<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9003470398131622765\x26blogName\x3dWelcome+to+The+IRC\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://akuanakmanusia.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://akuanakmanusia.blogspot.com/\x26vt\x3d-2853644843741185636', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography escapes archives


Overview


Syarifah Alyaa Izzati is the name.17 years younger. wakakaka.:P I'm oVER with schools. WORKING at MPH Parade now since my hols gonna be bored. Kerja Untuk DUIT & pengalaman. hehehe.:P

Screams

tagboard here


Sunday, November 30, 2008
SPM Day EIGHT


Paper 2 soalan no 4 yang aku paling benci! Menyampah-nyampah33!~

woohooo! Ya HABIBI YA MAULANA! aku sudah habis Akaun punye paper daa! agak tenanglah sedikit. terasa beban semakin berkurangan untuk akaun.

Aku tak brape sangka Akaun akan tanya soalan tah pape. Apa tu BERUANGAN? aku tak paham? macamana nak kira pengiraan untung atau rugi untuk Akaun kelab? aku dah lpe yg tu sbnrnya. Tapi yang aku nak tahu BERUANGAN tu mendeeee?? Adeshh.failed betul.hmm..

7:05Am- hari Lid hantar aku ke sekolah awai sikit. aku tak tahu kenapa. tapi takpelah. dh Lid drive aku follow je lah. follow the driver.heheheh.pagi2 aku bangun, aku terasa mcm maw tdo lagi(smggu cuti buat aku liat nk bgn hahah) tapi aku gagahkan diri(gagah ke?) untuk bgn gak. lepas mandi aku solat semua, bknnya aku sambung study akaun pn. tapi masa mama belum pi kerja yelah aku bacalah sikit Syarikat Berhad siot tu tapi berbaloi sikit je baca pastu mama dh blah g kerja aku apalagi...ONLINE TIME!!~ Muahahahaha. apsal aku horror betul dengan akaun nie? thun ni lah aku terasa Akaun nie buat aku rasa terbeban. mungkin sbb aku sahaja antara seantero adik beradik aku yang amik Kelas Akaun, mama dengan Lid dua-dua Pure science only Lid yang paling bijak sebab dapat Agregat 1 dulu. Abang Alham, Abang Aizat dan Aimi semua amik subjek & kelas sama iaitu Engineering.jadi kat rumah aku terpaksa ah pandai2 sendiri belajar akaun, thn nie je baru aku masuk tusyen akaun tu pn dh masuk bln 2 baru stdy baekk punya. sebelum nie ada gak pakcik aku kat kedah iaitu Uncle Alias iaitu Pensyarah Akauntan kat University mana tah, ada gak ajar aku masa raya 2007 lepas. dia ajar dokumen je. tapi time tu aku masuk tak masuk je kepala otak. then balik subang plak Kak Ipah @ Sheri ajar aku, (atas dasar sistem Barter) sebab Kak ipah mintak tolong mama buatkan Hantaran Tunang dia disember 2007, pastu mama pulak terima dengan syarat kak Ipah ajar Aku akaun. adeshh..pastu sebelum Kak Ipah kot ke selepas, Cho Nadia @ Sharifah Nadia iaitu anak Abah(abang Mama, sepupu aku, Kakak Natasha dan Ibu Hazim dan Farhan) ajar aku akaun disebabkan dia pun kerja sebab apa tah tapi ada kena mengena dengan akaun jugaklah. STILL aku tak pass2 mahu faham apa yang diaorang ajar. aduhh..otak aku nie LEMBAP btollah time tu. skrg nie baru dh aktif balik. ish3.

7:52Am- hari nie kitaorang semua masuk dewan peperiksaan lambat sikit. disebabkan kemalasan kami untuk naik kelas. hahahaha. malas ah. aku naik2 tgk2 meja aku ialah meja Chin Gen atau Chicken gay(aku je leh panggil), posisi dia dekat hujung kelas dekat dengan tong sampah & tepi pintu. aiseyhh..hmm, tapi syok gak duduk situ, ada angin sejuk masuk. wahhhh! hehehe.;P

8.10Am- Okey paper 2 start. What the?? apa benda alah nie? aku tak tahu pun? Apasal soalan nombor 2 dia tukar2? bukan ke sepatutnya soalan Penyata pendapatan? takpun at least Penyata pendapatan Perkongsian ke apa ke? tup.tup penyata Perkongsian duduk kat soalan no 3. Akaun Kelab yang TAKE OVER soalan nombor 2. aduhh..dahlah Akaun kelab tu ada 5nombor soalan. Yang soalan 2(D ngan E) tu macam sial. aku tak tahu lah siot! Aku tak tahu plak akaun kelab ada Kunci kira-kira? aduhh..lama2 fikir baru aku teringat, memang ada, tapi aku slalu tak pass bila buat kunci kira2 tu. Ah pedulik aku. bantai sudah, nasib soalan 2 a,b,c boleh2 ah aku jawab. hmm..then2 turn to the next page, skali lagi aku rasa macam nak menyumpah-nyumpah(tapi takdelah sampai F word atau B word huhuhu). Apa taknye, SYARIKAT BERHAD keluar kot!! aku PALING33333333333333 tak suka gile33 dengan soalan nie. tak paham langsung. Apa tu dividen akhir Interim? aku tak tahu. Cari kunci kira-kira dengan hanya menunjukkan ekuiti pemilik, lagilah aku tak tahu, subuh tu aku ada baca part tu, tapi aku baca sekali imbas jalan kerja dia, tapi kalau nak jawab? sorryy, harap ampun kasi aku half mark plsss. Apalagi aku bantai sudah. huhuhu. Tukar page lagi, sampai kat bahagian B plak. Lagilah macam siot. Mana Akaun realisasi??? kenapa tak keluar? Mana penyata penyesuaian Bank? aku mahu tu keluar!!! kenapa keluar Akaun pengeluaran dengan Rekod tak lengkap? Dahlah dua-dua topic nie aku langsung tak buat latihan. nak tahu sebabnya?

1) Aku tak masuk kelas & datang tusyen time cikgu ajar Akaun rekod tak lengkap.
2) aku tak de COMPLETE soalan tentang benda tu.
3) Akaun pengeluaran nie aku rasa agak leceh mau buat.(hahaha.salah sendiri, pdn muke)

tapi nasib khamis lepas time aku jmpe Pn.Shahidah, Pn.Shahidah ada terangkan sikit pasal Akaun pengeluaran & pagi tadi sebelum masuk kelas, Nik Aisyah ke sapa sembang pasal akaun pengeluaran & aku ada tanya macamana rupanya. so aku bolehlah jawab. & aku pilih soalan 6 iaitu Akaun pengeluaran berbanding Rekod tak lengkap yang memang CONFIRM aku blank habis & aku takkan dapat markah, so daripada rugi baik aku pilih akaun pengeluaran, salah jawapan pn takpe asalkan kedudukan dan tempat dia betul tulis tajuk pn dh dapat Half mark. huhuhuhu.:))))

10.30Am- habis nie je aku terus selambe keluar ikut pintu belakang. kalau ikutkan hati mau je aku tiru dow. dahlah beg aku kat dpn je, note2 aku yang macam gunung semua ada kat bwh beg. hahahahhaha.tapi aku dh insaf nk jadi baik so ignore it aite? dugaan. then aku, Nik Aisyah ngan Aimiazie, pergi tengok kedudukan keseluruhan form5 ketika trial hari itu. aduhh, tergugat aku bila tengok beberapa orang budak 5sn1 dapat Agregat 1 iaitu 11A1 straight! gila dowh! aku pn baru dapat agregat 5, teruk gile babeng, Aimiazie pn sama macam aku, nik aisyah err..dapat 4 kot aku tak pasti, Aimi lah dapat pointer 3 je. aduhh.jauhnya aku ngan aimi. yelah aimi dapat 6A. aku hape dapat? 5B? & the Only person who got 5B daripada semua budak form 5. tapi at least aku dapat 1 failed je. kira improve ah. kalau aku dapat improve ekonomi aku time tu, confirm aku dapat 4pointer. huhuhu. daripada 223student of form5 aku tempat ke 90. huhuhu. takpelah. at least aku tak 100kebawah. tu memang aku menangis air mata darah. huh. tapi aku pelik satu je, aimi dengan Kechik 2-2 sama2 dapat 6A. tapi kecik lagi atas kedudukan daripada Aimi. pelik seyh aku. maybe diaorang tgk peratus kot. hmmm.

11:10Am- okey paper 1 pula mula. Alhamdulilaah, paper 1 kira lagi okey daripada paper 1 yang sekolah sediakan.yeay!! ada 2/3 je aku tak dapat jawab. Harap apa yang aku jawab nie betullah. sbb aku betul2 beri tumpuan 100% time jawab. eh sat. maybe 98% je kot. Ah biarlah. peduli apa aku. hmmm. tapi serious aku lps jawab semua soalan tu aku terasa macam aku dh let go satu-satu benda yang aku thnkan dalam otak aku. terasa ringan otak aku nie. hehehehe.:P

12.25Pm-tak macam hari2 SPM sebelum aku selalu balik berdualah, bertigalah berempatlah, kali nie aku jalan solo. yelah, sape maw teman? mana ada member yang rapat amik akaun. so jalan je lah sorang2. not bad. aku tak payah kejar2 orang masa jalan. rileks je.;)))

P/s: Esok paper last. Akhirnya aku dah dapat let go tittle aku sebagai budak sekolah. & Aku dah takkan dapat pakai baju kurung sekolah yang dah tak lama lagi mau koyak rabak sebab 5 thun pakai & tak pernah beli baru. last skali baru beli pun time form3.

Wachaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!~

Saturday, November 29, 2008
2 orang yang paling susah mau bergambar


Sharifah Natasha binti Syed Rani...hahahahha..nie cousin aku yang paling aku rapat sejak kecik lagi. baru menghabiskan PMRnya dan bakal menjejak kaki ke tingkatan 4.kadang2 kitaorg nie dh x mcm cousin semuanya, semua dh anggap diri sbgai member je. Mana ada istilah Cousin sgt dlm persahabatan kami. Dia niekan kalau korang nak tahu. TERAMATlah payah susah hard, difficult untuk menangkap gambarnya seorang. katanya, "Tasha tak lawalah macam korang!" huhuhu.byklah hang tak lawa. hari tu yang kitaorang pergi lepak pyramid, Shira(budak tingkatan 4 skolah aku) puji ko lawa mende? Fahmi pun pndg mcm nak ngaummm..hahahaha. suke hati kolah Tasha nak kata diri tak lawa ke tak. bg kitaorang semua ko mmg lawa. hahahahaha.:PP puas hati aku dpt tgkp gmbr ko.



Meor Farhan Hafizzuddin bin Ibrahim Iskandar.hah! nielah abang kepada Meor Faiz Hazim.amacam? hencem tak hencem tak? alar budak nie baru umur 6 tahun. Tahun nie dh graduate kindergarden. thn dpn dh masuk darjah 1. tapi malangnya tahun dpn dia akan pindah Sabah mengikut bapaknya. Abang Ib yang sekarang nie mmg dh ada kat sana. aduhh sedehhnya. baru nak rapat dengan budak nie. dah lah liat. smlm masa wedding Sheri. dia dengan selamba batak pergi tangkap gambar abang2 gamelan. kalau dia tgkp gambar biasa takpe gak. nie dia tgkp siap berdiri hampir 3 kaki daripada abang2 tu. Abang2 gamelan apalagi. meragam lah tgkp gambar. lebih2 lagi ditangkap oleh budak kecik comel nie. Aduh. aku teringat lagi 7 thn dulu iaitu thn 2002 budak nie dilahirkan. semua org gile excited. hahahahaha.mmg lawak bila igt gelagat aku/aimi/ tasha/diana mcm nak runtuhkan buaian baby time lps akikah. comei sgt. rmbut lebat je. hehehehe.tp tu time kanak2. aku kan brutal. hehehe.:P

Wachaaaaaaaaaaaaaa!~

Meor Faiz Hazim Bin Ibrahim Iskandar.

ahahahha.No entry bout this. later u can see thru aimi's blog. gambar nie. aku terpaksa jaga Hazim, anak saudara aku yang baru berumur 11 bulan. Bulat & montel. aku panggil dia Buntal. sebab pipi dia yang tembamm2. Dlm gambar nie aku tgh umpan dia dengan Pelapik Handphone aku, kasi dia diam sementara Maid Makcik aku iaitu Kak Amy habis makan. Nasib baik dia tak banyak meragam haritu. Sayanggg Hazim. hahahahha.:PPP

SELAMAT PENGANTIN BARU SHERI @ Kak IPAh & Abang Nazar Helmi.


tanggal 29November, sahlah, kakak sepupu aku yang rapat dengan aku pada tahun 2000. dan sudah menganggap dia sebagai kakak sendiri, pejam celik pejam celik sudah berumur 25 tahun dan mendirikan rumahtangga dengan jejaka idamannya, Nazar Helmi bin Kassim. Seingat aku, hubungan diaorang sebagai kekasih boleh kata agak lama lah jugak. kali pertama Kak Ipah kenalkan aku dengan abang Nazar pada tahun 2003 iaitu sebelum aku menjejak kaki dan menggelarkan diri sebagai pelajar sekolah menengah. dan kini aku hampir menjejak kaki keluar daripada sekolah Menengah abang Nazar dan Kak Ipah telah bersepakat untuk berkahwin.aminnn!~ Persetujuan antara mereka dipersetujui kaum kerabat keluarga aku pada perjumpaan keluarga tahun lepas pada 24November 2007 iaitu pada hari jadi Mama dan bertempat di Rumahku sendiri di ss19. Pada masa itu kak Ipah mengajak Abang Nazar untuk menyambut birthday mama sekali kerana dia mahu perkenalkan pada semua ahli keluarga aku dari kelantan semualah tentang abang Nazar. Masa tu lah aku rasa macam nak tergelak apabila tengok wajah abang Nazar yang kena soal siasat oleh ayah aku, dan pakcik2 aku. memang lawak. gugup pun ada. but he success! semua suka kan dia.;) && dia semakin sporting melayan cousin2 The Syed/Sharifah's yang perangai semakin menggila dari sehari ke sehari...apatah lagi BINI dia pun sama perangai gila. hohohoho.:P



ketibaan rombongan lelaki. (yang baju putih tgh jalan ialah abang Nazar)





Ini dia,DEBARAN PENGANTIN LELAKI-Abang Nazar Helmi bin Kassim.








wajah berseri Sheri atau lebih dikenali sebagai Kak Ipah dikalangan kami. cantikkan? :DDD


Abah(Abang mama yg aku panggil abah, berbaju melayu serba hitam) sebagai saksi kedua.



Nazar Helmi bin Kassim, aku nikahkan dikau dengan Sharifah Shaidhatul Balkiah bin Syed Rohani dengan mas kahwin sbanyak Rm125 tunai.....

Aku terima nikahnya Sharifah Shaidhatul Balkiah bte Syed Rohani dengan mas kahwin sebanyak rm 125 tunai....Aminnn!~(dengan satu sahaja lafaz.)

Abang Nazar buat Solat Sunat Nikah









Upacara Pembatalan Air sembahyang dan Sarung cincin





Mereka nie secara zahirnya, Pasangan yang Romantis sbnrnya, tapi malu-malu kucing je.sudeyh.hahahahha.
Hantaran berwarna Oren daripada pihak pengantin Perempuan
Hantaran berwarna Ungu daripada Pihak Pengantin lelaki kepada Pengantin perempuan. berapa dulang? Aku pun tak tahu...aku tak pergi masjid. SPM beb! sedeyhnyaaaaaa.:(((
>

Thursday, November 27, 2008
Where are This come from??

in this pixa, im UNFORTUNATELY doin YOGA. tapi takde jampi2 serapah ye. Aku takkan buat lagi.huhuh!

eh? aku tahu gambar ini diambil daripada camera Fadillah dan diambil oleh Kaza.tapi, macamana Aainaa pula yang ada? pelik2 bin ajaib bin muskil bin Hairan. hahahaha.kenangan gak gambr nie. sbnrnya time ni aku, sya,aimi,fad,ngan kaza ngah sibuk bikin POLLs for the magazine, actually i dont know how sya stuck there with us. but who cares. i think on that time, there were no teachers in class i think. & it's BI, unfortunately Pn.Meera our Bi teacher on her leave so we're FREEE! except for aimi and fadillah. aku kaza ngan sya sama kelas.:)))


Muka sengal sekor-sekor.ahahhahaha.:PPP

wachaaaaaaaaaaaaa!~~


SIAPA BIJAK PANDAI??



boleh ajar aku akaun TITIK PULANG MODAL? dengan TAFSIR akaun? Arghhhhhhhhh! gila susah soalan atas nie. i mean. bukan susah tapi aku kurang akrab dengan soalan dia. macamana nie, mati aku kalau soalan ni keluar untuk EXAM next week, confirm takde talian hayat aku dah mampoihh....

WACHAAAAAAAAAA!~

HEADS DOWN BIRDIE!


Pukul 11:28am, aku baru bertolak keluar daripada sekolah. dalam hati aku dah mula kecewa teramatlah, kalau ikutkan perancangan, aku nak blah awal daripada sekolah sama masa dengan bdak PSV tadi. tapi disbbkan ada 'MISUNDERSTANDING' dengan Mr.Akaun dengan Puan Shahidah di bilik pengurusan guru. aku terpaksa stay sana selama sejam stgh. Mula2 memanglah aku excited, tapi dah lepas time je, aku dah mula bosan, lebih2 lagi akaun pengeluaran memangnya aku teramat lemah(bkn K.O lah. cuma okok je) disebabkan aku jarang buat latihan. sbb tu aku tak brape berminat. beg aku punya lah berat dengan bebanan kertas akaun tusyen aku. ditambah dengan buku rujukan ekonomi form4/5 yang beratnya lebih kurg...err...lebih kurang..ermm tah lah, aku dah lpe, pastu Pn shahidah kasi lagi satu buku rujukn akaun. WALAMAKK WEIH, beg sangkut aku mmg dh tahap tenat. tambah lagi buku tebal akaun. ADUSH! nasib aku naik basikal. ringan sikit beban(tp time naik bukit tulah naya)
Time aku tgh syok2 mkn angin, baik je aku belok masuk ss17/2k aku nampak satu benda hitam kat tgh2 jalan. dh terleps sbnrnya tapi aku patah balik sbb nk tgk close up. tgk2 burung pipit kot. Mati di tgh jalan. with No heads?? aduhh.cian2. tapi pelik, darahnya mana? maknanya dia bkn mati kat sinilah eh?kering je aku tgk. hmm.so aku tgkplah gambar sbgai kenangan,(haiwan pn nak kenangan gakkan? bkn manusia je.ehehhee):P
Wachaaaaaaaaaaaaaaaa!~

Wednesday, November 26, 2008
MISSING! Have you seen this boy???


