<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9003470398131622765\x26blogName\x3dWelcome+to+The+IRC\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://akuanakmanusia.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://akuanakmanusia.blogspot.com/\x26vt\x3d9121481709739217150', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography escapes archives


Overview


Syarifah Alyaa Izzati is the name.17 years younger. wakakaka.:P I'm oVER with schools. WORKING at MPH Parade now since my hols gonna be bored. Kerja Untuk DUIT & pengalaman. hehehe.:P

Screams

tagboard here


Friday, June 27, 2008
Ponteng kelas?? nehhh..XP

Semalam. 27 Jun 08. aku, Anis, Nad, Aimiazie, Sai, Aimi. Aainaa. ponteng kelas. uhuk uhuk. Correction, not skip klass for any reason lah. aku smlm pn ada kelas PJ. bosan kowt. aku x bawak baju pn. so lepak ah kat CC. Anis,aimi.sai ngan Aainaa lak tah ada sub apa masa tu. rasanya Chemis kot. Pn anisah xde.(cuti bersalin) wuhuiii!!~
so apalagi, kitaorg ajak ah ustzah pergi Cc tgk design baju Persatuan Islam kitaorg. tp Ustzah komen yg bahagian depan terlalu semak lak. so kitaorg terpaksa design kat situ jugak. Nasib aku ada safe baju yg kosong. yelah. kat situ dah la takde "Paint" cmne aku nak pdm ayat kat tgh2 tu. huhuhuhu.;))
design pnye design akhirnya ustzh puas hati gak. cuma anis tak brape puas hati dengan ink split tu. but oh well...ustzh suruh kat situ & voters have made their decision. ngeh3.;PP

Saturday, June 21, 2008
Tassawur Paper.

Hari jumaat 20 jun 08. first time kot amik kertas Tassawur(itu pn stlh byk kali postpone, postpone[nasib si Yun nk postpone kpd mggu dpn lg tensyen aku kowt]) hahahaha.;p

paper bermula pada pukul 7:45 pagi. the same time Emir bertolak g melaka. hahaha.;P masuk2 kelas orang first yg dh dduk ialah Kaza. budak yg amik cuma 10 orang je kot. tp yg haritu amik cuma ada 9 orang sbb Shashiha(syasya) tak dtg.

so yg amik ialah:

  • Yun
  • Siti Aisyah
  • Saidhatul Haziqah(Kechik)
  • Alyaa
  • Nik Nur 'Aisyah
  • Aimi
  • Kaza
  • Khairul Akmal
  • Liyana

mmg mula2 ustzh kasi tu agak ah rasa mcm blank kot nk jawab. padahal apa yg ustzh kasi aku dh kadam dh. huhuhuhu.:( agk tensyen kot nak pilih soalan mana satu. nk jwb yg ni, yg tu aku dh lpe. tak igt kot. adeh3. nk taknak bantai je la. ada jgak ah yg mengena. ada yg k.o. huhuhu

pastu kitaorg buat paper 1 plak pada pkul 9:35pgi. kali ni smua org jawab kejap je. lebih kurg 10 minit dh habis. tp aku ngan Yun konfius kot dgn 2 soalan ni. dalam diam2 aku ngan dia komplot sial dlm 2 soalan tu. tp malangnya 2-2 soalan tu aku salah. Yun pula salah yg susunan ayat al-Quran pertama tu je. bahagian B aku ada 5 salah kot. bahagian A(objektif) cuma ada 1 je salah. happy2. hahaha. Yun lagi ah. 38/40. bahagian A ngan B dia masing2 ada 1 je salah. siot!! dia yg mnta postpone dia plak dpt paling highest. lol. tp kan yg paling aku kagum n tak percaya dpt sama markah ngan aku dlm paper 1 ialah Khairul Akmal iaitu, 34/40. gilalah. nik Aisyah pn kalah kot. ur best competitor sya. hahaha.:P aku tahu Akmal ni pndi. cuma mlas je dia ni. huhu.

dahlah mls kot aku nk cite pnjg2. aku tahu tassawur ni pn xde harapan sgt kalau paper tu dpt below 50/100. sbb pemarkahan dia agak payah skit. adoihhh..sedeh2. dh la mama ngan lid dh mula bebel n ungkit psl kes aku nangis masa dpt result PMR 2 thn lps.Darn! kalau boleh aku takmo kot igt psl benda tu sbb ramai org nampak. bdk form4 (2006) yg saja2 nyemak kat situ pn nampak aku nangis kat mama dlm kereta. huuuuuuuu.;(( malu2. x sangka plak diaorg igt aku yg nanges dlm kereta tu. adoihh..


