<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9003470398131622765\x26blogName\x3dWelcome+to+The+IRC\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://akuanakmanusia.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://akuanakmanusia.blogspot.com/\x26vt\x3d-2853644843741185636', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography escapes archives


Overview


Syarifah Alyaa Izzati is the name.17 years younger. wakakaka.:P I'm oVER with schools. WORKING at MPH Parade now since my hols gonna be bored. Kerja Untuk DUIT & pengalaman. hehehe.:P

Screams

tagboard here


Friday, May 30, 2008
YES!
i'm addicted to something. waduhhh! bila la ku akan mencapai impian ku ini??
aku x cukup disiplin ke? or i hve broke my displin since i was form 3(hbis PMR lar) huhuhuhu...
sedehnya..
camne kak diana boleh buat aku x boleh buat??
how? how? how??
i've try evrythg, but i'm not consistent on doing it. cpt putus asa? yep. itulah jawapan yg di Cari!!
huh!.:(

targetku skrg. from now. i mean starting this jun. i will count.(alang2 dia xde kan? sng skit. hehehe) i want to fulfill my resolution before 2008 is over! wake up alyaa! Just Do iT! Dont be Shy larh!

tapi x boleh ah. rasa skrg mcm payah semamcam je nk wat. cuba2 pn still maintain the same. adehh..:( how can i be like kak Diana's .....! i admire her. i became more addicted after she came for a holiday here! seriously! Target myself i want to be just like her!

(Titik)

Tuesday, May 27, 2008
by Yuna.

hey my aunt introduce me with the song. Yuna, malay girl who wore hijab. Cantik sgt la dia.
nice song too.
salute her! hahaha.

Darn im so damn bored larhh. Kak Diana, my maid's daughter came for holiday here.
she seems a lot more difference after her last visits(masa tu ku x prnh tgk pn muka dia, yelah, salam dalam keadaan mamai) but aimi kata masa tu kak Diana agak berisi sama saiz je ngan kitaorg, but smlm...masa sampai kat rumah abang Aris, perasan gak sape minah ni, rpenya anak kakak. kurus gle. adoihh..tipu sgt dlm masa 4 bulan bdn dia dh jadi mcm tu.
huhuhuh. kata kakak, mgkin sbb ada masalah ngan pakwe dia, sbb tu dia jadi mcm tu.
tp xmgkin la smpai camtu jd nya.
hairan2.
huhuhuhu. biarlah.
esok kak diana dh balik ngan pakwe dia(dtg jemput dri JB)
kekok sikit dgn dia.
;)

Wednesday, May 21, 2008
Siapa Racist?
kenapa ada Racist?
kenapa takmau bergabung?
Nape kedekut sangat??
Kenapa wujud rasa benci antara kaum?
apa salah org melayu? ngan India?
kenapa pulaukan kami??
kenapa hipokrit??
kenapa???????????

Haihz. x paham la apahal dengan diaorg ni. mcm cari psl pun ada. tahulah cikgu. anak murid pn takde lah perangai mcm guru2. Fikiran x matang ke?? HELLO? kita duduk dalam sebuah negara majmuk. watpe nak Racist2? nak taknak ko jmpe jgak ngan kaum lain kat dunia luar masa ko beli barang rumah dekat shopping complex mana2. ko ddk satu negara ngan kitaorg jgak. so?? apahal nak Racist?? kalau nak Racist sangat asal x ajar sekolah cina??

kalau dh jd cikgu tu, kalau nak target marah tu, target ah kat semua org! ni tak pepehal, semua org pn bersalah, tak pasal2 kitaorg jgak yg kena sindir! apa kes?? tak profesional langsung! jangan lah nak bersyarah suruh kitaorg bekerjasama kalau diri sendiri pun x bekerjsama dengan guru2 lain. hanya dengan sekelompok je. heh, kalau macam tu smpai bila nak ada kemajuan??? janganla kerek... amalan korg tu tak ke mana hendaknya... meninggal pun jumpa ALLAH S.W.T jugak(alarh, yg korg hampeh2 kan tu lah.)