tengahari tadi, aku dengan aimi pergi Subang Parade atas sebab tertentu, & again kat depan pintu masuk Subang parade ada terpapar lagi berita tentang kehilangan anak. kalau dulu berita budak perempuan tu yg setahun tak jumpa2 lagi belum beres datang lagi kes baru , Adoihh..tapi berdasarkan kenyataan kat atas, mak dia yang bawak lari budak tu. Haik? itupun kira missing ke? aku tahulah bapak dia yang dapat hak penjagaan penuh atas budak tu tapi tahlah,maybe sebab bapa dia mahu lakukan treatment ke atas budak tu kot, yelah dia dah lama tak buat treatment & guess what ppl this JAPANESE kid named Kenichi Sian Yee has a luekimia, a blood cancer & manymore(aku lpe apa lagi)..& he's only 4 years old??? gilalah. budak kecik macam ni tanggung sebegitu banyak penyakit? kalau aku lah jadi dia, memang terseksa budak tu kalau tak dapatkan rawatan secepat mungkin. Harap ibu dia cepat2 bawak anak dia ke hospital yang sepatutnya untuk mendapatkan rawatan itupun kalau dia masih sayangkan anak dia.

but that Sian Yee was cute. :0

Wachaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!~

I know it's two days ago.


but this cake was tottaly awesome!!~ i cant bear to take my eyes of it or to taste it. lagi2 aku nie gila chocolate. confirm hari2 aku bedal. hahahahahha..sekarang cake tu dh tggal setgh.Thanks to my dad for brought it. ngehehehhee. Its BELGIUM cake i guess..
P/s: No wonder lah Aku makin di PAM PAM macam kuih APAM. asyik bersenam je muka aku nie dengan Choco-choco sekeluarga. Ceh!:PPP



Berat aku dah UP 2 kg. hahahahaha.XP by budak GEMOKS + KATIKS= GETIKS!



Wachaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!~

Tuesday, November 25, 2008
Showing The FLORA & FAUNA In MY COMPOUND


hari jumaat lepas, aku teramatlah bosan. eyh silap. Khamis lepas. aku bosan. Paper takde kot untuk seminggu. so aku tgkplah gambar2 pokok di hadapan rumah aku. gambar di atas adalah hasilnya.. Aku paling suka gambar sebelah kiri bawah. Itu aku rasakan paling menarik, macam effect Focus pada satu pokok bunga & menunjukkan keadaan Hujan. sangat cantik.


Gambar ni, Aku sbnrnya time tu tgh manjakan kucing gemok ayah aku tu hah, yg kat dlm gambar tu,Pedro, tapi time aku tgh belai2 dia, dia pulak bangun nak pergi makan, adesh. POtong betullah. masa aku tgk dia makan, terasa macam nampak view mnarik plak. tgk ekor dia pn nampak kembang semangkuk. cantik. so aku tgklah sekali dengan basikal2 aku. Nah, hasilnya.:))



yang nie pula. aku tak sengaja tertangkap.
pada mula niat nak tgkp cara lain. tapi cara penangkapan ni pn menarik jugakkan? focus lebih kepada daun2 hijau ni berbanding orangnya.;)
Aku dah bosan gila on9. tiba-tiba aku terpandang camera LUMIX milik mak aku kat meja aimi.
so aku pn terfikir nak belajar cara menangkap so aku amik camera Video yang terletak di laci kiri meja Study Aimi untuk buat gabungan gambar, permandangan di luar bilik aku menjadi tumpuan. atas adalah gambarnya.

:)))

Wachaaaaaaaaaaaaaa!~

Monday, November 24, 2008
Kids! Pls Dont try this At Home Or At the Surau.(utk tontonan 18sx)


Apis(bertudung) mmg macam bapok.aku setuju cakap Anis & Aimi. hahahaha. Romantik siakkk tengok adegan Iqbal & Apis!!~ jealous aku. hohohoho.:PP

hahahahhaha..al-kisahnya, aimi balik daripada buat paper Tk petang tadi ada menceritakan kisah lawak pada aku. iaitu, budak kelas TK, merangkap jiran depan rumah aku iaitu Naqib atau nama gadisnya NAQIBAH telah dipakaikan tudung oleh rakan-rakan perempuan sebaya dengan aku iaitu, Ainul. propnya menggunakan tudung aimi. Seriously bila aimi tunjuk gambar Naqib dalam handphone dia, YA ALLAH! sejibik macam awek cun melecun kot! Perempuan Asli pun kalah. Tapi kecantikan dan keayuannya hanya takat leher ke atas lah, Kalau dilihat tang leher ke bawah, confirm korang ketawa besar punya sampai terguling2 macam hindustan jadinya. tapi serious aku cakap. memang cantik, sampai aimi dengan Anis(brdsrkan blognya) kata, Apis(ketua kelas TK ) usha Naqib macam nak makan je. wooiihh. Sabar Apis, rilek, itu member ko tu, Jantan tu. rilek2. hahahaha..
Pastu Giliran Apis pula menjadi awek cun. Tapi dia tak cun pun. sebab dia tak punya raut wajah comel dan JAMBU macam Naqib. Sila lihat gambar di atas. Hah! kalau korang nak tahu itulah Apis(yang pakai tudung). Yang sebelah itu Iqbal namanya. hahahahahhaa.kalau korang tgk confirm geli makrifat pnya. Aku tgk pn sampai terNAIK bulu Roma aku. Nasib baik aku kenal diaorang. kalau tak....NAUZUBILLAHHHHHHH! Hahahhahaha..
tapi mmg lawaklah..diaorang ni sebenarnya tertekan tu disebabkan Subjek Paper TK pagi tadi yang aimi kata susah gile teramat susah. itu pasallah diaorang buat lawak sampai macam tu.
hehehehe.
P/s: Sesiapa yang membaca blog bahagian ni. jangan pulak salah sangka. mereka ni 100% straight! lagipun diaorang ni member baik. that's why perangai pn macam budak2. dh macam adik beradik dah pun. but overall...I LIKE DAT PICCA!! MUAHAHHAHAHHAHAHHA>XPPP

Wachaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!~

Impian-kuuuu

aku taktahu kenapa aku tiba2 terasa teringinkan cameraku sendiri. Aku ada beritahu aimi tentang impian aku nie semalam masa tgh belek2 Ipod cun gile kat kedai elektronik tu. Aku target nak beli thn dpn, aku taknak menyusahkan mama atau Lid. aku teringin nak beli sesuatu dengan duit aku sendiri. dat's why aku thn dpn btol2 nak cari kerja. Kalau mama tak kasi, aku pujuk gak(sbnrnya dia kasi pn. hahaha) tapi aku tahu kalau aku dapat duit ni, confirm byk benda aku nak beli. Aku kan Remaja lepasan SPM memanglah nak enjoy beli itu ini. kebebasan membeli yang tak prnah lagi aku kecapi sangat. slalunya beli barang baru spt baju mesti sorok2. Tak syok lah tak dapat nak ber-sekongkong dengan mama. huhuhu.thn dpn mmg aku pasang Azam nak beli camera baru. taknak dah share camera mama(sbb mama slalu outstation & aku perlukan camera utk rakam setiap detik kehidupan aku)

Aimi cadangkan aku beli Dslr. tapi sorry lah, itu memang menarik tapi aku langsung tak mampu. banyak lagi benda lain aku nak beli. Jadi tadi aku belek tv(tengok tv larh) iklan Cybershot T700 menarik perhatian aku. simple but elegan. okey gak tu kan? Aku lpe kaza beli camera dia berapa ye? Jenis apa? aku lupa plak. hmmm.




Inilah dia Cybershot T700 yang ku impikan. kecil sahaja. mudah di-carry ke mana2. but ni hanya photo je. aku nak warna lain.;))

p/s: semoga aku dapat mencapai impian aku yang ini. AMIN!~
wachaaaaaaaaaa!~

HAPPY 50th BIRTHDAY DEAREST MAMA!~




BIODATA:
Nama: Sarifaah Naziha Bte Syed Abdullah Jamalullail.
Tarikh Lahir: 24th November 1958.

Tempat lahir: Di Hospital kat mana tah kat Perak, manalah aku tahu.
Status: Sudah berkahwin daa.
Bilangan anak: 4 orang.(2 laki, 2 girl)
Pekerjaan: Manager Pengurup wang Asing Di Bank Negara Malaysia.
Nama Suami: Syed Fadzil bin Syed Shahabuddin.
Tarikh Kahwin: 9Januari 1984.
Umur pada tahun ini: 50tahun. MERDEKA!(kekeke)




24th Nov adalah hari yang paling aku keliru. bkan sebab apa, cuma aku tak tahu nak bagi mama hadiah apa. yes, it's my mom, Sarifaah Naziha bte Syed Abdullah Jamalullail Birthday. cukup tahun ni mama hidup selama 50 tahun. Alyaa akan doakan kesejahteraan Mama. Jangan stress-stress tahu! sayang mama banyak2.


dalam banyak2 tahun. tahun ni aku dah menjejak umur 17 tahun. takkan nk kasi simple kot. kalau nak kasi grand aku plak duit takde. al-maklumlah akukan BUDAK SEKOLAH. huhuhu.duit pun tarak. semalam Lid bawak aku dengan Aimi keluar pergi Parade. dengan Niat nak beli Hadiahlah untuk mama. Lid memang dah on mind nk belikan Jam Tangan untuk mama. Alarh, Lid biasalah Loaded katakan. Orang dah nak kaya thn dpn.(ye ke?) wakekekekekke/:P tapi First Stop kitaorang tiba2 dekat kedai optical tu. gara2 aimi nak bersihkan Spec dia yang byk calar balar. Tapi alang2 tu dia dapat beli spec baru. arhhhh.siot. hahahaha. tgh2 bosan tu, aku jalan jap, jumpa satu baju ni. agak lawa. harga pn lawa gak rm197. tapi aku leh tanggung, cuma Lid kenalah Offer duit sikit. alarh, sikit je...hahahahha.. tapi Lid kata takpayah beli sbb mama tak sesuai. hmmm..okeylah. i will follow you~


Lepas beli spec, Kitaorang gerak plak ke kedai Jam tangan, beli jam tangan tak lama pun, sbb Lid kan hebat dalam bab2 memilih quality Jam. aku nie hape yang aku tahu? tgk jam lawa ke apa ke semua main bedal je...hahahaha..Akhirnya Lid belikan seutas jam tangan berjenama Frank Heur utk Mama. Harganya...erhummm..korang betul nak tahu harga dia berapa??