Tuesday, June 17, 2008
Demam akhirnya melanda jua

demam ni bknnya perkara biasa. tp aku bersyukur sgt2 sbb aku demam akhirnya. yelah mana taknya. dh 6 bulan aku asyik demam berpanjangan, tp masih kuat gerak sana sini. akhirnya aku terlantar juga. baru terasa bdn aku lemah. lemah sgt2 akibat berfikir macam2, plus asyik x dduk diam. ada je benda nk wat berjalan. kalau ada masa rest pn bknnya aku tidur pn.

kali ni aku minta mama cuti sbb aku btol2 nak rehat. aku btol2 tak larat nak sumbat semua benda kat dlm kepala batu ni. betul2 tak x tahan. sekali sekala ponteng apa salahnya kan? saat aku demam ni lah saat yg paling aku tggu. walaupun sedikit terseksa. tp aku rasa agak tenang. kalau awal 6 bln ni, aku asyik sakit 2 bulan berterusan(Febuari-March) tp aku masih boleh join itu ini. aku betul2 tak tahan tgk keadaan aku. siang sihat. malam sakit. lebih baik sakit terus drpd terseksa camtu kan??

huhuhu. kali ni baru aku btol2 makan ubat. kalau selama aku sakit ni, aku cukup mls nak makan ubat. tujuan aku cuma satu, aku mahu sakit ini dtg. lama aku tggu, akhirnya dia dtg juga setelah 6 bulan aku cuba. alhamdulilaah.;)) ujian ALLAH S.W.T dtg juga. "engkau bersihkan la dosa-dosa yang telahku lakukan selama ini. Ya ALLAH, berikanlah aku kekuatan-MU untuk menolak daripada aku terus dihanyut syaitan durjana-MU YA ALLAH! tabahkanlah hati hamba-Mu ini utk berterus terang padanya. dan engkau bukakanlah pintu hatinya dengan Hidayah-MU Ya ALLAH!"

AMin Rabbana Allamin~

Sunday, June 15, 2008
THE END OF HARI SUKAN!

woohooo!! yes yes yes!! hari sukan sudah tamat. im freee!! not! lol. masih byk tanggungjawab menanti. kira bebanku yg satu ini sudah hilang la. i mean tamatlah.

u know pada mulakan aku ada tulis kat blog lps yg aku tak peduli kalau PKBM(U) mng atau tidak. but inginku katakan yg PKBM(U) mng lagi tahun ni! wuu! Tapi pelik gak nape budak K.Polis boleh hancur ah tahun ni? padahal masa kawad daerah diaorg hebat tu. diaorg dh kawad hampir 3 bulan kott. huhuhu..musykill musykill.
hmmm.;(

ahh..biarlah. dah lah haritu ckgu suruh amik hadiah tapi hadiah pun cikgu tak bwk. sengal btol. aku pelik gak apahal cikgu main kasi bdk rmah kuning pnye hadiah. cam siot je. nasib org lain x perasan. kalau tak malu gile kott. huh! aku igtkan nak panggil smua bdk2 K.U pkai baju full U then tgkp gmbr skali. tp masa aku nak pggil cikgu lak suruh aku ngan Ahpat je yg pegang piala tu(piala rumah kuning pnye daa. x syok btol) bengong btol cikgu ni. haish. rugi ah x dpt tgkp gmbr dgn bdk2 lain gak.;((

balik2 rumah lambat ooh. lid nak ajak g tgk indiana jones. smpai rmah 3 minit tkar baju then terus blah. aku ngan aimi bawak burger masing2. sbnrnya burger aku dh xde, dibuang oleh Khairul Akmal. tp masa balik td si Rahimi baik hati kasi dia pnya. kata dia tak suka makan burger tu. okeylah. aku balun la odw pegi Pyramid tu.

habis2 wayang, lid plak teringin corney dog.okey la. g balik ke A&W. tp aku tak perasan lak akan kehadiran Alyaa Liyana dgn Hazwan tgh dating makan kat A&w tu. masa dh habis beli tu barulah aku perasan. hohohoho. tersengih si Awan tu. lol.;P balik2 aku terus lentok. penat kot! igtkan nk tdo dlm pawagam. tp xdpt. sbb cite best plak masa tu. rugi kalau x tgk. ngeh3.:PP

tp yg pentingnya tahn aku takde la merosot sgt. aku risau gle kalau senior thn2 lps dtg tgk K.u semakin teruk. aduhhh...malu tu. kalau anuar tahu. maunya kena kutuk kaw2. cish. dh la masa awal thn aku x taw bg hukuman aku kena bantai jd bahan ngan dia. takpe2. tp sekrg2nya anuar ada la ajar sikit.;)