insaf2 lah. korg nak ajak masuk agama lain pun kalau niat sbb mahukan wang. heh, takde gunanya. kira rasuah namanya tu beb! niat kami mahu tolong pun dipertikaikan. macamana nak ada masyarakat yang bermuafakat???? aduhaii...nasib baik aku tggl 5 bulan je lagi sblum chiowww dri skolah ni(walaupn sedeh) tp tgk prangai cikgu2 byk plak Racist. terkurg plak rasa rindu. rindu skrg pn hanyalah kenangan2 silam seblum ada berita2 RACIST ni(pdahal sbnrnya berita ni dh lama, cuma aku je baru tahu thn lps). ketuanya adalah si hipokrit. hahahahaha. aduiii..astaghfirullahalazimm..aku byk mengata cikgu plak tahn ni. dah lah tahun ni aku SPM! no wonder la akaun aku x pass2, xdpt berkat. huhuhuhuhu. ;s

takpelah. dh nak SPM nanti ada sesi berjabat2 tgn. mintak maaf je la time tu. huhuhu.;)

Friday, May 16, 2008
OVERRRRRRRRRR.:)

Monday, May 12, 2008
Paper 2 was so Damn TOUGH damn it! you know T.O.U.G.H!! urghhh
rasa macam ada batu jatuh atas kepla je masa jwab soalan struktur. eh, correction, masa selak pun dah terasa tgn ni berat je nak tulis. susah gileerrrrrrrrrrrr!!
i only confident on essay question 5, 7 and 8(soklan no 8 terlebih confident! sbb sblum tdo smlm ada baca and hafal. smpai skrg MLEKAT!)
tapi bab struktur tu seriously lemah gile dowwwhhh!! kaza pn dh nanges bila jawab soalan struktur. yelah, mana tak sedeh dowhh! 4 page soalan struktur. keempat2 tak dpt jwb. adoihhh..sedeh siot. nasib baik ada pertlongan rakan sebelah(tiru[astaghfirullah. tobat ooh]). Nadhira lagi ah, suka2 dia je amik buku nota sejarah utk tiru. adoih. xleh kalah btol. tapi mmg ooh, soalan struktur semua orang angkat bendera putihh..

i dont have hope to score sejarah paper for midyear test!

*kalau sekarang dh susah, SPM apatah lagi kan? more work. more hafaling!*

Saturday, May 10, 2008
okey, Cant wait for him to get lost to UNISEL. cepatlah balik. i've been waiting for these 3 weeks to be over! Finally it comes to end. Good Heaven! Pfft!
ghahahahha.
I'm still searching for Ultimate guitar chord Kau ilhamku-Man Bai. where is it??? dh melilau kat google tak jumpa gak. nak harapkan Afir mintak tlg. hmmph. rasanya lagi sethn baru dpt kot. dh 3 mggu sejak mggu kawad lagi mntk takde perkembangan pun smpailah sekarang. Aduhai Afir, Afir. tu lah asyik teringatkan Melody lagi. Ehaks!(Opss. terluncur plak. hehe)
Athirah datang! Wohooo!! sronok borak dengan dia. dah hampir 3 mggu x dtg rumah. skrg bru terpacul. dtg2 langkah kanan plak tu dengan Aaina. dapat makan Lasagne. huahuahua. Aainaa cant resist it. i know i know. hardy har har.

Woih. apa Panggil orang comot2 nie???
these dedicate to Nik Aisyah,Aimiazie & Nadhira. suka2 buat nama baru buat aku. mentang2 cikgu siti Norizan kata aku comot. Ish3. tak patut2. macam nama kucing dowh! but i dont mind at all, nama Comot pun comel jgak. ngeh3. Comot created because of my behaviour yg macam bdk2, penggeli, fikiran mentah gila2(padahal xde lah sgt mentah), tulisan masa buat karangan/rumusan kelam kabut dan comot(haha..x pasal2 je), apa lagi eyh? manja? eee..tlg sikit, bila plak aku bermnja dengan depa. UHUK2 nk termntah. hahahahhaha.:P