Jeng.Jeng..Jeng...


Harga dia lebih kurang rm2099. Hah! Gila tak gila tu? Aku pn tak pernah dengar Jenama Frank Heur, tapi harganya mencecah 4 angka. hahahahaha..sanggup betul Lid ni. Ish3.


Lepas tu, Lid memang mencadangkan pada aku ngan Aimi untuk belikan Laptop Notebook untuk Mama. sebab tadi ada juga Usha2 sikit. Agak cun gak ah. tapi Harga dia pn lebih Cun melecun dari awek cun(eyh? apa yang aku merepek ni?)haha. kitaorang pergi balik kat satu kedai elektronik dia. aku ingatkan jurujual dia Cina. rupanya orang melayu daa...dia siap tercakap pelat Kedah lagi tu. lebih kurang 3 jam lah kot aku berada kat kedai tu. Boring Gila nak mampus! huh! kalau tahu lah lama camni baik aku blah pergi Usha buku kat MPH. hmmPh.


Lid kata hadiah Laptop Notebook untuk hadiah daripada kitaorang 3. sbb tu Lid suruh distribute sikit duit. Alarhh..harga Notebook tu pn dah lebih kurang rm14422. duit aku pn takat Rm100 lebih je ada dalam poket. Aimi plak punyalah Bijak. Tak bawak duit lebih pulak. nak taknak aku jelah tanggung rm100 kasi kat Lid. Kalau aimi ada bawak duit dia jugak boleh ditribute rm100 lagi. Jadilah tu, walaupun sikit. Kami masih budak sekolah lagi. byk boros. huhuhuhu. so selebihnya Lid byr guna Credit Card dia. huhuhuhu..Thank You Lid for Paying it. Hahaha.next time kitaorang byr sendiri ORAITE! :PPP







TADAA!!~ inilah dia Notebook jenama IENOVO! beratnya hanya 1kg sahaja. boleh dicas. dan mudah dibawa ke mana2 sahaja. :DD amacam ada ganteng tak? LOL. confirm aku gak yang guna nanti. wakakakakkaka.


Wachaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!~

Cot Addmath @ CORD gitar?

aku terkenang hari ahad yang bertarikh 2 November 08. tapi bukan ketika hari siang dialah. aku tahu hari siang tu adalah Majlis Graduasi sekolah. itu memang tdak akan dilupakan. tapi yang aku nak habaq ni cerita pasal malam harinya. Masa tu, aku/aimi/Yin/Yun/Arif/Rooney/Sufi/Shauki pergi kelas Addmath Puan eni buat kali ketiga terakhir. malam tu aku tgk semua muka pnat je. muka ngantuk.maklum lah pagi tu semua penat ngan Majlis graduasi. aku pn penat. kaki aku belakang tumit 2-2 melecet. tapi tak sakit kalau disentuh, cuma sakit kalau dijirus air. PEDIH siak!!huhuhu

Malam tu semua serious je wat addmath. semua Fokus. Yun sepatutnya duduk semeja ngan Yin, datang2 terus tarik kerusi duduk semeja ngan aku dan Aimi. aku tgk Yin sorang2 je kat Meja satu lagi. kcian dia. Nak tanya Yun kenapa duduk sini 'Macam kira menghalau pulakan? Ah biarlah, jangan diganggu kes rumahtangga orang,'

aku tgh keliru gila buat soalan Addmath paper 2 ni. dahlah aku jenis yang tak rajin study Addmath. tak macam depa kat dlm kelas ni yang memangnya A1 student! especially Rooney ngan Arif(diaorg ske pura2 buat muka bangang setiap kali tnya psl Addmath. CISH) Aku juga ada masalah Cotengen, Cosec, Tangent, Sin, Cos and adik beradiknya yang lain la.

Jadi nak jadikan cerita pendek. aku pun tanya lah Yun yang tgh khusyuk gila dengan satu soalan(memandangkan dia dah buat paper 1 so paper2 kira dh habislah):

Aku: Wei, Yun, Apa formulae untuk COT?
aku tak pastilah kalau aku cakap terlalu perlahan ke sampai Azrul(Yun) balas camni:
Yun: Cord? Cord yang mana satu? Cord ada banyak, Ada Cord G, F minor, A...
Aku: Woit! orang tanya pasal Cot Addmath lah, Bukan Cord Gitar!
Yun: Larh ye ke? Awat tak habaq? (Yun balas dengan sengihannya)
Aku: Dah sekarang kat kelas Addmath kot. Bukan kat kelas Musik. ish3. tulah, terlalu focus sangat.


aku ngan aimi bantai gelak je. yelah, orang cakap FORMULA COT. bukan CORD gitar. tahulah semua dalam kelas tu tahu main instrument. tah-tah time aku tanya soalan tu, fikiran dia tengah melayang fikir balik nak main gitar kot.hahaha.mana tahu kan? ngeh3.:PPP Yun Yun. Ish3.


p/s: Sejak akhir-akhir ni aku ngan aimi semakin rapat dengan Yun dan Yin. Berbanding dulu. aku teringat sejak habis darjah 6 aku dah tak rapat sangat dengan dia. setakat biasa2 adalah. balik rumah selalu jalan sama2.




Wachaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!~

Sunday, November 23, 2008
Tips mudah. simple.


hahahaha..i kindly agrees with the option above. tapi to be FRANKLY, studies can be fun IF we show our interest on certain subject. kalau satu subject tu tak minat. hmmm..alamat sememangnya sesuatu pelajaran tu akan menjadi boring dan tak menarik.

untuk menarik kembali minat dalam belajar ada beberapa cara(aku prnh buat. menjadilah gak)

1)Ubahsuai bilik anda
Hah, ini salah satu cara efektif untuk menarik rasa minat anda untuk belajar, tidak kira apa subjek pun. anda pasti akan terasa lebih selesa, tenang, dan mulai rasa bersemangat untuk belajar apabila melihat suasana dan cara susunan perabot dalam bilik anda ataupun tempat study table anda terasa lebih bersesuaian dengan suasana pembelajaran anda.


2) Mandi Dulu sebelum Study
selalunya orang yang terlalu taksub dengan study atau terlalu fikir esok nak exam. aku cuak? aku kelam kabut? rilek. tenang. chill beb! jangan mengelabah tak tentu pasal. gelabah2 esok ko tetap gak kena duduki exam. so untuk rehatkan otak, minda, dan badan. Mandilah sepuas-puasnya. Mandi beberapa lama pun takpe, but LESS than 20minits. kalau lebih, alamat niat nak ulangkaji akan berganti dengan tidur yang teramatlah Lena. Syiok lah katakan..sejukkk..oh ya, ketika mandi tu, jangan cuma manjakan badan daripada paras tengkuk hingga ke betis, apakata mandikan seluruh badan sekali dengan rambut-rambut anda cuci. semasa cuci rambut, buat urutan lembut sedikit. kenapa? sebab dalam science kata, kalau kita urut sedikit kepala kita, kita akan merasa lebih tenang, tidak lagi serabut dengan benda-benda lagi. ini akan membuatkan pembelajaran kita seusai mandi lebih mudah masuk.


3) Dengar Muzik
Oh, yang ni, hanya bagi orang-orang tertentu jelah. orang yang dapat menyesuaikan diri dengan muzik sambil belajar. Orang yang terlalu layan sangat muzik dinasihatkan jangan tiru cara ini. Takut belajar tah ke mana, otak pun dah merayau ke disko. pop yeh yeh! auw!!


4) Jangan paksa Diri belajar
kalau dah tahu penat. pi lah rehat. otak ni bukannya komputer yang boleh insert data selama 24jam sehari. kalau dipaksa-paksa gak kepala otak tu. boleh bikin EXPLODE taw. Apa? ingat komputer je ke boleh explode? otak kita pun boleh Explode tahu. Fius pembelajaran pun boleh kena short sbb terlalu lama on. kalau berterusan begini. memanglah kita asyik rasa study ni bosanlarh. huhuhuhu


5) Tidur 30minit setiap sejam
ini bak kata Puan Shahidahlah, guru prinsip akaun ku(not official, dia sekadar pembantu kami yang lemah je) kalau dah penat tu, jangan lupa rehatkan minda dengan tidur selama 30 minit, pastu sambung study balik. ini kerana ketika kita tidur, otak akan memproses segala pembelajaran kita sebentar tadi. dan Insya-ALLAH kita akan sentiasa ingat apa yang telah dipelajari tadi(tapi takdelah sampai ke EXAM yang berlangsung bulan depan atau akhir tahun, dia bersifat sementara je)


6) Beli Buku Baru
buku kosong yang masih baru dan belum digunakan juga boleh menarik minat orang untuk belajar. mana taknya. contohnya buku nota, bersih je. dalam pemikiran seseorang mesti fikir, "mesti best kalau dapat conteng buku-buku ni kan?" tapi Perhatian! bukan conteng dengan contengan kartun atau apa-benda yang tidak berfaedah, contenglah buku tu dengan note-note pendek ketika guru sedang mengajar. bukankah lebih mudah, ringkas dan efektif.