Friday, June 13, 2008
PANCIT???s.o.s

Malang betul harini.
dahlah ada problem dgn budak2 kawad. tambah lagi pulak ada orang macam sial pemalas nak mati nak kawad. dah la bagi arahan tunggang langgang. lagi dtg pukul 4 lebih pastu nak blah awal je kerja. hish. semua aku yg handle. semua org lain yg handle. bodoh bangang btol. amik pgkt sarjan. btol2 x layak je rasa. huh! takpe2. disbbkan aku kenal ko lama. aku boleh maafkan je. tp perangai dia yg berubah tu yg buat aku tak tahan!
dulu sblum dia kenal Ezz semua, i think he is more better. more punctual. kali ni mcm bengong. squad leader K.U kena tangkap atas dasar merokok kat belakang sekolah! heh?? do you believe that??? rasanya dia dh habis kena denda dh masa tu. tapi lepak kat dewan. wahhh! rileks nampak.
kalau lah. i mean KALAU lah esok K.U menang. he would probably will get the name. sbb apa?? sebab dia incharge ryte? tapi masa latihan? macam haprak je. bak kata pepatah, Lembu Punya Susu, Squad Leader tu pulak yang dapat nama. padahal, Iskandar,Fazli,Azira ngan yang lain yg try the best cuba budak2 ni kasi asah sikit. tapi dia? goyang kaki je dengan awekzzz kesayangan dia tu. heh, kalau orang kutuk dia kang. merajuk macam nak rakk. aku jugak yang pening cari sana sini. hish! dah la. aku tak kisah pasal pertandingan esok...bagi aku. Finish! the End! tamat! tutup story! tutup kes! menang kalah. belakang punya cite. yg penting esok cepat habis!! x sanggup rasanya aku tanggung beban ni. memang betul kata senior lepas, seperti Rizaid cakap, "Tak senang nak jadi seorang ketua, tanggungjawab berat. apa-apa jadi, Ketua kena bambu dulu,"
And now i do believe it. no wonder anuar thn lps pn kelihatan tension je macam keadaan aku sekarang kalau uruskan perihal anak-anak buah dia. now i understand his feelings. memang berat sampai terasa nak lepaskan je. tapi memikirkan aku dah thn akhir. dah hampir 5 thn aku berkhidmat dlm PKBM(Udara) aku tak sanggup pula nak tinggalkan begitu sahaja. the journey almost to the end. aku dah semester 2, SPM tinggal 5 bln je lagi. then no more called me "Eyh, budak sekolahlah!" rasa mcm x sabar nak habis sekolah but at the same time, i will missed my old days in school, byk kenangan terindah sepanjang 5 tahun aku bersekolah di sini. suka duka. aku terima pahit manis. rakan yang banyak membantu. thn ni the Form 5! makin rapat. aku sekarang makin senang dengan personality Iqbal. more laid back. senang nak borak ngan dia. ayat pulak selamba. tak macam dulu. ada aja ayat menyakitkan hati keluar. tak tahu kenapa? hmm.maybe he's being sarcastic and nak main2 je kot. tak kisahlah. itu lama. sekarang ialah sekarang. i more comfortable talking with him. ;)
and oh ya... forgot about something...
harini tmbh satu lagi malang....basikal aku kena pancit dek sape tah? aku pn x tahu sape yg buat. and apa motif dia pancitkan...eh pembetulan bkn pancitkan. keluarkan angin tayar belakang.rasa mcm nak nanges je masa tu. aku tahu kat deck basikal tu budak2 rumah kuning berkawad. aku tak heran sangatlah sebb azira jaga. sekali masa aku tgh tgk bdak2 k.u ni kawad. Alif Nashrim tnya "basikal sape ni...tayar belakang pancit" Zahirah Izzati yg ada kat situ panggil aku. pastu budak2 rumah kuning kata dia nampak budak india form1 ni yg pancitkan sbb dia nampak bdk tu ddk blkg tayar basikal aku buat apa tah. aku time tu mmg ah rasa mcm nak sound je. tp mls ah. sbb dh sebak dh time tu. yelah. camne aku nak balik? kena pimpin basikal tu lagi. bwk gitar lg. bwk accesories lagi? bwk gitar ahpat(Fazli) lagi. penuh tu. camne aku nak angkut naik jambatan?? haiyaaa..Aliff pula dengan baik hatinya dia nak tlg isi angin basikal aku kat esso kot? tp asal cpt gle? rasa mcm 10 minit je dia g. dh balik dh. lol.express! time balik pulak. nasib aku ada 2 pembantu. naqib tlg bwkkan brg accesories dgn gitar ahpat yg pd mulanya si fadhli pegang. tp ditukar ganti dia naik basikal aku and dia yg kena angkut naik jmbtn. aku bwk gitar aku sendiri la. huhuhuhu. kurg sikit beban. alhmdulilaah. tp balik2 je aku terlpe nak amik beret krs yg nik aisyah minta. so aku terpaksa g rumah Aween utk pinjam. tp Azian kata brg tu dia pinjamkan kat kwn dia. dia sarankan aku g pinjam kat Adam adik Ilya. dia pn krs. fuhh..nasib baik jiran sblh aku ada. kalau tak masakk beb! huhuhu. balik2 aku punya lah ramai org sms aku. smpai x cukup tgn. bru nk reply ni. ini dh masuk. aduhhh.. kelam kabut gilak time tu. huhuhu. credt yg aku baru beli pukul 7:20pm td pun belum masuk pukul 9 malam dh tggal Rm6 lebih. adeshh..;(((
exhausted gile hari2 ni.
agak2 brape berat bdn aku turun eyh?
ehaks.;PP

