang orang nak jumpa Puan Norhana yang tengah sarat ngandung 8 bulan tu kang. hah, macamana? kesian cikgu nak jalan ke arah kitaorg. ish.ish.ish. strict betullah law skolah ni. Puan Pengetua ah ni!! ahh! i'm more appreciate Encik Ahmad jadi pengetua(walaupun slalu tak datang sekolah. at least dia sporting gak. sempoiiii...)



ermm..oh yaa. semalam, adess.. big fight dowh! aku gado ngan balak aku. ngehee..salah aku gak sey. main blah je masa dia datang nak jumpa aku. how should i know he came to see me. i thought we make a deal? hahaha.nvrm. masa tu aku tgh tergesa2 turun dari tgga. aku tak pndg ah kiri kanan. tp tah knapa aku tiba2 pndg kiri. aku nmpk ada mamat pkai baju warna merah. mcm kenal. tp tah. aku kan rabun. ish3.;p aku memang niat nak g arah dia. tp aku cari aimi dulu. alih2. aku terlpekan dia. huhu.terus ikut geng bdk ss19 balik(all boys. dieorg ajaks.)

aku balik cepat letak beg terus tkar baju then kayuh g beli topup. nak sms dia pnye pasallah.

alih2 dia sms marah2. terus aku xde selera nak mkn. nak taknak aku keluar g pujuk dia(cara2 pemujukkannya...hehehe. adalah. secret.ngeh.;P)



8/01/08 adalah tarikh yang paling gile aku igt. siot dowh bila igt balik pasal tarikh ni. huhuhuhu. i can't believe that i done that. huhuhuhuhu.. let it be as our secret kayh. i don't want to do it again!! please!! i just finish my debt, eventhough i have 2 more left. but i dont want to finish it. huh! ngeheehe.:P taknak ah perkara ni berlaku lagi. please333.aminnn.;) but i must tell, it was my first time. i dunno what's wrong with me actually. memang betul cakap pujangga. cinta itu buta kan? ;L(let it just be a secret.)

Tuesday, January 1, 2008
Ohioi! tak sangka cepat betul masa berlalu. sekarang sudah masuk tahun 2008! aku bakal menempuh tahun 5 aku di sekolah menengah. SPM Year BEB! mana tak horrornya! aku mesti ada banyak tekanan tahun ni. huhuuu..takoott.takooott! apalah yang bakal terjadi bukak sekolah lusa ye? aku dah bergelar senior dowh! tak tersangka.
huhuhu

2007...banyak simpan kenangan nakal, manis pahit. suka duka. waoo.yg terbarunya kenangan minggu lepas. hahahahhaa..peristiwa kena kejar anjing. memang lawak gile siott! buat haru je masa tu. Naqib lah ni. ish2. its started when me, aimi & aainaa decide to take our skim pinjaman buku teks book kat skolah. saje nyemak alang2 masa tu budak2 PMR amik result.(hehehhee);p
masa aainaa dtg tu, tak terfikir lak nak ajak naqib(now our neighbour). jadi aimi call naqib yang tgh mandi dalam tu dalam tandas. ada ke dia bleh bawak hp dlm tandas. ish3. macam2 hal.;D kitaorang tunggu ah mamat tu keluar dalam masa lebih kurg 30minit. lama tuuu. macam kitaorg ni tgh tggu sorg awek bersiap berdandan je. hahahahaha. okey ah. dh siap kitaorg pn jln ah gie skolah. kat skola nmpk, pooh,kaza & nik aisyah dh tercongok kat ats tgga perhentian bas.