7) LAstly! Kita ENJOY!!
study-study jugak. enjoy jangan dilupakan. sebab ia dapat menghilangkan segala tekanan perasaan atau tekanan pembelajaran atau ketidakpuasan hati dengan guru ke apa ke. dengan ENJOY kita dapat melupakan segala masalah yang berserabut. tapi janganlah cuma nak enjoy dengan member je, dengan guru-guru & Ibu bapa pun kita boleh ajak enjoy. Kita anggap mereka sebagai kawan tapi cuma lebih tua dan kita harus hormati mereka. Dengan cara ini, secara tidak langsung kita telah mendapat restu dan doa mereka. Segala tingkah laku kita terhadap mereka akan diingati sehingga hari tua mereka. Insya-ALLAH!


:DDDDDD, :EEEEE

jangan ragu-ragu untuk mengamalkannya. sebab inilah cara aku selama ini.:)))

wachaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!~

Aku dan LOW BLOOD PRESSURE

Tekanan Darah Rendah...siapa yang menghidap tekanan darah rendah sila angkat kaki!~ YEAYEAH! aku lah tu(korang tak nampak aku angkat kaki? hehehe) aku daripada awal tahun menghidap tekanan darah rendah. yelah, yang digelak2kan oleh si Nadhira tu la..dalam otak aku ada gak fikir...apa sebab aku terkena Low Blood Pressure? bahaya ke? boleh bawa maut ke? apa simptom dia? :S

akhirnya persoalan aku terjawab bila aku baca majalah RAPI edisi April 2008. aku nie kalau baca buku-buku camtu...center of attention aku cari bab-bab 'mengering'-kan badan je. bab-bab kesihatan pn aku baca...tapi jarang teramatlah. siapalah takmo jadi cantik kan? tipu sangat kalau ada perempuan kata 'Ah peduli apa aku tentang imej,' tapi setiap kali ronda-ronda kat shopping complex, tak sah kalau tak toleh 2 hingga 10 kali kat cermin..cermin tingkap yang dah kotor & berhabuk pn jadilah.. bila orang tanya "HOi, Sudah-sudahlah tu. dah lawa dah tu," mesti diaorang balas balik, "Eh, mana ada aku tengok cermin...aku tengok baju dalam yang dipamer tu la. lawa dowh,' hahahahha...nak jadikan cerita..baju dalam yang dia maksudkan ialah spender laki. apa kehe dia dengan spender laki? buat pekasam? hahahahha..itulah al-kisahnya perempuan yang VAIN giler..termasuklah diri aku ni.......hehehe.:PPP

Ops. sorry tertukar topic pulak. malam semalam aku tengah bosan gila tahap orang sakit mental pun boleh bunuh diri...haha. aku pn bukak lah buku RAPI yang bertimbun2 kat rak buku majalah aku bagi menghilangkan bosan...nak belajar Akaun pn takde mood. hmmm..aku pn punyalah belek & belek & belek & belek muka2 perempuan Cantik badan langsing macam kerrengga semuanya...dalam hati 'Perempuan-perempuan ni betul ke punya wajah sebersih dalam majalah ni? ataupun semua 'stock' meng-edit? kat Luar haram aku nampak perempuan-perempuan camni. kalau adapn seorang dua je yang betul-betul aku rasa lawa,' ah, perdulikkan. semua nak cantik pakai suntikan BOTOX lah apalah. bosan aku. menghabiskan duit aja. huhuhuhuhu..

sampai-sampai bab Kesihatan. tiba-tiba mata aku terhenti kat satu page nie. dia tunjuk pasal simptom-simptom Low blood Pressure. jadi apalagi aku baca lah gak. sbb aku tak tahu bila benda tu menyerang aku.(observe gambar tersebut ye puan-puan & tuan-tuan). yang simptom pertama menyerang otak tu paling aku setuju. memang kes seperti kepala pening & pusing tiba-tiba pernah terjadi kat aku. aku NYARIS_NYARIS pitam kat lorong jalan dekat ngan rumah aku. nasib ada member aku kat situ. dia tolong papah aku kejap. tapi segan plak nak bergantung dengan dia, aku buat-buatlah okey. sampai rumah baru aku rebah. memang aku terasa pandangan aku agak kabur sebentar. kali kedua kes ni berlaku bila time Trial SPM lepas, iaitu time paper 1 BM berlangsung.aku sakit perut(biasalah perut meragam time exam.) aku pn blah ah g tandas. dah masuk tandas, perut dah sihat. siot betul ko perut. menyusahkan aku je. time aku ondaway nak naik kelas aku kat tingkat 3, baru kaki cecah tingkat 2, aku rasa sekali lagi nak pitam, kepala aku berpusing tiba-tiba, nasib aku nak terjatuh aku pegang dinding. ada jugalah aku rasa kepala aku terhantuk dinding tapi sikit je, tak luak. nak jadikan cerita pening aku lepak 2 minit kat tangga, pastu baru blah naik atas, tup-tup tengok ah result trial aku untuk BM. teruk walaweyyhh..daripada dapat A2 terus dapat B4 iaitu 61 kot. adohhh..kene bebel ngan Pn Siti Norizan. huhuhu. Tahlah. aku redha jelah. at least aku tak dapat C. tapi sedeh jugak lah, jarang sekali aku dapat B sampai less than 65. huuuuuuuu..biarlah.

Wachaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!~

Saturday, November 22, 2008
CERITA KarTUn Tahap GABAN!


siapa Luca Pacioli? aku bertanya lagi siapa Luca Pacioli? alar...takkan korang tak kenal? itu dia BAPAK PERAKAUNAN kitalah. aduhhh..aku sbnrnya bosan seyh. kartun di atas saje je aku lukis sekadar suka2. aku anggap itu president J.w Bush surh anak buah dia bunuh Luca Pacioli...tapi in Malay Version la. hahahahha. :P
Ni nak cerita ni. tadi aku g makan malam dekat 15. nama kedai dia LYNN'S cafe. mati2 aku ingat tu kedai org melayu yg buat(tgk nama ah, kata Lynn macam nama org melayu. aku sangkakan Liyana ke, Azlin ke apa ke di-shortform-kan dgn panggilan Lynn.) rupa2nya pemilik dia Cina daa..kalau tak silap nama dia, Tan siew Lynn kot nama dia. tah lah. aku tak brape ingat. Maap lah kalau silap. aku dgr2 Khabar daripada angin je. huihui. tapi ini bkn niat aku nak cerita lah. aku nak cerita kisah kecian, plus lawak pn ada gak. tapi kecian lebih larh. ish3.:P
Time aku ngan Famili aku dah lepas order makan(aku makan grilled chicken chop, fuhh..shodappp sampai menjilat jari kaki) aku pandang ah meja tgh yg diduduki oleh kaum cina. 2 org warga emas, 2 adults & 3 children(anak dia yg baby paling comel. comel giler bila time dia mrajuk abang dia habiskan ais krim dia, merajuk kejap je pastu dh okey balik. comel btol!) nak dipendekkan cerita, sedang diaorg sibuk HU ha HU ha...tiba tiba....
"KRAK! DUUUMM!~"
Hah! nak tahu apa jadi??
Korang agak2 apa jadi? hehehehe.
Jeng! ~Jeng! ~Jeng!~~
Kerusi si bapak cina tu patah daaa..kaki kerusi dia 4-4 patah. hahahahahha.gila kesian..nasib baik bapak cina budak2 tu yg duduk...kalau Datuk ngan Nenek tu duduk camne? tak ke patah pinggang? kalau nasib tak baik boleh bikin lumpuh...aduihh..mintak simpang... tapi yang bestnya, sedang orang tgh sibuk dok concern dgn bapak budak tu...datuk meaning si Bapak kepada Bapak budak tu(hai? bikin confuse la pulak) boleh bantai gelak gila2. menonjolkan gigi dia yang sememangnya takde gigi. hahahahhahahaha.gila taknak kalah. anak sendiri jatuh dia boleh bantai gelak macam tak ingat dunia. ish3. aku pn tergelak jugak ah bila tgk pakcik tu gelak. kecian bapak cina tu...hehehehhee.;PP Kalau aku bawak camera kan best? eih, nanti kira kurang asam pulak...takpelah cerita pn okey gak. selepas daripada peristiwa patah kerusi tu...aku tgk semua customer kat kedai tu dah test kerusi masing-masing mana tahu pakai gam UHU ke. hahahaha..jatuh reputasi kedai tu..dah lah baru bukak. nasib makanan dia sedap & murah lah gak. hehehehhe.:PP
wachaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!~

Kucing Jalanan ke kucing bapaku??

aku tgh sibuk cari kotak-kotak utk mama. yelah, dia nak cari tempat nk simpan hadiah dia akan kasi pada kak Farah harinie memandangkan harijadi dia jatuh pada hari esok iaitu 23/11. aku pn 'Round2 ' satu rumah aku. dlm stor aku cari gak kotak kasut aku yang BAMS tu. tapi sape kemas sangat stor tu sampai kotak BAMS aku pn hilang???? aiseyhh.aku pnye extra tali aku pn kene buang ah camni. aduhh..nasib2.

