<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9003470398131622765\x26blogName\x3dWelcome+to+The+IRC\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://akuanakmanusia.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://akuanakmanusia.blogspot.com/\x26vt\x3d-2853644843741185636', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography escapes archives


Overview


Syarifah Alyaa Izzati is the name.17 years younger. wakakaka.:P I'm oVER with schools. WORKING at MPH Parade now since my hols gonna be bored. Kerja Untuk DUIT & pengalaman. hehehe.:P

Screams

tagboard here


Friday, September 5, 2008
HOW THE TRIAL COMING NEARER????
without us realised it almost the end of the year 2008 and the end of our school year. whatt?? end alreadyy?? but we're still look like a immature...i mean WE is for the student from our SPM batch. haih..smua muka nak innocent je. pendek2. kecik2. macam kanak2 ribena. ahhahaha.XP
Hmm...Next week is our SPM Trial for the whole Malaysian student. warghh!!!! Penentu segalanya.Tidakkkkkkkkkk!! yesterday i had my Tasawwur Islam Trials. gile susah jugak ah...yelah, second time we do the test and first time involve the form5 chapter. and the best part is, we learnt it without a teacher to teach us. alaarr..setakat baca je. takde hal sgt. tapi bab2 politk form5 ni adeyhhh, susah nk ckp lah..agak susah sikit especially yg bab paling akhir(aku tak sentuh pn tapi taw susahpaham hehehe.:P).
Oh ya, bout the picture up here. aahh..there's something to do with the blog i wrote now. A Rain drop sbnrnya mempunyai banyak maksud...kesedihan..kegembiraan..kedukaan..keseksaan..keseksiann.eyh.silap itu lain..hehehe.;P tapi senang ckp lah A Rain drop ni tak ubah macam kehidupan kita.. sekejap2 titisan air hujan itu akan jadi lebat selebat2 macam anjing dan kucing(cats & dogs), pstu dia akan senang berubah jadi hujan renyai-renyai. kadang2 hujan panas & ada pula tak hujan langsung. lebih kurang juga macam kehidupan...sekejap Happy..sekejap sedih.sekejap mendung...tapi bagi aku, rain drop ni serupa kenangan pada kita...setiap titisan air hujan yang jatuh ke bumi merupakan sebuah kenangan yang tidak terhingga daripada umat manusia terhadap ALLAH S.W.T sehinggakan kita akan mengangkat doa syukur kepada-NYA. aku juga serupa begitu....

lebih-lebih lagi..zaman persekolahan aku hampir tiba ke penghujungnya dalam masa 3/4 bulan lagi.banyak suka duka yang telah aku lalui. sepanjang tahun pasti ada kencangnya kehidupan. kalau tak kencang..renyai..kencang maksud aku ialah masalah..Lautan mana yang tak bergelora kalau tak dipukul ombak??? tipu sangatlah tu kan. air laut kalau kena titis hujan lebat pun akan menyebabkan banjir. nikan manusia...hati dan akal senang berubah-ubah tanpa sebab dan masa..huhuhu
jadilah..pada awal tahun ni kot. aku ngan aimi saja bosan-bosan. buatlah gambar orang lidi ni..pastu aimi gelarkan gambar ni sbgai 'Once Upon A Rain Drop'. dalam sedar tak sedar...banyak maksud tersirat dalamnya. Moga-moga aku akan lebih merahmati titisan hujan dalam hidup aku.amin!~

:DD