masuk amiklah buku. then lepak kat kantin sembang2 ngan cikgu siti norizan.ustzh Hasnor & cikgu2 lain. tanya ah gak purata pelajar dapat 8A byk tak. bandingkan dengan thn lps. thn ni purata dia menurun. aku dah agak dh sejak awal tahun lg. plus, Masa bdk2 PMR ni amik result lgsung tak happening seyh! tak meriah lgsung. masa time aku amik. meriah aje. pkul 10 rasa2 kena amik result pukul 9:45 dah agak ramai tercegat kat dpn dewan skolah. pkul 10:15 hmpir semua bdk2 dh dtg. amik result pkul 10:50am. gle ah meriah. dpt gak aku tgk expression setiap org. thn ni. bosan gle. ish2. lps dh boring ddk situ, aimi ajak gerak g rumah Natasha(yg tgh demam). okey ah, gerak ah pkul 11. suhaib ikut kitaorg skali. aku, aainaa, aimi, Naqib bawak buku & beg masing2(Naqib beg plstik) suhaib sorg x bwk apa2. kitaorg keluar ikut lubang tikus tepi pintu pagar belakang skolah. curam seyh. dahlah lecak. aku takut betul jatuh tergolek dengan buku2 nie. dahlah berat gila. lenguh tgn. then ats bukit tu kitaorg kena lah lompat atas pokok-pokok tumbang yang tak diangkat2 lg nk gi arah tangga belakang sekolah. aku jalan depan dengan aainaa & naqib. aimi ngan suhaib kat belakang. tiba2 kitaorg nampak anjing tiba2 lari naik atas tangga blkg skolah. kitaorg igtkan dia nak lari naik bukit tu. apalagi Naqib ah mulakan dulu, dia jerit kata anjing tu kejar. aku punya kelam kabut smpai tak sempat nak pastikan betul2 yang anjing tu kejar ke tak. tengok dieorang lari lintang pukang aku pun ikutlah lari tambah lagi aku mmg dh fobia sikit dengan anjing(Takott!) dahlah bawak buku dan beg berat2 pastu kena lari kat atas bukit yang lecak. kena lompat atas dahan pokok patah lagi. aku berebut2 dengan aainaa nak lompat dulu. Aainaa takutnya pasal terus lari masuk skolah balik. aku terus tp sbbkan aku mau tgk anjing tu katne aku toleh ah belakang. tgk2....KOSONG! kitaorg lari sebab apa? SIOT tul lah. aku pndg dpn balik tgk2 naqib dgn suhaib dh ddk mencangkung. padahal td dia yg bkn main galak lari terkedek-kedek dgn seluar nak londeh & buku yang dia bawak. lawak dow kalau tgk dri blkg. kahkahkahkahkah.:P

Aku marah ah naqib sebab dia yang mulakan dulu lari. buat Haru je. tapi memang kitaorg nampak anjing tu naik cuma dia tak kejar je. siot tul. buat gelabah kitaorg je. hish! /:( dahlah pnt. Aainaa smpai x berani nak turun. takut nye psl. hahahaha. kitaorg pn terpksa ah ikut jln jauh nk gie rmah Nat dgn gne tangga hujung blkg skolah. haish. menyusahkan betul. bikin semput. Tapi memang serious lawak. masa dah jalan gi rumah Nat. Aainaa dengan aku terkejut apabila dgr anak anjing rumah org sergah. hahaha.kurr..semangat. nasib baik jantung ni kuat lagi. hahahahaha. smpai2 rmah Nat. kitaorg bantai minum air, then tgk tv cte apa tah. smpai pkul 12;30. hahaha. smbil makan biskut MUSIC lg. Naqib buat mcm rumah dia je. hohohoho.

Nat,Aainaa,suhaib & naqib nak g parade. aku ngan aimi terpksa balik berdua ah. malas nk ikut. sempat kitaorg bual2 pasal diri kita semua. tak sangka dh besar dh. igt2 balik. fizikal kitaorg ni masih macam budak2. dah perangai pn masih tak matang2 lagi nampaknya. nampak mcm bdk form3 lg matang je nmpk. tp perdulik apa aku. matang dia yang menjengkelkan aku je. berlagak lebih. huhuhuhuh.(no offence. tak semua bdk form3 camtu ah):)

tp serious. aku terlalu merindui 2007. banyak kenangan besh2. lagi macam kitaorang ni erat gle. kawan tak kawan. tak kenal pn dh anggap member. cun btol. camni ah besh. bknnya asyik gadoh2 psl benda remeh je. melecehkan je. sikit2 gadoh. macamanalah dunia ni nak aman kalau camtu. sakat sikit, silap sakat. tarik muncung itik sedepaaa pnjg..ish3.. tobat2lah..;P