No luck kat dalam rumah, aku pn cadang nk cari kat stor luar. bukak2 pintu je. Oh MAk! terkezut den! cish. aku ingat lembaga kelabu mana yang tgh tidur dpn pintu rumah aku. rpe2nya Pedro! hmmm..gaya tidur dia pn sudah diupgrade jadi mcm gaya tidur pontianak. mana aku tak terkejut. nasib tak terpijak kucing sekor nie kalau tak nanges berdarah ko nanti.ish3..
;PPP


Pedro tidur gaya takmau kalah. macam kne nightmare je. ey? skrg dh siang la. Bangun2! pemalas!
wachaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!~

Friday, November 21, 2008
Basikal tak Ber'Break'



al-kisahnya bermula time 8.05pagi ini....



'ALAMAK! ALAMAK! aku bgn lambat. siot dowh!" terus je aku bgn amik handphone jam dh pkul 8.05. aduhh..camne aku leh tertidur nie? cish3. byk gaklah sumpah seranah aku dlm hati tapi cuma simple pnye sumpah ah. takde smpai b*** atau f***. huhuhu. im not dat type of person. then sblum mandi aku sms ngan Aimiazie sbb aku ada date ngan dia kat Mcd 15(perhatian aku bkn less ye.ahaks.:PP). "Mie ko dah katne?" truttt..truutt..handphone aku bergegar aimie balas dia dah sampai. aku lagilah bertambah kelam kabut. terus masuk bilik mandi tapi sempat gak aku cakap aku sampai lambat sikit.



dalam bilik air aku bkn mandi btol2 pn. setakat mandi kerbau je. tapi muka dicuci? sudah pastiiii..hahahaha.dalam otak aku fikir (alarh.balik nanti aku mandilah gak. sekali sekala biar diaorg bau badan original aku.) sorry korg..ngeeeeeeeee.XP aku nak cari baju lain sbnrnya tapi dah lambat...& baju tu je yg aku nampak tergantung, so apalagi rembat je lah baju banduan jenama GAP tu. nasib fail semua aku dh masukkan dalam beg. slacknya aku lpe nak bawak camera! Adoihh..aset aku.eyh silap Aset ibukuuu.. g mampoih ah.



Aimi sempat pesan makanan apa yg dia nak. cish. takkan aku nak biaq dia pesan guna duit aku kot. heh. baklah sini duit! muahahahhaa.kejam2.lepas ambik rm10. aku blah ah. nak bagtahu maid aku.? arhhhhhhhh, nanti dia tahu gak...kalau aku bgtaw skrg..confirm dia tanya mcm police dgn pencuri. baik aku blah cepat. aku mmg drpd smlm rancang nak pergi 15 naik basikal. yelah, kalau jalan pagi2 agak bahaya. so the effective way, aku naiklah basikal. biarpn baskal hijau tu break tak brape makan...tapi apa guna kaki kan3? hehehehehe. so terburu2 ah aku seberang. pagi2 aku dh exercise. sangat best. nasib pagi2 sejuk. tapi sepanjang perjalanan aku terpaksa berhati2 ah. aku terpaksa elak daripada guna jalan yang curam sbb takut basikal out of control & dgn aku2 sekali terbabooom! Nauzubilaaahh..jauhkanlah bala tu.aminn!~



so dalam otak aku mmg dh buat map dah. aku lps jambatan aku ikut jalan karak highway, hahaa.gurau2. aku ikut jalan terus tepi rumah kaza & dekat tepi kedai Syamaltra, tapi situ pn agak bahaya sbb kereta byk lalu lalang, & dahlah van ni halang pemerhatian aku jadi aku terpaksa slow down. kalau aku terus memintas confirm aku kena langgar. dahlah dari tadi aku asyik pintas2 kereta. agak bahaya tapi aku jaga safety.



sampai2 dekat mcd. aku taktahu mana nak parkir basikal. alang2 aku nampak sorg kakak mcd yang baru sampai, aku tanyalah, 'Kak? mana nak letak basikal,' akak tu cakap kat tepi pintu tu pn boleh. sbnrnya nie taktik je aku tanya, sbb aku maw org mcd tu taw basikal tu aku pnye sng sikit kerja aku kalau nampak ada org nak curik basikal. kakak tu boleh habaq kat aku. hehehehe. :PP lepas kunci basikal aku nampak Aimiazie dengan Asmahani, & haik? Nik Aisyah pn ada...tak bagitahu nak dtg, kan aku tak bawak sijil. aiiihh.maaf jelah.



datang2 tanpa buang masa aku terus beli makanan. seperti biasa kalau breakfast kat mcd. safe budget ah. aku beli sausage mcmuffin set. aku suka gak sausage tu sbnrnya. sedap. rugi ko Asma membazir hahahahha.:PPPP borak2 kosong kat sana jap. aku lpe apa yg kitaorg sembang awal2 hahaha. biarlah. pastu buat akaun sementara Asmahani pula masa aku dtg dia tgh khusyuk baca BM komsas. heh, KOmsas BM sudah menjadi sejarah kami daa. weeee! hampir 2jam jugak ah kitaorg study akaun. pastu dh mula beli makanan utk aimi memandangkan waktu breakfast mcd dh nak tamat. aku terlupa aimi mintak apa. aku nampak bdak perempuan tusyen ekonmi aku dulu(ala yg 3 org perempuan tu la) salah sorg makan pie, tapi aku taktaw pie apa aku tanyalah Nik Aisyah, dia cakap tu Applepie, aku dgr pie2 kat blkg aku ingat tulah aimi nak. dah aku sms dia tak jawab. dah beli baru dia reply. apa daa..aku mana tahu apa jenis pie yang ada kat mcd. Pie Chart aku tahu lah. ish. terbang duit poket aku. daripada duduk dekat meja panjang. kitaorg beralih kat meja tepi dinding jenis curve tu. kat situ, aku, nik aisyah ngan aimiazie, borak2 pnjg pasal carrier yg okey utk aimie la. aku ni pn bknnya boleh harap nk pilih bidang utk org sbnrnya. utk diri sendiri pn aku tak pasti, ni nk suggest utk org. mintak maap ler..kang tak pasal2 tak sesuai, ko kejar aku lak. ahahahahhaa.:PPP



pukul 12.02pm plak, sekali lagi kitaorg pindah tempat duduk. kali ni daripada duduk belakang kitaorg pindah kat depan dekat ngan pintu masuk hujung tu. sambung borak tapi sbnrnya selebih nak makan. hehehe. so kitaorg nak beli ah makan. hah, time tu la aku nampak sape tah, ahmad kot daripada bdak SJ(aku taw nama dia sbb jue slalu sebut nama dia & dia slalu lepak ngan jue ngan Shaza semua). Ahmad dgn sorg member dia tgh stdy akaun gak. member dia macam pernah dtg tusyen akaun. takpn time LMR hari tu? tah lah kurang pasti.hmmm..



masa aku nak belilah tiba2 ada org daripada Kolej hari tu call. tanya aku datang tak malam ni. aku terus la jawab tak. sbb mama kata tak payah g. kita try IPTA dulu. so oraite la. mmg aku xnak g pn. harharhar. masa aku keluar nk ckp dgn kakak tu, Aimiazie yg tgh panggil aku pn keluar smbil letak handphone kat telinga.



masuk2 balik, Asmahani dgn Nik Aisyah dh habis beli. so tggal aku ngan Aimie jelah. aku cadang nk beli BIGMAC kat aimie. then aku amik sausage Mcmuffin. hehehehhe.sedang borak2 tiba2 abang nasyitah, Pacat masuk Mcd. dia nk makan. aku tahu dia kenal aku. sbb dia jeling. mana ada org jeling kalau tak kenal.huhuhuhu. pstu tak lama aku dh nk chiow. memandangkan langit dh nk mendung je.huhuhu. jadi kitaorg semua kluarlah ramai2. nik aisyah ada tanya aku ada brape basikal kat rumah.. tadi tak sempat jawab skrg aku jawablah. emmmmmmm..aku ada 1,2,3,4,5...4 je kot tapi guna 2 je yg okey. hehehehehe.;PP time nak kluar daripada mcd kan curam, alang2 nak kluar tu ada plak kereta dtg dri kanan. aku dgr spe tah kata apatah. mcm jerit terkejut takut aku kne langgar sbb aku bgtaw diaorg yg break aku mati. sbnrnya ok tapi tak brape berfungsi. jangan risaulah korg. aku taw camne nk kawal basikal tu kat jalan raya. aku dh buat map dlm otak sbnrnya.

Thursday, November 20, 2008

aku bosan. so aku jadi addicted gile dgn gambar hari ini, inilah gambar yang aku tgkp untuk aku.Muka tak mandi lagi. harharhar.XPPP
bosannya. tapi sorry ah, aku bkn gila kamera. gila kamera tgkp gmbr org lain yelah.;DDDD
what a boring day is today.haih.:(
wachaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!~

Baju Banduan Jenama GAP!

hahaha. jangan tertipu ye. ini bukan baju banduan. my mom just bought it for me last sunday. baju ni agak lawa. tp aku nmpk gemuk bila pakainya. selesa plak tu. mama ada beli beberpa helai blouse atau kemeja utk aku ngan aimi. katanya utk kegunaan kolej/univ nnti. Oh tidak! mama2 mengharap sungguh kami dapat masuk IPTA. hmmm. harap doa Mama termakbullah. Amin!~

aku ske baju ni. rebut sblum aimi dapat. harharhar.XP

wachaaaaaaaaaaaaaaaaa!~~


Swimming Pool ke Swimming FOOL???

tepat pukul 1.15ptg,

Aku teringin pulak nak minum nescafe. alang2 aku tgh bosan. aku buatlah. plus aku nk buat milo celup biskut. tapi milo sudah habis. so maw tak mau aku buatlah nescafe. tapi nescafe ni aku tak minum sgt. tah, lps biskut habis aku rasa muak plak nk minum nescafe. so aku amik plak air suam segelas besar kasi hilang rasa muak. then tgh dok lepak2 tgk tv cerita 9september yang tah pape pnye cerita tak releven dgn Qaisy & Laila(sweet story) aku perasanlah juga ada lalat dkat sblh aku. tapi pedulik apa aku ngan lalat tu. asalkan tak ganggu aku.hmm..