Tuesday, June 10, 2008
KAWAD PRACTISE

siot arr. apahallah cikgu ni nak crowded kan tarikh hari sukan pada minggu ni jugak?? cant it wait until next week??? kelam kabut dow bila tarikh Hari sukan diumumkan pada 14/06/08. nak cari budak lah itu lah ini lah. haihs! gila tertekan!!!!!! nasib baik aku ada anak buah yg agak2 sporting gak.

budak pagi di cari baru 16 orang. then budak ptg, dgr cite td. kena paksa(ugutlah senang cite) oleh Azira. heh. takut pulak pd azira. ish3.. boring gle td. nasib baik Ahpat bawak gitar dia td. tgk ah si Akid tu main. fuhhh..cun siot. lagu yang dia mainkan. lagi hebat bila dia bljar satu lagu tu on the spot jugak. giler btollah diaorg ni. huhuhu. jeles2.;((((

tadi aku lepak ah ngan Ahpat. saja borak2 kosong. sementara tggu budak2 ptg balikkan. aku tgk gak ahpat main gitar. masa aku mntk dia ajar satu lgu. i mean chord lagu. tiba2 budak Fadil mencelah dr blkg aku. terus cancel niat aku. mls lah. hahahahaha. borak ngan ahpat x kenal masa dowh. pukul 7 baru balik. ngeheh2.:PP topik bleh thnkan? ngehehe. nk tahu itu biar lah rahsia.;)))

aduhh! siot! Puan Zaiton nak edit majalah esok jugak. sial ah. aku x edit apa pun lagi. k ah. cioww//:((

Thursday, June 5, 2008
The War Begun on 5 June 08

HIGH 5! gile best dowh main paintball semalam. rasa macam nak main lagi. walaupun badan dah lebam2 kene tembak. not i dont have the bruise larh or should i say "Barang Kenangan," hahaha..

semalam sebelum gerak TT Sports Park, kitaorg lepak dulu kat Taj Curry House. bosan jugak tggu bdak laki ni dtg lmbt sgt. Iqbal je yang paling awal smpai. yang lain, Rooney, Arif Azizan, Yin,Yun, Aduka, dtg pukul i think pukul 9:45. Meor pula dtg awal tapi dia terlebih dahulu g TT Sports Park(sbb nmpk dia lalu dpn Taj Curry Hse), Iqbal g temankan dia sbb takut Meor Emo. pukul 10, baru kitaorg gerak TT sports Park terletak di antara Sheraton Hotel dengan Holiday Villa.

