<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9003470398131622765\x26blogName\x3dWelcome+to+The+IRC\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://akuanakmanusia.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://akuanakmanusia.blogspot.com/\x26vt\x3d-2853644843741185636', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography escapes archives


Overview


Syarifah Alyaa Izzati is the name.17 years younger. wakakaka.:P I'm oVER with schools. WORKING at MPH Parade now since my hols gonna be bored. Kerja Untuk DUIT & pengalaman. hehehe.:P

Screams

tagboard here


Tuesday, January 1, 2008
Ohioi! tak sangka cepat betul masa berlalu. sekarang sudah masuk tahun 2008! aku bakal menempuh tahun 5 aku di sekolah menengah. SPM Year BEB! mana tak horrornya! aku mesti ada banyak tekanan tahun ni. huhuuu..takoott.takooott! apalah yang bakal terjadi bukak sekolah lusa ye? aku dah bergelar senior dowh! tak tersangka.
huhuhu

2007...banyak simpan kenangan nakal, manis pahit. suka duka. waoo.yg terbarunya kenangan minggu lepas. hahahahhaa..peristiwa kena kejar anjing. memang lawak gile siott! buat haru je masa tu. Naqib lah ni. ish2. its started when me, aimi & aainaa decide to take our skim pinjaman buku teks book kat skolah. saje nyemak alang2 masa tu budak2 PMR amik result.(hehehhee);p
masa aainaa dtg tu, tak terfikir lak nak ajak naqib(now our neighbour). jadi aimi call naqib yang tgh mandi dalam tu dalam tandas. ada ke dia bleh bawak hp dlm tandas. ish3. macam2 hal.;D kitaorang tunggu ah mamat tu keluar dalam masa lebih kurg 30minit. lama tuuu. macam kitaorg ni tgh tggu sorg awek bersiap berdandan je. hahahahaha. okey ah. dh siap kitaorg pn jln ah gie skolah. kat skola nmpk, pooh,kaza & nik aisyah dh tercongok kat ats tgga perhentian bas.

masuk amiklah buku. then lepak kat kantin sembang2 ngan cikgu siti norizan.ustzh Hasnor & cikgu2 lain. tanya ah gak purata pelajar dapat 8A byk tak. bandingkan dengan thn lps. thn ni purata dia menurun. aku dah agak dh sejak awal tahun lg. plus, Masa bdk2 PMR ni amik result lgsung tak happening seyh! tak meriah lgsung. masa time aku amik. meriah aje. pkul 10 rasa2 kena amik result pukul 9:45 dah agak ramai tercegat kat dpn dewan skolah. pkul 10:15 hmpir semua bdk2 dh dtg. amik result pkul 10:50am. gle ah meriah. dpt gak aku tgk expression setiap org. thn ni. bosan gle. ish2. lps dh boring ddk situ, aimi ajak gerak g rumah Natasha(yg tgh demam). okey ah, gerak ah pkul 11. suhaib ikut kitaorg skali. aku, aainaa, aimi, Naqib bawak buku & beg masing2(Naqib beg plstik) suhaib sorg x bwk apa2. kitaorg keluar ikut lubang tikus tepi pintu pagar belakang skolah. curam seyh. dahlah lecak. aku takut betul jatuh tergolek dengan buku2 nie. dahlah berat gila. lenguh tgn. then ats bukit tu kitaorg kena lah lompat atas pokok-pokok tumbang yang tak diangkat2 lg nk gi arah tangga belakang sekolah. aku jalan depan dengan aainaa & naqib. aimi ngan suhaib kat belakang. tiba2 kitaorg nampak anjing tiba2 lari naik atas tangga blkg skolah. kitaorg igtkan dia nak lari naik bukit tu. apalagi Naqib ah mulakan dulu, dia jerit kata anjing tu kejar. aku punya kelam kabut smpai tak sempat nak pastikan betul2 yang anjing tu kejar ke tak. tengok dieorang lari lintang pukang aku pun ikutlah lari tambah lagi aku mmg dh fobia sikit dengan anjing(Takott!) dahlah bawak buku dan beg berat2 pastu kena lari kat atas bukit yang lecak. kena lompat atas dahan pokok patah lagi. aku berebut2 dengan aainaa nak lompat dulu. Aainaa takutnya pasal terus lari masuk skolah balik. aku terus tp sbbkan aku mau tgk anjing tu katne aku toleh ah belakang. tgk2....KOSONG! kitaorg lari sebab apa? SIOT tul lah. aku pndg dpn balik tgk2 naqib dgn suhaib dh ddk mencangkung. padahal td dia yg bkn main galak lari terkedek-kedek dgn seluar nak londeh & buku yang dia bawak. lawak dow kalau tgk dri blkg. kahkahkahkahkah.:P

Aku marah ah naqib sebab dia yang mulakan dulu lari. buat Haru je. tapi memang kitaorg nampak anjing tu naik cuma dia tak kejar je. siot tul. buat gelabah kitaorg je. hish! /:( dahlah pnt. Aainaa smpai x berani nak turun. takut nye psl. hahahaha. kitaorg pn terpksa ah ikut jln jauh nk gie rmah Nat dgn gne tangga hujung blkg skolah. haish. menyusahkan betul. bikin semput. Tapi memang serious lawak. masa dah jalan gi rumah Nat. Aainaa dengan aku terkejut apabila dgr anak anjing rumah org sergah. hahaha.kurr..semangat. nasib baik jantung ni kuat lagi. hahahahaha. smpai2 rmah Nat. kitaorg bantai minum air, then tgk tv cte apa tah. smpai pkul 12;30. hahaha. smbil makan biskut MUSIC lg. Naqib buat mcm rumah dia je. hohohoho.

Nat,Aainaa,suhaib & naqib nak g parade. aku ngan aimi terpksa balik berdua ah. malas nk ikut. sempat kitaorg bual2 pasal diri kita semua. tak sangka dh besar dh. igt2 balik. fizikal kitaorg ni masih macam budak2. dah perangai pn masih tak matang2 lagi nampaknya. nampak mcm bdk form3 lg matang je nmpk. tp perdulik apa aku. matang dia yang menjengkelkan aku je. berlagak lebih. huhuhuhuh.(no offence. tak semua bdk form3 camtu ah):)

tp serious. aku terlalu merindui 2007. banyak kenangan besh2. lagi macam kitaorang ni erat gle. kawan tak kawan. tak kenal pn dh anggap member. cun btol. camni ah besh. bknnya asyik gadoh2 psl benda remeh je. melecehkan je. sikit2 gadoh. macamanalah dunia ni nak aman kalau camtu. sakat sikit, silap sakat. tarik muncung itik sedepaaa pnjg..ish3.. tobat2lah..;P