tiba2 perut aku memulas rasa maw terkucil plak. 2kali aku bersenam naik turun tangga pergi toilet. adehh..aku baru minum air sikit. air aku minum pn tak habis lagi(nescafe je lah, air suam dh nk habis dh tggal sejemput je) tekak aku terasa kering nak minum lah air nescafe aku, alang2 aku mau terus naik atas nk update blog gambar2 alam yg aku tgkp pagi tadi.

masa aku baru nk kacau nescafe aku, tgk2 Lalat tadi yang bersiar2 dah berenang dalam nescafe aku. SIOT pnye lalat! aku tak habis minum lagi lah! kalau aku dah habis minum aku kasi lah ko berenang dlm nescafe aku! Cish! terbantut selera aku. sedap je aku tgk lalat tu buat renang kuak bebas, kadang2 berenang cara rama-rama or should i say cara lalat? hidup lagi tu lalat tu. aku ingatkan dia terjatuh ke apa. rupanya dia saje je berendam dalam air aku. maybe air aku buat sedap kot. sbb tu dia berniat nk mandi. haihhhh..:((


gelasku.


lalat sedang melakukan berenang kuak bebas. thn dpn dia nak masuk olympk lalat 2009

tengok bertapa riang ria hari raya dia berenang dalam perigi nescafe ni. smpai tak reti nk kluar. huh! aku gak rugi.


wachaaaaaaaaaaaaaa!!!~ sama kamu lalat!

Wednesday, November 19, 2008


saya sungguh bosannn..paper takde so saya sangatlah bosan.huhuhu

:DD, :PP, :EEEE, :BBBB

wachaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!~


I've just realised that...

aku silap habaq smlm. yg kakak yg call aku drpd Universiti Mara bukanlah kakak dua orang dengan abang yang datang hari rabu lepas kot. itu wakil daripada Kolej Lagenda Jati daripada Institut Teknologi Pertama.aku tahu nama salah seorang wakil kakak tu, nama dia Syamsinar(siap ada no phone lagi. LOL.;PPP) tapi Ni aku dapat call daripada wakil Universiti Mara? mana dia dapat no phone aku huh? padahal aku baru sign up IPTA malam smlm pukul 7pm. baru aku sedar. tup.tup.call kata aku salah seorang yang dia tawarkan further studies in what course me dunno kat University of East UK. fuhh...gila hebat diaorang ni. main cekup je no phone orang...pastu dh tawar menawar, siap tahu nama penuh aku lagi. lagi best gak, macam tahu-tahu je schedule exam aku semalam tamat pukul brape. hebat2! i'm suprised at first. yelah, tiba2 orang IPTA call aku tak daftar diri lagi dh taw detail nama aku. huhuhuhuhuu...but my Question is, betul ke minah tu??? :SS


wachaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!~

Tawaran Universiti Mara??

Anda diminta hadir bersama
ibu bapa ke sesi taklmat & pemilihan
PROGRAM TAJAAN MARA, IPTA Luar Negara 'BTEC-HND & Degree program Univ.of East London UK, bertempatkan di No 7A jln USJ 21/11 subang jaya pada 21nov(jumaat) 8.30.
sila bawa bersama dokumen2 brikut:

-photo(4pcs)
-salinan i/c &sijil kelahiran pelajar & ibubapa)
-SPM/diploma slip/transkrip,
-sijil berhenti sekolah
-slip gaji @ penyata KWSP(ibubapa).
Hubungi Pn Najat untuk pengesahan kehadiran. TQ


woah! i've got a heart attack when someone's call me. i think kakak haritu yg datang sekolah kot call. dia suruh aku dtg sana? gila ah. ni dh mcm aku terpilih je ni sampai suruh bawak semua ni. aduhh. aku tak brape minat nk g studies abroad. tapi kalau aku tunjuk ni kat mama, confirm mama suruh pergi study kat luar negara. huhuhu. bingung aku. nak pergi ke takmau? tapi akak tu kata dia tak paksa. kata kakak tu lagi. aku dh ada kelayakan sbb aku result trial aku credit 7subject. so aku ada kelayakan sbb tu dia call aku. aku ingat minah mana yg call aku. ish. macam taw2 aku baru habis exam. huhuhuhu.

p/s: masalahnya perlu ke aku bgtaw mama?? hmmmmmmmm.:s


wachaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!~

SPM day seven.

hai...senangnya dalam hati kalau buat agama. semuanya rasa senang. apa nk jawab kalau score tak dpt. hahahahha.aku dh sewel harini. yelah. hatiku tgh mengira detik GUMBIRA dlm hati. sape tak happy kalau buat exam, semua benda kita belajar keluarkan? senyum sampai ke telinga je time buat exam. hohohoho//;DDD

7.12Am- aku ngan aimi dtg skolah tepat. dgn buku2 teks sekolah yg perlu dipulangkan. adoii.beratnya buku2 ni. bikin patah tulang belakang tulang belikat tulang sum sum..semua lah. hahahaha. tapi sbnrnya tak brape berat pn. sbb half aku pegang. aku bg balik 12 buku. aimi pula bg balik 16 buku teks. SEMUA! aku cuma tggal buku ekonomi ngan akaun je. tggu smpai subjek ni habis baru aku kasi balik. kami. iaitu semua gadis2 sedang sibuk menghafaling sirah and the geng(bak kata aimiazie) hahahaha. sedang2 sibuk hafal kami pasang telinga mendengar luahan ketidakpuasan hati gadis naive iaitu Anis Farhana. yelah, sape gak tak bengang time2 exam ni juga ada org elok2 wat time operasi utk mencuri handphone. mana tak macam siot. buat plak time org tgh Addmath. woahh..confirm ah org boleh serang bunuh/cincang kasi lepas geram..hahahaa bengong btol dia tu. taw lah hebat menipu ketua pengawas. ingat nk lepas tu hebat jugak ke? tak insaf2 ke bila semua orang i mean the WHOLE school dh taw perangai buruk dia tu. pn. Chong ah loi pn dh tak ngaku anak murid dh. huh! tgh syok2 sembang tiba2 cikgu2 pengawas kat tgkat atas yg bernama cikgu memi-memi(ada jugak nama anak patungkan? haha comel je nama tu) panggil 2bdk utk jadi saksi. so aku ajak aisya naik atas. dia plak tgh blur. hahahahha. apa daa aisya. dlm2 nak sign tu boleh gak borak2 ngan cikgu2 tu yg ada sbnyk 5 org(sorg je india). huhuhu.

8Am- paper 1 agama mula. WAAAAAAAAAHHHHHHH! aku rasa mcm mau menjerit. nak tahu kenapa? sbb aku pernah buat certain soalan yg ada dlm kertas tu. sungguh the happy. tapi malangnya camne aku boleh lpe psl imam syafie ngan perkara2 sunat korban.adeshhhhhhhhhhhhhhh..slack gle. tapi ada satu lagi benda yg buat aku terkejut dlm kelas tu bila khairul akmal dengan Fahmi meniru. huhuhuhu.cakap bkn main kuat. gaya mcm menirulah sgt dgn kaki kerusi jongket ke blkg. semua org nampak. semua org bleh dgr. aku ngan kaza bleh toleh 3 kali lagi. pstu pndg pengawas2 tu. 2-2 pura2 borak pdahal diaorg nampak. nama diaorg dh dicatat.

10Am- yeah paper 1 habis dgn senyuman. paper 2 akan berkumandang.

10:30Am- paper 2 mula. aku dh rasa mcm nk gelak je time tu. tak sia2 dowh apa yg aku buat mlm smlm kat buku adabi semuanya masuk. gile best. tak payah aku penat2 fikir sbb2 sgt. cuma ada sikit2 je yg aku terpaksa kerah. & yg lemah part susnan potongan ayat ngan jawikan & tajwid. aduhh. apasallah aku tak bljr awal2? kan dh rugi 4 markah. huhuhuhu.;((

12:10Am- ku sangkakan pukul 12 tepat habis rupanya 12:10. aduhhh..lambatnya time. tapi sedari tadi aku nampak mata pengawas2 jeling kat sudut hujung dekat khairul akmal ngan Fahmi. yelah. tgk2 kalau diaorg try nk tru lagi. huhuhuu. aku/aimi/aisya,g hantar buku2 teks kat makmal fizik . aku cuma skrg tggal buku ekonomi dgn akaunlah. pstu. bye3.school;DDDD

wachaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!~

Tuesday, November 18, 2008
SPM day six!