but i dont mind at all. panggil lah apa sahaja, tetapi jangan lupa nama aku. heheheh.:P
oh ya, 2/05/08 lps best ooh, gagaga, aku, Aainaa ngn Fazli dtg skolah waktu ptg nak buat kapal trbang polistrene. sangat best. aku dgn Fazli menggeletar masa nak potong kertas polistrene gune mesin(walaupun saling berkerjsama). kalut punya pasal, jadilah kapal terbng bergigi. hahahha.(jadi gak ah tu.) Aainaa bukan main bising2, last2 kitaorg paksa dia buat sendiri, aku dgn Fazli siap kacau2 lagi dia masa tgh nak potong(tahu pn tgn menggeletq) muahahaha. perli kitaorg lagi. part paling best masa Aku, dgn Fazli main EXPERIMENT. ambik tin cat yg jenis sembur, kasi sembur kat atas polistrene, tgk cara alcohol makan bekas polistrene.(Gila COOL<- bak kata AhPat) hahaha. sronok gila.
tambah lagi masa esok plak, hari Kualiti, kitaorg hias tempat pameran, kelm kabut pnye psl sampai tercederakan jari masa dlm process tampal menampal. hahaha. tapi boleh thn lah, Ahpat dengan Aainaa jadi wakil kadet Udara, alang2 aku tak dapat sbb amik anugerah sbgai Pemimpin harapan. huuuu.rugiii.:(

Hah, part paling best masa VIP dtg ah, AHpat wat lawak taknak kalah, dpn VIP, dpn perakam video plak tu. mcm ni dialognya:

VIP: apa benda semua ni, tolong terangkan.?
Ahpat(yg ddk dekat dgn carta organisasi agak2 mcm mau terangkan lah): ini sebenarnya........kita serahkan pada yg pakar..(tangan dia tunjuk kat Aainaa)

hahaha..siot je. nasib baik Aainaa pandai cover terkejut and gelak. nasib jugak dia pandai explain. kalau aku ada kat situ, semestinya Ahpat tunjuk kat aku pulak. siot btol N.pengerusi aku ni. ngahahahahha.. ;P

Friday, May 9, 2008
salam! yo ho hei!! my internet is okey! ngahahhaa..

overexcited larh plak bila intrnet dh bleh gune. siot btol prangai. exam wey exam! mid plak tu. i have to prove ot to my mom. tanam azam kukuh sikit, Targetting : get 10 STRAIGHT as my mom's birthdy gifts & mothers day gift, in other words to repay all my mom hardwork! & all my mom's babbling are worth it(ngahahaha) well, actually im target it for both of them(Walid & mama[OF coz larh!])

so ths year, like the 2006(PMR year) i wouldnt give my mom anything. just a simple card. no gift.(i guess) what's the use? only show your love to your mom only on MOTHER's Day?? we shuld show it evryday ryte? so what's the different?? bak kata dalam iklan tv "Kalau kita sayangkan sesuatu, kita mesti tunjukkan pada dia hari2" so think about it.

the mothers only want ONE thing from us, and dat is "Wanted to see us Happy in our life & live as a great man/usefull mankind/have our own priority/independent & of course SAFE!" thats all.
so apa gunanya kasi hadiah mahal2??? tapi sebaliknya takde apa2 makna? ramai org x taw apa kehendak seorang ibu/ayah. they just want to be appreciate. they want us to repay them by show us our sucess in life beside being loved. not to be forgotten.
many ppl say, " i give her present/money.etc but y my mom are not happy?" think for urself.
kata sayang, tapi mulut laser je mau menjawb bila ibu bebel suruh bljar/ bila ibu mntk tlg, mulut dh mrungut2 mcm nenek kebayan tgh kunyah sireh. kaki dihentak2 tanda memberontak. itu ke tanda sayang? heh. lupakan jelah kalau tanda sayang mcm tu.

New word from me "sayang lah yang menyayangi sebelum kita tak sempat menyayanginya"

perkara biasa berlaku dalam kalangan manusia kini, ketika sesuatu yg tersayang masih hidup, ditengking2, ditendang2 mcm bntl lapuk tapi bila dah tiada barulah mcm orang gila cari/meraung2. sengal.

so daripada trlmbt. do something. create something, repay somethg & fulfill our parents wish first. as their child. b4 its to late. gift & present are just a subject. just an addition to show our attention n love. but one MOST gift to give is to fulfill our parents wish! hanya permintaan yang mudah drpd ibubapa kepd anak yang menyedari hakikat itu!