Rombongan kitaorang sampai, first Visit kitaorang ialah Tandas! hahahah. Ainul ah, nak sangat pergi toilet. nasib aku masih ingat mana location tandas tu(siap ada kipas pusing ooh) :P sampai2 abang-abang Marshall masih sedang tidur lah(sophya kata) tapi yang baju merah je lah yg tidur masa kitaorang sampai, abg baju hitam dah bangun. Abang2 tu kasi kitaorang satu borang suruh isi(aih, macam borang kahwin lah pulak. hahaha)

sementara tunggu abang2 Marshall tu siap check Marker-marker. kitaorg lepak kat bawah khemah yang ada kat depan tu. ada yang main gitar la. ada yang tukar baju jap. time tu, Sufi, Hafish datang. alang2 tunggu jugak ada 2 ekor kucing. eyh silap 3. tapi 2 ekor anak kucing tu manja gile ngan kitaorg. we called them "Meor Jr1 & Meor Jr 2" hahahaha. member Meor katakan. dahlah slalu g kat Meor siap ddk atas riba lagi. And time ni, kitaorang semua dapat kejutan, salah seorang abang Gedang kita menjerit ala-ala perempuan gitu bila nampak kucing dekat dengan dia. siapa sangka Rooney takut dengan kucing. serious semua terkejut bila dengar Rooney jerit macam perempuan. tergelak kitaorang. hahahha. tp cian gak la. dia kata dia ada fobia dengan kucing(aku pn la pernh kena cakar lg teruk, rilek je. huhu)

pukul 10:50 ada short briefing oleh abang Marshall. & time tu jugak, Sarjan hutan, Khairin. datang dengan kereta merc kot. ingat kan sape la masa tu. rpenya tu bdak skolah rendah kitaorg dulu. dulu dia kechik je. sekarang gila ah. nyaris tak kenal. huhuhuu. dtg2 pakai baju Komador(baju askar hutan) camouflage dieorg ialah baju ala-ala rambo masuk hutan. siot buat org konfius je. cish.

First game kat Field 3: Kamikaze. game prtama lawan. fuhhh..bukin menggeletaq kepala lutut.
Team 1 VS Team 2.

Team 1 di wakili oleh:
  • Meor
  • Arif Azizan
  • Yin
  • Khairin
  • Aimi
  • Sophya

Manakala Team 2(which is my group is):

  • Sufi
  • Yun
  • aduka
  • Fadli
  • Alyaa
  • hani

First game dah kalah. aish.;((

second game kat Field 2: Red City. ni baru syok. Team 2 Versus Team 3. kami menang!! gagaga, kecian Rooney nak tembak aku x dapat. thnks for the tyres. ngeh3.;P

Team 3 diwakili oleh:

  • Rooney
  • Iqbal
  • Hafishy
  • Aainaa
  • Ainul
  • Saidhatul(kechik)

Round 3 plak. team 1 Vs team 2 balik. hah, kali ni agak lawak sikit. memang tak boleh blah je time ni. masa ni aku tak tahu Yun dah kena tembak and dah masuk dead zone. & aku tak tahu time tu tggl aku, Hani dan Sufi je. aku standby baik punya kat lobang besar balik tiang. marker pn aku sandarkan kat lobang tu. mula2 bising ah bunyi tembakan. tp tiba2 senyap sunyi plak. pelik gak. aku nampak aimi tgh sembunyi balik tayar. dh tembak pn x kena. aish.. tiba2 aku nampak Arif Azizan(wahh..mangsa yang tembak aku tadi kat dada. sakit siot!) jalan baik je btol2 kat dpn marker aku. tp aku ragu2 nak tembak. takut tertembak Yun sbb diaorg pkai baju komador lebih kurg je. mana nak dpt bezakan.

so aku jerit nama dia, dia pandang. aku apa lagi berdas2 aku tembak. tp yg pelik. asal semua tak kena? siot! aku tahu dia akan serang aku daripada tepi. nak sorok tapi bodoh pulak marker yang aku sandar baik punya tu boleh sangkut pulak pallet dia. tengah kelam kabut nak tarik. dengan kuasa yang x seberapa nak tarik marker berat tu, aku dapat gak lepaskan tempat sangkut tu dengan satu lngkah ke belakang. tp malangnya, langkah tu buat Arif senang utk tembak pinggang. sakit dowh!! keluar bunyi stim tu. hahahaha. bangang btol si Arif ni. nasib aku angkat tgn klu x ditembaknya aku lg.cish! at the same time jugak Hani kena sergah dengan si Khairin siap tembak lagi(slalu kena camtu.cian)

dlm best2 main. smua bdn lebam2. siap ada yg dh tggu pecah je. cish. kuat jgak pressure dia. huhuhu.

mls aku nak cite panjang2. nak tahu lebih lanjut. sila rujuk http://www.newroadofyear.blogspot.com/.

:DD

video akan disiarkan nanti.;)