Tick-tock the clock goes on clocking.. and my paper only 2 left. YAhooo.. Addmath was my nightmare and tottaly OVER for good. huahuahua. Addmath tadi macam bikin tikam jantung org saje. bkn stakt jantung, bak kata aainaa, limpa, usus,isi perut, hati ginjal semua pn boleh terkeluar. hahahahaha.:PP but now and again...add math was hard.huhuhuhu. seram sejuk aku jadinya. nasiblah ddk bwh kipas mana tak rasa nk terkucil kat situ jgak.huhuuhu.:PP


7.15Am. my dad drop us at school's bus stop.sambil2 tu bibir lid tak putus2 tak kering2 dgn nasihat2 berguna. contohnya..'Jangan lupe check balik jawapan. salin soalan tu betul2. jangan buat careless mistake,' and whatsoever. hahaha.dad's my dad. terlalu ke'matematikkan' hhohoo..:P kami iaitu, aku,aimi,kechik ngan aimiazie lambat beratur kat tapak perhimpuanan sbb diaorg terlalu asyik study addmath. yeah ryte? aku dh mls sbnrnya nk stdy. huhuhu. hmm.nasib baik makcik guard yg bgtaw sbb time tu dia lalu situ. hiohohoho.;P

8Am- okey bermula episod menjawab2. disbbkan kalau paper sebelum ni half drpd budak 5sk1 berkongsi dgn budak 5sk2 kitaorg dduklah kat tmpt asal. tapi utk addmath budak sk2 tak amik addmath. so kitaorg di susun. aku duduk di lajur 3 baris 5(terakhirlah tu). sblh kanan aku pula Sujatha(bdk blkg aku sbnrnya)aduhh,,nasib baik paper 1 baik sikit. ada jugalah aku boleh jawab. yg tak boleh jawab? hmmph. tak dpt buat apa2lah. kasi hentam sajalah. ngeh3. tapi hentam2 tu berisilah. aku cuma hentam letak formulae je. Puan Lee kata kalau letak formulae yg betul pn dh dapat markah sbb kita taw nak guna formulae mana cuma taktahu macamana nk buat je. jadi takpelah.Ngeeeeeeeee.;E

10Am- Finally, my 2 hour for paper one habis. Ho-ray. but cant be happy yet. paper 2 lagi kasi mencekik. aduhhh..gila ah susah.i mean it's not really susah. tpi apa yg dia nak macam bengong je. aku tak paham. tp aku rasa paper tu tak bengong. aku yg bengong. sbb tak dpt buat. so kitaorg sblum paper 2 lepak kat koridor dpn library(hmm...byk plak tmpt lepak kitaorg kan? bersepah) yelah, Sekolah dh cuti kan? jadi skolah ini KAMI YG PUNYA! MUAHAHHAHAHHAHA!~

10:30Am- kami mulakan peperangan kami selama 2 jam setengah sehingga pukul 1. huarghhhh. aku terlalu khusyuk membuat sehingga tak sedar time. bila aku baru tgh or sedang membuat section B iaitu pilihan 4 soalan. aku dongak ah nk tgk time.tgk2 Aduhhh! lembap gila aku buat. dah pukul 11:30?????? huarghhhhhh..aku kena buat gila2 cepat ah. dhlah byk lagi soalan tak buat. aduhhh..mati aku matiiiiiiiiiiiii.;(((

1PM. Finally. im free from Addmath!! no more Addmath paper. can i rip the paper? no more tusyen Addmath yg ku slalu ponteng!! wakakakkakakaka.. tadi aku ingatkan nk balik ngan Iqbal pnye kereta. aainaa,Aimi, Yun & Yin nak naik gak sbb ajakan Aainaa. tapi Iqbal suruh tggu sat dia nak hantar buku teks sekolah. tup.tup.selang beberapa saat..aainaa punya parent dh sampai. Aainaa blah ah g naik kete dia. so..tak lama kemudian Arif/syahir/dgn spe eh sorg lg? dtg kat kete iqbal.dia kata nk tumpang. aku fikir. arghh. tadi kereta rooney diaorg bedal. iqbal pn diaorg nk bedal gak. aduhhh..lantaklah. aku/aimi/yun/yin pn amik kputusan jalan sahaja. guna cara manual utk pulang lagi best dapat air-con besar & semulajadi. hohohoho. :P

Esok paper Agama. apalagi. pulunnnn..pulunnnnnnnnnnn..;h


Wachaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!~~~

Monday, November 17, 2008
SPM day Five


orait today was the best part i mean best schedule of exam. want to know why? because all today's subject was READING! Science 1&2 then tasawwur 2. huahuahuahua. sometimes all this hafalling stuff make me wanna explode!


7:14am: today me came to school late because i no more need to go to school by bus. its HOLIDAY ppl! what do u expect? school bus driver also need their holidays too ryte? huhuhu so no biggie. from now on i my dad has become my driver. or should i say OUR driver. he always become our driver. hehehehhe. evil me. LOL>:P so aku dtg2 tgk2 takde sape pn yg dtg lg. cuma bdk2 cina kelas aku je yg aku nmpk. so aku ddk sblh Chia Wen(selang satu drpd dia lah) menghadap kantin sbb aku taknak jumpa pn Zaiton. huhuhu.;P then tak lama Nadhira dtg. kemudian baru nampak batang hidung Aimiazie & Aisya Bholat. Nik aisyah as always akan dilihat bila beratur nnti. so kami berbincang2 tntg science. sometimes Nadhira pnye cara really pissed us off. We? biarlah rahsia. hehehehhee.:P



8Am- paper started. okey paper one science was quite OKEY. no easy but okey. i can answer dat and hardly make a silly mistake on the spinal nerve, luckily i check my paper for the fourth time. hahahaha. lama2 baru perasan.;P but skrg aku dh taw mana aku slh. tp who cares. dh lps dh pn. time paper ni. 4 org bdk kelas aku iaitu, Janagaraj,Nicholas,Chun Leong & Wee Keong masuk 2 minutes sblum paper start. bijak betul. aku tanya mereka pergi mana? diaoarg pergi makan. confirm aku taw mana diaorg makan. huh. apa daa.



9:30Am- a few minutes rest. me, nik aisyah & Aimiazie took our spot kat tgkt 3 skolah dkat koridor dpn kelas lama aku. situ senyap so senang nk ulangkaji buat kali terakhir. nk lorong bwh kaza/shasha/liyana smua dh amik dulu so. biarlah.



10Am- paper 2 was darn hard. not really hard. i success. the essay Question 10 i followed how Mr Murugan(kancil's science teacher) teach me before. so takde apa sgtlah. nk kata yakin. mmg la tak. at least aku habiskan semua. cuma....soalan essay no 11 tu hah yg susah. aduhh..aku tak paham soalan sgt, but okey lah.lupekan sahaja.baik pergi pada tasawwur 2 shall we? :))))



12:30pm- aku igtkan tak boleh kluar awal. tp bdk Sk3 semua boleh blah awal, mana aci. dgr kata Kenneth la yg mulakan dulu. dia main selamba je blah biarpun dihalang oleh ketua pengawas. cish. biadap betul. esok2 tak psl2 kitaorg kene sound lagi la ni dgn pn chong ah loi sbb hampir semua bdk sk3 cabut awal.. adoihh. kat kantin takde makanan. maklum lah cuti skolah. so aku ngan kaza terpksa turun esso beli makanan. roti beli byk2 gila. aku bedal 7keping roti kot dgn air apa ey? aku lpe. kaza plak bdal hampir 10 kot keping roti, hahaha we ate like monsters especially kaza lah. ngeh3.;PPPP



2pm: Tasawwur mula itupn stlh akmal panggil kitaorg semua kat surau. Azrul kat surau dh nk tidur dh time tu. sbb air con katakan hehehee. kaza pn. apalgi kelam kabut lah kitaorg semua nk naik atas. naik2 atas. Aku ngan shasha jadi tukang saksi. kalau paper 1 kaza ngan akmal. kali ni perempuan plak. ngehehehe.;P tandatangan je.takde apa sgt. tapi tasawwur 2 agak ssh ah. apa yg dibaca(actually aku dh lpe) semua tak kluar sgt, nasib aku igt sikit2 apa yg aku pernah buat dulu. terbang btollah markah A1 aku ni. huhuhuhu.;(



3:55pm- kami semua 6 org bdk keluar awal 45minit. hahahaa. sbnrnya aku malas nk kluar tp memandangkan semua dh kluar. baik aku blah juga. alang2 perut aku pn tiba2 sakit(sbnrnya sakit sejak masuk bilik tadi) tapi nasib tak effect time aku wat tswwur. huhuhu. jadi aku pn turunlah. aku trpksa dduk terperesok sorg2 tunggu aimi ngan Yun hbis tssuwr kat dewan. aduhh.bosannya. aku nmpk kucing, apalagi. aku kejar lah dia. org pnggil dtg dekat bukan main payah. nk dekat pn kena ada peringkat2. pnt aku tggu. aku mls nk layan kucing tu, baik aku amik anak kucing warna putih(agak kotor & kering btol) tapi peduli apa. asalkan aku ada teman. bkn main ssh aku nk tgkp baru bawak dpn & letak bawah, anak kucing tu lari balik. WOI! jangan lari. siot ah. main sorok2 plak dia. aku tgh pnt ni. arghh. lantak ko lah. grrr!


4:30 pn tiba. aku pn baliklah dgn Yun ngn aimi. tapi aku tak terus balik rehat, aku cuma tukar selipar ngan letak beg ganti ngan buku addmath terus g rumah cikgu Eni. Yun tunggu kat hujung jalan. aduhh.punyalah pnt. rasa mcm nk muntah/pitam/loya semua ada. mana taknya dari pagi tadi aku asyik menghadap/menghafal/menjawab/memerah otak je. mana nk muntah. tertekan aku. rasa mcm nk nangis je tadi. tapi sabar jelah. mmndgkan inilah kali terakhir aku menjawab soalan addmath. lps ni aku merdeka drpd Addmath! HOoo_RAYYYY!! hehehehehe.



6:30PM- kalau tadi kitaoarg jalan balik ngan adik. kali ni kitaorg jalan balik dgn Yin. tapi Yin nak ke kedai sbnrnya. alang2 dia temankan skali. Yun tah pergi mana tak taw, tgh borak ngan rooney. ahh..biarlah. org nk balik cepat ni. apalah dh nk maghrib kot. anak dara tak baik balik lewat maghrib. hehehe.:P



Wachaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!~